İnveon Bilgi Teknolojileri

İnveon Bilgi Teknolojileri Hakkında

Yenilikçi yazılım çözümleri geliştirme hedefiyle 2006 yılında kurulan Inveon, kurumsal firmalara yönelik web tabanlı özel yazılım çözümleri geliştirir; ileri teknoloji gerektiren internet girişimlerini hayata geçirir.

“Inveon Software Solutions”, “InveonPharma” ve “Inventures” olmak üzere üç alt şirketi ile çalışmalarını yürüten Inveon’un varoluş amacı “Teknolojiyi faydaya en iyi dönüştüren şirket olmak”tır.

Inveon, birlikte çalıştığı şirketlerin projelerini onlar kadar iyi kavrar, yazılım ve teknolojiyi en doğru şekilde kullanarak, verimliliğe ve yüksek performansa dönüştürür. Şirketlerin operasyonlarını kusursuz yürütmelerini, iş akışlarını anlık takip etmelerini ve hatta yeni iş alanları yaratmalarını sağlar. Bu sayede, Inveon’u tercih edenler stratejik gelişim hareketlerine, idealde olması gerektiği gibi, daha çok zamanı, iş gücü ve bütçe ayırabilirler. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurumlarına özelleştirilmiş servisler sunan Inveon’un geliştirdiği birçok proje, uluslararası “best-practice” seçilmiş ve birçok ülkede kullanılır hale gelmiştir.

Inveon Software Solutions, günümüz iş dünyasının ihtiyaçları ile hızla gelişen teknolojileri en verimli BT platformlarında bir araya getirerek, paket yazılımların müşterinin ihtiyaçlarına yetersiz kaldığı durumlarda, standart yazılımların çok ötesine ulaşan, özelleştirilmiş çözümler hazırlamaktadır. Teknik uzmanlığı, ileri metot kullanımı, güncel yazılım trendlerine paralelliliği, yenilikçi vizyonu ve deneyimi ile Inveon Software Solutions’ın özel yazılım geliştirme alanındaki uzmanlığı Fortune 1000 sıralamasındaki sektör liderlerine yaptığı başarılı uygulamalarla ispatlanmıştır.

Inveon Pharma, ilaç sektöründeki 10 yılı aşkın bilgi birikimi ve tecrübesi ile, ilaç firmalarının etkinliğini ve verimliliğini arttıran özel yazılım çözümleri sunmaktadır. İlaç sektöründe hizmet verdiği kurumlar arasında, büyük bir kısmı Fortune 500 listesinde yer alan, Bausch + Lomb, Astra Zeneca, Boehringer Ingelheim, Novartis, Pfizer, Sandoz ve Roche Türkiye gibi 15’ten fazla lider ilaç kuruluşu bulunmaktadır. InveonPharma çözümleri Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz, Polonya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İtalya, Rusya, Slovakya, Ukrayna ve İsviçre, Rusya, Hindistan ve Dubai gibi birçok ülkede kullanılmaktadır.

Inventures, internet, mobil ve yazılım alanlarındaki girişimler için inkübatör rolü üstlenerek, teknolojik danışmanlık veya iş geliştirme desteği sunmakta ya da projenin hayata geçmesi için yeterli olacak düzeyde yatırım yapmaktadır. Inventures tarafından gerçekleştirilen girişimlerin büyük bir kısmı kendi alanlarında Türkiye’nin ya da dünyanın ilk örnekleri olma özelliğine sahiptir. Bir kısmı tamamen Inveon özkaynaklarıyla, bir kısmı stratejik iş ortaklıkları ile gerçekleşen bu girişimler arasında dünyanın ilk kurumlara yönelik grup satış sitesi olan Firmanya.com, Türkiye’nin ilk yurtiçi uçak bileti arama motoru Bulucak.com; private shopping konseptinin Türkiye’deki en önemli üyelerinden biri olan Trendyol.com; kurumların karar alma ve inovasyon süreçlerine yardımcı olacak bir sanal fikir borsası olan We-Decide.net; Türk blogcularının ve kaliteli içerik arayan kitlenin tek buluşma noktası BloXoo.com ve perakende sektörüne özel hizmet veren PikCV.com gibi örnekler bulunmaktadır.

Inveon’un Ar-Ge çalışmaları TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Boğaziçi, Bilkent, Stanford, MIT ve Duke üniversitelerinden mezun 25 kişiden oluşan birçok sıra dışı yetenek Inveon’da görev almaktadır.

Inveon, 2008 yılının sonunda Alkaş Danışmanlık’la stratejik ortaklığa imza atmasıyla hızlı bir büyüme trendi yakalamış ve 2009 yılında %255’lik, 2010 yılında ise %92’lik bir büyüme göstermiştir. Etkin girişimciliği destekleme derneği Endeavor tarafından 2008 yılının başarılı girişimci şirketleri arasında gösterilen Inveon, dünyanın en saygın girişimcilik kuruluşu JCI tarafından Türkiye’de 2009 yılının “en başarılı girişimcisi” seçilmiştir. Inveon 2010 senesinde ise dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından MIT (Massachusetts Institute of Technology) Sloan School of Management bünyesindeki Global Entrepreneurship Lab programına seçilen sayılı firmadan birisi olmuş ve aylar süren danışmanlık çalışmaları sonucunda 3 yıllık stratejik büyüme planını MIT ekibiyle birlikte oluşturmuştur.