Ray Sigorta

Ray Sigorta Hakkında

Ray Sigorta Hakkında Bilgi

Ulusal taşımacılık şirketleri olan THY, Denizcilik İşletmeleri, Devlet Demiryolları ve PTT’nin girişimleri ile 1958 yılında kurulan Ray Sigorta, hissedarlarının niteliğinden dolayı ilk yıllarda özellikle nakliyat endüstrisine dayalı sigorta branşlarında başarı kaydetti.

1992 yılında alınan özelleştirilme kararı ile Doğan Holding’in bünyesine katılan Ray Sigorta, 2007 yılında Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük sigorta gruplarından biri olan Avusturya merkezli Vienna Insurance Group (VIG) tarafından satın alındı. Ray Sigorta’nın hisse yapısında; yüzde 84.26’lık hisse TBIH Financial Services Group N.V’ye, yüzde 10 hisse Vienna Insurance Group’a ve İMKB’de işlem gören yüzde 5,74 halka açık pay oluşturmaktadır.

Sigorta sektöründe 50 yıldır faaliyet gösteren Şirket, nakliyat, yangın, kaza, mühendislik, ferdi kaza, sorumluluk, seyahat, tekne, havacılık, tarım, hukuksal koruma ve sağlık sigortaları ile müşterilerine hizmet vermektedir.

Mevcut ve potansiyel müşterilerine 650 civarında profesyonel acente, yaklaşık 300 tali acente, leasing ve broker firmaları, Fortis,Alternatifbank ve Türkiye Finans Katılım Bankası şubeleri ile alternatif dağıtım kanallarından oluşan yaygın hizmet ağı ile ulaşmaktadır. Türkiye’de yüzde 2,39’lık pazar payı ile faaliyet gösteren şirket, 2009 yılı sonunda toplam 253.825.491. TL’lik prim üretimi gerçekleştirdi.