E-Güven

E-Güven Hakkında

E-Güven Hakkında Bilgi

Bilgi Güvenliği alanında Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir kurumu olmayı hedefleyen E-Güven Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) önderliğinde 19 Kasım 2003’te kurulmuştur. Türkiye’de kurumların ve bireylerin Internet ve ilgili uygulamalarından daha etkin ve güvenilir şekilde yararlanmalarını sağlayacak Sertifika Otoritesi Hizmetlerini sunmak misyonunu üstlenen E-güven; sektöründeki en ileri ve en geniş teknolojik uygulamaya sahiptir, güvenlik alt yapısı ve ağıyla da uluslararası alandaki standartlarla uyumludur.

E-güven; elektronik ortamda ticari işlemlerin ve bilgi alışverişinin güvenli biçimde yapılabilmesi için Açık Anahtar Altyapısı’nda çalışan anahtarları kişisel kimliklerle ilişkilendirerek Elektronik Sertifika üreten Türkiye ‘nin “ilk Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı’ dır.

E-Güven, Sisteme dahil olan tüm taraflara eşit yakınlıktadır ve bilgi güvenliğinin en önemli unsuru olan tarafsızlığı bu şekilde kurumsallaştırmıştır.