Mehtap Mutfak Eşyaları

Mehtap Mutfak Eşyaları Hakkında

Mehtap Mutfak Eşyaları Hakkında Bilgi

Dünyanın önde gelen mutfak eşyası üreticilerinden olan Mehtap, 1960 yılında alüminyum sıvamacılığı ile mutfak eşyaları sektörüne girmiştir. Yıllardır bu sektörde liderlik yapan ve muhtelif ürünlerle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan firma, 1974 yılında Firuzköy’de yaptırmış olduğu tesisi ile Türkiye’de ilk defa teflon kaplı ürünlerin üretimine başlamıştır.

Mutfak eşyaları sektöründe ilklerin öncüsü olan Mehtap, Teflon® kaplı ürünler yanında, emaye ve çelik ürünlerin üretiminin de öncülüğünü yapmıştır. Ayrıca Du pont Teflon’un® Türkiye’de lisanslı ilk kullanıcısıdır.

1994 yılında Selçuklu Holding bünyesine dahil olan Mehtap, artan talepler doğrultusunda 1997 senesinde Samandıra’daki yeni fabrikasına taşınmış; yeni teflon kaplama tesisleriyle birlikte kapasitesini ve kalitesini artırarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Mehtap, 2005 yılında inşasını bitirdiği yeni binaları ve teknolojik makine ve ekipmanları ile dünyanın en kaliteli teflon kaplama ürünlerini üreten firmalardan biri olmuştur.

Bugün sahip olduğu sistemlerle teflon kaplama çeşidinin her türlüsünü yapabilecek duruma ulaşan Mehtap bu sistemlerle birlikte kendisinin geliştirdiği multi-micron teknolojisi ile ürünlerinin kalite ve güvenilirliğini en üst seviyeye çıkarmıştır.

Mehtap bugün Maldiv Adaları’ndan Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Arjantin’e; Senegal’den Rusya ’ya, dünyanın her noktasına yaptığı ihracatlarla dünya ülkelerinde de sektör içersinde bilinen ve tercih edilen bir marka olmaktadır.