İBB Kültür A.Ş

İBB Kültür A.Ş Hakkında

KÜLTÜR A.Ş.

Kültür A.Ş. 2 Ekim 1989 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kültür, sanat ve turizm hizmetleri sunmak üzere kurulmuş ticari amaçlı bir anonim şirkettir.

Kültür A.Ş. kuruluş amacı doğrultusunda, kültür-sanat alanında Türkiye’de ve dünyada gerçekleşen yenilik ve gelişmeleri yakından izleyerek üstün nitelikli hizmetler sunmaktadır.

Birçok şehrin şiiri vardır, ama İstanbul’un kendisi bir şiirdir. Bir medeniyetin başkenti olan İstanbul’a hizmet vermenin sorumluluğunu taşıyan Kültür A.Ş., gerçekleştirdiği“ Taşkent-Lima Şiir Hattı gibi uluslararası etkinliklerle bu güzide şehirde Doğu ve Batı’yı buluşturmuş, farklı kültürlerin birbirleri ile tanışmasını sağlamıştır.

İstanbul pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış zengin kültürel mirasa sahip bir şehirdir. Bütün güzellikleri, yüzyılların birikimi tarihi dokusu, sosyal hayatı, eğitim ve öğretim kurumları, bilimsel alandaki ilerlemeleri ve sahip olduğu bitki örtüsü ve iklimi ile dünyanın en gözde şehirleri arasında yer almaktadır.

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Miniaturk-Minyatür Türkiye Parkı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, İdris Güllüce Kültür Merkezi, Mecidiyeköy Kültür Merkezi, Yerebatan Sarnıcı ve Cemal Reşit Rey Stüdyoları’nın işletmeciliğini yapan Kültür A.Ş., gerçekleştirdiği kitap yayınları ile de İstanbul konulu külliyata eşsiz eserler kazandırmıştır.

Kültür A.Ş., işletmeciliğini yaptığı kültürel mekânlarda iz bırakan etkinliklere imza atmıştır. Örneğin müze olarak kulanılmak üzere restore edilen ve ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı, hatıralardan silinmeyecek şiir akşamları, konser ve sergilere ev sahipliği yapmış, yerli ve yabancı birçok sanatçıyı ağırlamıştır. Minyatür eserlerden meydana gelen dev bir proje olarak Miniaturk, daha şimdiden İstanbul’un gözbebeği olmuştur.