Popeyes

Popeyes Hakkında

Popeyes Hakkında Bilgi

Popeyes’ın hikayesi 1972’de New Orleans’da başladı. Al Copeland, New Orleans’daki Arap mahallesinde ‘Koşan Tavuklar’ adlı hızlı servis restoranlarında geleneksel tarifiyle hazırladığı kızartılmış tavuklarını satmaya başladı. Fakat işler umduğu gibi gitmedi, daha baharatlı tatlar arayan New Orleans halkı için Copeland, geleneksel tavuk tarifini baştan yarattı.

Popeyes olarak restoranlarının ismini değiştirip yeniden açılış yapan Copeland, bütün dünyaya imzasını atan markanın ismini ‘The French Connection’ adlı filmdeki karakter Popeyes Doyle’dan etkilenerek koydu. Böylece Popeyes’ın dünyaca ünlü New Orleans stili kızartılmış tavuk lezzetiyle başarıyı yakaladı. Popeyes, sayısı 500’ü aşan Franchise restoranlarının ilkini Boton Rouge, Louisiana’da açtı. Popeyes’ın Franchise destek sistemi, şu ana kadar yaratılan en etkileyici jingle olan ‘’Love that chicken from Popeyes’’ ın çıkmasına da yardım etti.

Uluslar arası büyümesine 1984 yılında Kanada’nın Toronto kentiyle başlayan Popeyes için uluslar arası pazarlardaki serüven Orta Amerika ve Asya ile devam etti. Bugün Popeyes Amerika’da 1900’den fazla restorana sahip. Ayrıca Porto Rico, Japonya, Almanya, Kore, United Kingdom, Meksika, Panama, Handura, Jamaika, Suudi Arabistan, Endonezya, Guam, Kanada ve Ürdün’ün de içinde bulunduğu 27 uluslar arası pazarda lezzet dağıtıyor.

Amerika’da yapılan lezzet testinde Popeyes, ‘’Amerika’nın Kızarmış Tavuk Şampiyonu- Mağlup Edilemez Baharatlı Lezzet’’ olarak 1. seçildi.

1989’a gelindiğinde, Amerika’da yaklaşık 700 Popeyes Restoranı hizmet veriyordu.

AFC adlı yatırım kuruluşu Popeyes’ın yeni ailesi oldu ve Popeyes böylece yeni pazarlara doğru büyümesini hızlandırdı. Markanın merkezi Atlanta’ya taşındı ve AFC, Popeyes Restoranlarının görünümünü geliştirmek için hemen yeni bir imaj çalışmasına başladı. 1996 Yaz Olimpiyat Oyunları için tüm dünyanın Atlanta’yı ziyaret ettiği dönemde Popeyes 1000. Restoranını Sweet Auburn’un tarihi bir bölgesinde hizmete açtı. Aynı yıl Popeyes ayrıca Dallas, Atlanta ve New Orleans’da ‘’ En İyi Kızarmış Tavuk’’ ünvanıyla hızlı servis restoranları sektöründe eşine rastlanmamış bir isim yaptı.

1997 yılında Popeyes 25. Yıldönümü kutlamalarını ülke çapındaki etkinlikler ve restoranlardaki özel aktivitelerle kutladı. Restoran sektöründeki 25 yıllık başarılarından sonra Popeyes, Cajun köklerine geri dönen yeni restoran dizaynı ve menüsü ile New Orleans lezzetini yansıtmaya devam etti.

Marka ‘’Popeyes Louisiana Legends’’ adı altında pirinçle hazırladığı özel yemekleriyle Ulusal Restoran Haberleri tarafından ‘En İyi Menü/Seri Büyümesi’’ dalında Menümaster ödülüne layık görüldü. Popeyes, ‘Zincir Restoran& Kuruluş Seçimleri’ ödüllerinde ‘Müşteri Servisi’ kategorisinde altın ödül aldı.

30. yıl dönümüne ‘Mükemmel Aşçılık’ ve ‘Müşteri Memnuniyeti’ alanlarında iki prestijli sektör ödülü alarak başladı. Popeyes 2002 yılında, Restoran Ticari Dergisi’nin Hızlı Servis kategorisinde ‘Menü Strateji’ ödülünü kazandı. Ayrıca Popeyes, Restoranlar ve Kuruluşların Seçiminde ‘Zincir Restoranlarda Müşteri Memnuniyeti dalında En İyi’ ödülünü aldı.

Eşsiz bir atmosferde leziz ve orijinal yiyecekler sunmamızın 40. Yılına girerken geleceğe bakmaya devam ediyoruz. Liderlik takımlarımız, kendilerini Popeyes müşterilerinin kalbine ve midesine giden taze fikirlere adamaya devam ediyor