Yatak hijyeni ve su deposu dezenfeksiyonunda teknolojik çözümler

Tarih: 07.07.2009
ISS Haşere Kontrol Hizmetleri, yatak hijyeni ve su deposu dezenfeksiyonu uygulamalarında nanoteknoloji kullanarak çözüm sunuyor. Uzman ekibiyle yatakları ve su depolarını gözle görülen/görülmeyen tüm zararlılardan arındıran ISS, daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Tesis yönetimi alanında dünya lideri olan ISS bünyesinde faaliyet gösteren ISS Haşere Kontrol Hizmetleri, yaşam alanlarını zararlı canlılardan temizleyerek daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamayı yeni çözümleriyle sürdürüyor. ISS Haşere Kontrol Hizmetleri, güncel teknolojileri içeren iki yeni uygulaması yatak hijyeni ve su deposu dezenfeksiyonu hizmetleriyle, yalnızca mücadele edilmesi gereken canlıları hedef alarak çevrenin ve diğer canlıların zarar görmesine de engel oluyor.

Yataklardaki gözle görülmeyen zararlılara karşı nanoteknolojik çözüm BioShield

Koltuk, yatak gibi sık kullanılan alanlarda yaşayan ve akar (mite) adı verilen gözle görülmeyen zararlı canlılar sürekli çoğalıyor; insanlarda çeşitli alerjik hastalıkların yanı sıra deri yüzeyinde kaşıntılara sebep oluyorlar. Alerjik rahatsızlığı bulunan kişilerde uyku sırasında solunumla bronşlara kadar ulaşan akar dışkıları, alerjik reaksiyonu başlatarak, solunum yollarının daralmasına, gece öksürüğüne ve nefes darlığına neden oluyorlar. Sadece mikroskopla görülebilen akarlardan geleneksel temizlik yollarıyla kurtulmak mümkün değil.

ISS Haşere Kontrol Hizmetleri’nin deneyimli ekibi, gözle görülemeyen bu canavarlarla mücadelede geliştirilen en teknolojik yöntem olan BioShield’ı uyguluyor. Görünmez düşmanlara koruyucu bir kalkan gibi karşı koyan BioShield, yataklar dahil tüm yüzeylere uygulanabiliyor; mikrobik çoğalmaya karşı kapsamlı ve etkisi 3–6 ay boyunca devam eden %100 koruma sağlıyor.

BioShield’ın patentli teknolojisi, birçok farklı tekstil ürünü ve yüzey üzerinde, dayanıklı mikrobiyostatik bir kalkan oluşturan, dengelenmiş koruyucu karışım yaratıyor. Moleküllerinin çok güçlü tutunma özelliği sayesinde uygulandığı yüzeye kısa sürede yapışan BioShield, kuruduktan sonra kesinlikle bulaşmıyor ve yüzeyden kopmuyor. Antimikrobik ve Antibakteriyel olan BioShield, hedeflenen yüzeye uygulandıktan sonra tüm reseptörleriyle yüzeyle bağlantı kuruyor. Böylece, etkisini tüm yüzeye aynı etkinlik derecesinde homojen olarak yansıtabiliyor.

Dezenfekte edilmeyen su depoları insan sağlığını tehdit ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından hazırlanan raporlar, insan sağlığını tehdit eden başlıca nedenlerden birinin sağlıksız su kullanımı olduğuna işaret ediyor. Güvenli bir kapağı olmayan ve uzun süre kullanılmayan, temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmayan su depoları sağlık için büyük tehlike oluşturuyor. Depodaki su içilmese bile, sebze ve meyvelerin yıkanması, dişlerin fırçalanması ve deri teması yoluyla mikropların insan vücuduna girmesine neden oluyor.

ISS, profesyonel kadrosuyla su depolarını dezenfekte ediyor ve tüketicileri sağlıklı suyla buluşturuyor. Dezenfeksiyon işlemi sayesinde bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan patojenik bakteriler yok edilirken, içme sularında oluşan kötü koku ve tada neden olan doğal organik madde ve organizmalar da uzaklaştırılıyor. Ayrıca, isteğe bağlı olarak hizmet öncesi ve/veya hizmet sonrasında su numunesi alınarak analiz ediliyor ve sonuçlar tüketiciye raporlanıyor.

ISS Haşere Kontrol Hizmetleri hakkında:

1995 yılından bu yana 3.500'den fazla müşteriye hizmet veren ISS Haşere Kontrol Hizmetleri, mevcut en gelişmiş haşere ve kemirgen kontrol sistemleriyle endüstriye öncülük eden çalışmalar yürütüyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı insektisitler kullanan ISS, deneyimli yönetim kadrosu ve eğitimli teknik servis ekibiyle her sektörden işletmelere özel çözümler sunuyor. Diğer canlılara ve çevreye zarar vermeden hizmet sunma misyonu ile hareket eden ISS Haşere Kontrol Hizmetleri, küresel çapta sahip olduğu know-how’ı ülkemizdeki çalışmalarına da yansıtıyor.