İstanbul Yelken Akademisi

İstanbul Yelken Akademisi Hakkında

Dört bir yanı denizlerle çevrili ülkemizde deniz sporlar alanndaki eksikliklerden birini giderebilmek amacıyla yelkenli sporu ile ilgili her türlü çözüm üretebilecek bir yelken okulunun kurulmasına karar verdik.

Bu amaçla kendimize Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’da lojistik olarak uygun Kalamış’ seçtik. Uzun süren aramalar sonucunda bulduğumuz Kalamış Marina Otopark karşısındaki yerimizde, ülke turizmine de destek verebilmek için İstanbul Sailing Academy (İstanbul Yelken Akademisi) adı altında çalmalarımıza başladık.

Tamamen yelken sporunun gereksinimlerini karşılayabilecek alt yapı üstüne dizayn edilen (soyunma odaları, kilitli dolaplar vb.) akademimizde, dünya standartlarına uygun eğitim programlarımız ve özel yapım eğitim teknelerimiz (eğitim birliği açısından birebir aynı) ile yelken dünyasına farklı bir soluk getirmeyi amaçladık.

Kadromuzda ülkemizin yelken sporunun önemli isimlerini barındırarak, yelken sporunu sevdirmeye, yelkeni bir yaşam tarzı, bir hobi olarak insanlara kazandırmaya yönelik bir eğitim tarzını benimsedik.

Teknolojinin de olanaklarından mümkün olduğunca faydalanarak gelişmelere açık bir altyapı üstünde, her zaman hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik bir yönetim anlayışı içinde yelkenli sporunda bireysel ve kurumsal olarak her türlü çözümü sunma prensibi ile yelken dünyasına adımımızı attık.