Adres: Yeniyol Sok. Etap İş Merkezi No: 20, C Blok D: 1 34718 Acıbadem Kadıköy, İstanbul-Türkiye

Telefon: (+90 216) 340 88 42

Fax: (+90 216) 327 52 16

Yetkili Kişi: Büyülübağ Bağcılık Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Li

Web: www.buyulubag.com

Yeni Yılınız Büyülübağ İle Büyülenecek!

Tarih: 02.12.2009
Her yudumunda mükemmeli taşıyan Büyülübağ, özel yılbaşı vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor ve ziyafetlerinize eşlik ederek damaklarda lezzet karnavalı yaşatıyor.

Ayrıca bu özel tadı sevdikleriyle de paylaşmak isteyenler için Büyülübağ, farklı bir hediye seçeneği…

Türk şarapçılığına, bağlarından yerçekimine uyumlu şaraphanesine kadar birçok değer katan Büyülübağ Şarapları, yeni yılda da her damak zevkine uygun şarapları ile kutlamalarınızın vazgeçilmezi oluyor. Aynı zamanda yılbaşında sevdiklerinize farklı hediyeler vermek isterseniz, Büyülübağ Şarapları tam size göre! Roze severler için Türkiye'nin aromatik yapısıyla üstün kaliteli üzüm çeşitleri arasında yer alan Ada Karası’ndan üretilen ilk ve tek roze şarap olma özelliği taşıyan Büyülübağ İris Rose, beyaz şarap müdavimlerine özenle seçilmiş Chardonnay üzümlerinden kabuk maserasyonu tekniği ile üretilmiş Büyülübağ Chardonnay ve kırmızı şarap tutkunlarına ağızda baharat ve kırmızı orman meyveleri aromalarının algılandığı, Fransız meşe fıçılarında on dört ay süre ile olgunlaştırılmış Büyülübağ Cabernet Sauvignon seçenekleriyle yeni yılda da aradığınız her şey Büyülübağ’da…

Şarapseverlerin seçici damak zevklerine hitap edebilecek bu çok özel bir şaraplar, sevdikleriniz için yeni yılın en özel hediyesi olacak.

Büyülübağ Şarapları’nın eşsiz lezzetinin sırrı olan özel teknoloji ile Türkiye’de ilk defa şarabı yormama esasına dayanan yerçekimi yöntemine uyumlu olarak tasarlanmış özel şaraphanede üretilen şarapları, yıllarca damaklarda unutulmayacak bir tat kalmasını sağlıyor.

Ödüller: Fransa’nın en eski ve en prestijli şarap yarışmalarından “The Challenge Intenational Du Vin” ‘de Büyülübağ Cabernet Sauvignon 2005, sek kırmızı şaraplar dalında gümüş madalya ile ödüllendirildi. Ürün Türkiye’de de 2006 yılında iki farklı altın madalyaya layık görülmüştü.

Büyülübağ Cabernet Sauvignon, dünyanı’nın en prestijli şarap yarışmalarından Vinalies İnternational 2009’da gümüş madalya, Ağustos 2006’da yapılan 1. Ulusal Şarap Yarışmasında ve Eylül 2006’da Gusto Dergisinin düzenlediği Türkiye’nin En İyi Şarapları tadımında altın Madalya ile ödüllendirilmişti.

Bilimsel Yöntem ve Teknoloji Farkı : Senelik 300 ton üzüm işleme kapasitesine sahip olan Büyülübağ tesisi soğutmalı paslanmaz çelik fermantasyon tankları ile toprak altının doğal klimasını kullanan fıçı kavındaki Fransız ve Amerikan meşe fıçılardan oluşan modern bir butik tesis.

Türkiye’de şarabı yormama esasına dayanan yerçekimi ( gravite) yöntemine uyumlu olarak tasarlanmış ilk şarap üretim tesisi olan Büyülübağ’da, şarabın yıpratıcı pompalar kullanılmadan ve sadece yer çekimiyle üstteki tanklardan alttaki olgunlaştırma fıçılarına akması sağlanmış. Fabrikanın ülkemiz şarapçılığına getirdiği bir diğer yenilik ise çift kademeli elle kalite kontrol sistemi. İki üzüm ayıklama bandından oluşan sistemin ilk bandında üzümler salkımlı olarak kontrol edilirken, ikinci bandında da saplarından ayrılmış olan üzümler tek tek koruk çürük gibi şarap kalitesini olumsuz etkileyecek kısımlarından arındırılıyor.

Farklı özelliklerdeki meşe fıçılarda olgunlaşarak farklı lezzetler sunması hedeflenen şarapların üretimi Fransız ve Türk önologların gözetimi altında gerçekleşiyor

Büyülübağ Şarapçılık Hakkında: Merkezi İstanbul’da bulunan Büyülübağ Bağcılık Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 2004 yılında kuruldu. 2004 ve 2005 yıllarında tesis yatırımını Avşa’da tamamlayan şirket 2005 bağbozumu döneminde üretime başladı.

Bilgi için: Merkez: Yeniyol Sok. No:20 Etap İş Merkezi C Blok D:1 Acıbadem- Kadıköy/ İSTANBUL
Tesis: Değirmenyolu Mevkii, No: 11/416, Yiğitler Köyü, Avşa / BALIKESİR

Tel: 0 216 340 88 42