Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Hakkında

Tarih Vakfı Hakkında Bilgi

Ad değişikliğinden önceki uzun ismi ile Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı Türkiye’de barış, karşılıklı anlayış ve çağdaş tarih bilincinin gelişmesi amacı ile 1991 yılında 264 aydın tarafından kuruldu. 1992, 1995, 1998, 2000 ve 2003 yıllarına 5 Olağan Genel Kurul gerçekleştirdi. 2000 yılında kadar Medeni Kanun değişikliği uyarınca Vakıflara üyeliğin kaldırılmasına kadar her yıl %10 yeni üye alarak 2000 yılında üye sayısını 632’ye çıkardı. 2005 yılı Nisan ayında gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul ile ismini Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı’ndan Tarih Vakfı’na değiştiren ve logosunu yenileyen vakıf bu güne kadar bir çok önemli proje etkinliğe imza attı. 15 yıllık tarihinde toplam 56 proje, 20 sergi, 10 kongre, 7 konferans, 33 sempozyum, 32 atölye, 78 söyleşi, 23 panel gerçekleştiren Tarih Vakfı, 163 sayı Toplumsal Tarih Dergisi ve 59 sayı İstanbul Dergisi yayınladı. Tarih Vakfı yayıncılık faaliyetleri kapsamında alanlarında çok büyük bir boşluğu dolduran İstanbul Ansiklopedisi ve Sendikacılık Ansiklopedisi gibi iki dev eserin yanında toplam 320 kitap yayınlandı.