Medicana Sağlık Grubu

Medicana Sağlık Grubu Hakkında

Medicana Sağlık Grubu Hakkında Bilgi

Türkiye’de özel hastaneciliğin öncülerinden olan Medicana Hastaneler Grubu olarak; sağlık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, geleceğe yönelik yaptığımız yatırımlar ve atılımlarla yolumuzda güvenli adımlarla ilerliyoruz.

Uluslararası standartları benimseyen, çağdaş alt yapımız ve uzman ekibimizle birlikte Türkiye’ye gelişmiş ülke standardında hizmet vermenin gururunu taşıyoruz.

Uluslararası kalite standartlarını temsil eden Joint Commission International Accreditation (JCI) tarafından da denetlenen Medicana Hastaneler Grubu olarak en büyük idealimiz, Avrupa Birliği standartlarında bir sağlık hizmeti gerçekleştirmek ve hasta memnuniyetini en üst düzeyde tutmak...

Yüzünüzdeki gülümsemeyi çoğaltmak ve daim kılmak için çalışan Medicana Hastaneler Grubu olarak; Çamlıca, Bahçelievler, Avcılar’daki genel hastanelerimiz, Medicana Diş ve tüm branşların yanı sıra öncelikli onkoloji, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, transplantasyon, tüp bebek merkezleri ile hizmet veren Medicana International İstanbul Hastanemizle daha da büyüyor, yaygınlaşıyoruz.

Yüzünüzdeki gülümsemeyi daim kılmak için çalışmalarımız devam edecek.

Sağlıklı, kaliteli ve güzel bir yaşam dileğiyle...

Medicana’nın önemli yatırımları

Medicana Hastaneler Grubu, Türkiye’de özel hastaneciliğin öncülerinden. 1992’de çıktığı yolda güvenli adımlarla ilerliyor. Medicana Hastaneler Grubu, sağlık sektörüne büyük yatırımlar yapıyor. 2006’da en büyük sağlık yatırımlarını gerçekleştiren kurumlar arasında birinci sırada yer almıştı. Dünyanın sayılı özel sağlık yatırımlarından biri olan Medicana İnternational İstanbul Hastanesi’nin hizmete girmesiyle, grubun hastane sayısı İstanbul da beşe çıktı. Grubun hastane projeleri sadece İstanbul ile sınırlı değil. Türkiye’nin diğer illerinde de açılması planlanan Medicana Hastaneleri’nin ilkinin Ankara’ da hizmete girmesinin ardından, Medicana Konya Hastanesi’nin 2009’un ikinci çeyreğinde hizmete girmesi öngörülüyor.Medicana International İstanbul ve Medicana International Ankara ile Konya Medicana, özellikle kanser hastalıklarında ön plana çıkacak bir hastane konseptinde tasarlandı. Gerek alt yapı, gerekse teknolojik ekipmanlarıyla bu hastaneler kardiyoloji alanında da ön kulvarlarda koşacak. Medicana Hastaneler Grubu, yurt dışına açılmak istiyor. Özellikle Rusya, Balkan ülkelerinde ve Türki Cumhuriyetlerde hastane kurmak için projeler hazırlanıyor.

MEDICANA HASTANELER GRUBU

MEDICANA INTERNATIONAL İSTANBUL HASTANESİ
• 12 Mayıs 2008’ den itibaren hizmet vermektedir.
• 30.000 m2 kapalı mekana sahiptir.
• 109 standart hasta odası, 5 VIP hasta odası, 1 CIP hasta odası bulunmaktadır.
• 14 yataklı Genel yoğun bakım’ da, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların takip edilebileceği 2 adet basınç ayarlı izolasyon odası da bulunmaktadır.
• 7 yataklı Koroner yoğun bakım ünitesi
• 13 yataklı KVC yoğun bakım’ da, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların takip edilebileceği 2 adet basınç ayarlı izolasyon odası da bulunmaktadır.
• 2’ si KVC olmak üzere 8 adet ameliyathane bulunmaktadır.
• Dünyada ve ülkemizde çok az merkezde bulunan, Yüksek Enerjili Lineer Hızlandırıcı, Tek Enerjili Lineer Hızlandırıcı, HDR ( Yüksek Doz Verimli ) Brakiterapi, Simülatör, PET- CT, Radyoterapi Network Sistemi, Üç Boyutlu Tedavi Planlama Sistemi cihazları Medicana International İstanbul Radyasyon onkolojisi bölümünde kullanılmaktadır.
• Medicana International İstanbul Tüm tıbbi birimlerin yanı sıra,Tıbbi ve Radyasyon Onkolojisi bölümlerimizden oluşan Kanser Merkezimiz, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ünitelerimiz, Tüp Bebek, Diyaliz merkezleri, gelişmiş cihazlarımızın yer aldığı tanı ünitelerimiz ile de desteklenmektedir.

MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ
• 6 Kasım 2008’ den itibaren hizmet vermektedir.
• 20.000 m2 kapalı mekana sahiptir.
• 105 standart hasta odası, 8 VIP hasta odası, 2 CIP hasta odası bulunmaktadır.
• 4 yataklı Koroner yoğun bakım ünitesi
• 9 yataklı KVC yoğun bakım’ da, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların takip edilebileceği 1 adet basınç ayarlı izolasyon odası da bulunmaktadır.
• 7 adet ameliyathane bulunmaktadır.
• Dünyada ve ülkemizde çok az merkezde bulunan, Yüksek Enerjili Lineer Hızlandırıcı, Tek Enerjili Lineer Hızlandırıcı, HDR ( Yüksek Doz Verimli ) Brakiterapi, Simülatör, PET- CT, Radyoterapi Network Sistemi, Üç Boyutlu Tedavi Planlama Sistemi cihazları Medicana International Ankara Radyasyon onkolojisi bölümünde kullanılmaktadır.
• Medicana International Ankara Tüm tıbbi birimlerin yanı sıra,Tıbbi ve Radyasyon Onkolojisi bölümlerimizden oluşan Kanser Merkezimiz, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ünitelerimiz, Tüp Bebek, Diyaliz merkezleri, gelişmiş cihazlarımızın yer aldığı tanı ünitelerimiz ile de desteklenmektedir.

MEDICANA AVCILAR HASTANESİ
• 1995’de kuruldu,
• 9 bin metrekare kapalı alana sahip,
• 100 yataklı,
• Tam teşekküllü 4 ameliyathane,
• 15 yataklı yoğun bakım ünitesi.

MEDICANA BAHÇELİEVLER HASTANESİ
• 2003’de kuruldu,
• 10 bin metrekare kapalı alana sahip,
• 110 yataklı,
• Tam teşekküllü 5 genel ameliyathane,
• 9 yataklı genel yoğun bakım ünitesi,
• 11 yataklı Kalp-Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi,
• 25 yataklı Diyaliz Ünitesi.

MEDICANA ÇAMLICA HASTANESİ
• 1999’da kuruldu,
• 17 bin metrekare kapalı alana sahip,
• 150 yataklı,
• 2 anjiyografi ünitesi,
• 3 kalp ve damar cerrahisi ameliyathanesi,
• 7 genel ameliyathane,
• 36 yataklı yoğun bakım ünitesi,
• 40 yataklı bir hemodiyaliz merkezi.

MEDİCANA DİŞ

Gülümseyen yüzler yaratmak için çalışan Medicana Hastaneler Grubu; diş hekimliğinin tüm branşlarında en yeni teknik ve ekipmanla donatılmış klinik-laboratuvarlara sahip Medicana Diş Bahçelievler’i İstanbulluların hizmetine sunmuştur.

Medicana Diş, modern ve çağdaş bir kurum olduğu gibi kendi alanında da İstanbul’daki sayılı merkezlerden biri olarak planlanmıştır.

Medicana Diş, dünya standartlarına paralel çalışan, bilimsel araştırmalarıyla adından söz ettiren uzman ve akademik bir kadroya sahiptir. Hastaların tedavilerinde en ileri teknoloji kullanılarak hasta memnuniyetinin en üst seviyede sağlanması amaçlanmaktadır.

Fiziksel olanakları bakımından son derece gelişmiş olan kliniklerinde, dünya standartlarında ve tam steril koşullarda çalışılmaktadır.

Medicana Diş

• Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi

• Çene ve Yüz Protezi

• Protez

• Mikroendodonti ve Endodonti

• Pedodonti

• Periodontoloji

• Ortodonti

• Oral Diagnoz ve Radyoloji bölümleri ile, çocuk ve erişkin tüm hastaların diş tedavilerinin yapıldığı son derece gelişmiş, kompleks bir yapıda hizmet verilmektedir.

Medicana Diş içerisinde lokal-genel anestezi ünitesi, ameliyathane ve yataklı servisler bulunmaktadır.

Medicana Diş Bahçelievler’de, dünya standartlarına uygun çalışan ve enfeksiyon kontrol birimi tarafından denetlenen bir merkezi sterilizasyon ünitesi bulunmaktadır.

Hastaların diş hekimliği teknolojisinin en son gelişmelerinden yararlanması ve ağız diş sağlığı hizmetlerinin daha yaygın olarak hastalara sunulması amacıyla yola çıkan Medicana Diş Bahçelievler, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.