CRR Cemal Reşit Rey Konser Salonu

CRR Cemal Reşit Rey Konser Salonu Hakkında

CEMAL REŞİT REY Konser Salonu Hakkında Bilgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Mart 1989’da düzenlenen 6 konserlik bir diziyle hizmete açılan CRR Konser Salonu, çağdaş Türk müziğinin öncü bestecilerinden Cemal Reşid Rey (1904-1985)’in adını taşımaktadır. Konser salonunda Genel Sanat Yönetmenliği görevini sırayla Filiz Ali, Aydın Gün, Arda Aydoğan ve Yalçın Çetinkaya yapmışlardır.

Her yılın Ekim-Mayıs aylarına yayılan konser sezonunda, kaliteli müziğin her türünü kucaklayan konserler, dans ve bale gösterileri ve çeşitli özel etkinlikler düzenlenen salon bünyesinde, CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, Türk Müziği Topluluğu, CRR Bigband Caz ve CRR Saz Solistleri gibi toplulukları barındırmaktadır

19 yıldır ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelerek, sanatını İstanbullu sanatseverlerle paylaşan isimler arasında Hikmet Şimşek, İdil Biret, Suna Kan, Ayla Erduran, Fazıl Say, Manuel Barrueco, Daniel Hope, Sviatoslav Richter, Eva Lind, Julian Lloyd Webber, Vladimir Spivakov, Heinrich Schiff, Alexander Rudin, Rudolf Baumgartner, Lucern Festival Yaylıları Oda Orkestrası, Moskova Virtüozları, Hüseyin Sermet, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı müzik toplulukları, Philippe Genty, Yoel Levi, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın, Paco de Lucia, Nathalia Stutzman, James Galway, Ida Handel, Ivo Pogorelich, Alexander Rahbari, Rengim Gökmen, Eliot Fisk, Tzimon Barto, David Russell, Micha Maisky, Shlomo Mintz, Ahmet Kanneci, Barbara Hendricks, Renata Scotto, Al di Meola, Spyro Gyra, Aziza Mustafazadeh, Chick Corea, Apocalyptica, Jean Luc Ponty, Jack de Johnette, Peter Erskine, Vicente Amigo, Anouar Brahem, ülkemizin dört bir yanından gelen üniversite toplulukları, konservatuar toplulukları, Ray Brown, St. Petersburg Balesi, Melihat Gülses, Talip Özkan, Arif Sağ, Bente Kahan, Şirin Pancaroğlu, Muammer Ketencoğlu, Viyana Senfoni Orkestrası, Cengiz Özkan, Ruhi Ayangil, İnci Çayırlı, Ahmet Özhan, Paco Pena, Ross Daly, Bolşoy Balesi Solistleri, Zeynep Tanbay, Irish Modern Dance Company, Aydın Esen, Venedik Madrigalistleri, Toros Can, Patrick Gallois, Stephen Kovachevic, Roberto Porroni, Charlie Haden, Arto Tunç Boyacıyan, Loudon Wainwrights III, Duke Robbilard, Önder Focan, Okay Temiz, Halil Karaduman, Neşet Ertaş, Cinuçen Tanrıkorur ve pek çok birbirinden değerli sanatçı yer aldı.

860 kişilik koltuk kapasitesiyle İstanbul’un tek konser salonu olan CRR Konser Salonu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Askeri Müze, Hilton Exhibition Center, Harbiye Orduevi ile birlikte sosyal ve kültürel yapının bütünleştiği bir alanda yer alır. CRR Konser Salonu bu yaşayışta kültürel merkez olarak önemli paya sahiptir.