Adres: Kasap Sokak Konak Azer İşhanı No:12 34394 Esentepe İstanbul Türkiye

Yetkili Kişi: Xerox Türkiye

Web: www.xerox.com/

EDP 2012/2013’ün en iyileri
Xerox ve Samsung’dan teknolojik iş birliği
Xerox Nano Yeni endüstri devrimi kapıda
Xerox “wireless” sektörüne giriyor
Xerox ColorQube 8900, Renkli basmaktan korkmayın
Öğrenciler renkli ders notu istiyor
En küçük yazıcı piyasaya çıkıyor
Xerox Phaser 7800’ i piyasaya sürüyor.
Xerox, yeni ürünü Xerox DocuMate 3125’ i piyasaya sunuyor.
Xerox’ dan Görselden görsel arama buluşu
Xerox ilk kablosuz (wi-fi) ürünü, renkli çok fonksiyonlu Xerox WorkCentre 6015NI’ yı piyasaya sürüyor.
1500 robot İstanbul’a geliyor
Xerox, E-posta kutunuzda neler oluyor?
Xerox dijital baskı nın ebat ölçülerini 364 x 660 mm’ye çıkarıyor, dijital baskı ebadında farkı açıyor.
Küçük işletmelere çok fonksiyonlu fırsat
Xerox’un yeni indirekt satış koordinatörü Mehmet Savaş Doğan
Xerox’a yılın şirketi değerlendirmesi
Ödüllü tarayıcı Türkiye’ye geliyor
Saniyede 2 milyar damla dakikada 152 metre baskı
IDC: Xerox liderliğini sürdürüyor
Xerox’tan geleceği parlak bir ürün
Xerox’tan “hassas” yazıcı
Xerox’ta üst düzey yeni atama
Ofis kağıdında Avrupa’nın en iyisi
Çevreyi gözetmek zarar ettirmiyor
Xerox ColorQube ile renkli baskı maliyeti yüzde 62 sarf atık miktarı yüzde 90 azalıyor
Xerox 2009 yılına 350 ödül sığdırdı
Xerox, yeni renkli lazer yazıcısı Phaser 6140’ı, $439+KDV fiyatıyla piyasaya sunuyor.
Xerox iGen3 Adana’da kullanılacak
Xerox CEO’su Ursula Burns’e ulusal eğitim görevi
Tek tuşla 100 sayfa tarama
Xerox renkleri dile getirdi
Gartner: Baskı hizmetlerinde lider Xerox
Renklerin tonunu ayarlayan yazıcı
Türkiye’de ilk kez Arena’ya çıkıyor
Düşük bütçe ile ileri teknoloji isteyenlere
10 ülkenin CFO’luğuna bir Türk yönetici
Az zamanda çok iş yapıyor
Kara kitapta Xerox 1 numara
Xerox pazar liderliğini korudu
Xerox’tan yırtılmayan kağıt
Temponuza ayak uydurur
Ofis makinesinden yarış arabasına
Daha az ekipmanla daha çok fayda
Xerox dağıtım ağını genişletiyor
Xerox’tan KOBİ’lere indirim fırsatı
Xerox global işbirliklerine P&G ile devam ediyor
Xerox’tan atık bırakmayan hepsi bir arada
Xerox’tan yeni renkli lazer hepsi bir arada
Ursula Burns Türkiye’ye geliyor
Fotokopi 70 yaşında
Xerox’dan bir ilk : Cep tarayıcısı
Silinebilir kağıt kamuoyuna tanıtıldı
Xerox, siyah-beyaz lazer tabanlı çok fonksiyonlu yeni ofis ürünü Xerox Phaser 3100MFP’yi piyasaya sundu.

Xerox’tan dev satın alma

Tarih: 30.09.2009
Xerox, şirketlere dış kaynak kullanımı yolu ile hizmet veren bu alandaki en büyük şirketlerden Affiliated Computer Services’i satın alarak, 500 milyar dolarlık bir hacme ulaşan bu pazarda liderliği hedefliyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, Dallas merkezli Affiliated Computer Services (ACS) adlı özel bir şirketi 6,4 milyar dolara satın aldı. Xerox, ACS’nin satın alınmasıyla bir çok yeni alan ve konuda şirketlere dış kaynak hizmetleri veren global bir şirketin kuruluşuna imza atıldığını duyurdu. Xerox, ACS’in satın alınmasıyla 2008’de 3,5 milyar dolar olan bu hizmetlerden elde ettiği gelirlerin, 2010 yılında 10 milyar dolara çıkararak, bu alandaki gelirini yaklaşık üç kat artırmayı hedefliyor.

Yıllık cirosu 6,5 milyar dolar olan ACS, binlerce çok uluslu müşterisine, 100 ülkenin kamu kurumlarına 500 faklı noktada 74,000 çalışanı ile hizmet veriyor. ACS; finans, telekomünikasyon, perakende, sağlık, eğitim, ulaşım, insan kaynakları, bilgi teknolojileri, müşteri ilişkileri alanlarındaki şirketlere iş süreçlerinin yönetimi konularında dış kaynak hizmetleri sağlıyor. ACS’nin faaliyet gösterdiği iş süreçlerinin yönetimine yönelik dış kaynak hizmetleri pazarının dünyadaki büyüklüğü 150 milyar dolar ve her yıl yüzde 5 oranında büyüyor. Xerox, ACS’yi satın alarak, kendisinin hâlihazırda faaliyette bulunduğu dış kaynak hizmetleri pazarı ile birlikte, toplamda 500 milyar dolarlık büyüklükteki bir pazarda lider olmayı hedefliyor.

Satın alma ile ilgili bir açıklamada bulunan Xerox’un Dünya Başkanı Ursula Burns; “Xerox ürün, çözümleriyle, dünyanın bir numaralı BPO (Business Process Outsourcing – Dış Kaynak Yoluyla İş Süreçleri Yönetimi ) şirketi olan ACS’nin hizmetlerinin birleştirilmesi ile çok daha kapsamlı yeni bir komple hizmet kategorisi yaratmış olacağız. Xerox için oyun kurucu olacak ACS’in satın alınması, güçlü mali yapısı ve büyüyen kazançlarıyla işlerimizin ve karlarımızın artmasına yardımcı olacak” dedi.

Anlaşma şartlarına göre, ACS hissedarları hisse başına peşin olarak 18.60 dolar alacaklar. Ayrıca sahip oldukları her ACS hissesi için 4.935 Xerox hissesi sahibi olacaklar. Ek olarak, Xerox, ACS’nin 2 milyar dolarlık borcunu üstlenecek ve ACS’nin B Sınıfı hisse sahipleri için 300 milyon dolarlık değiştirilebilir imtiyazlı hisse senedi çıkaracak. Xerox ve ACS Yönetim Kurulu ile ACS Özel Komite’si tarafından onaylanan alım satım işleminin, 2010 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. ACS bağımsız bir organizasyon olarak yönetilecek ve başlangıçta ACS, bir Xerox Şirketi olarak markalandırılacak. Şirket, Ursula Burns’a rapor verecek olan Lynn Blodgett liderliğinde yönetilecek.