Adres: Kasap Sokak Konak Azer İşhanı No:12 34394 Esentepe İstanbul Türkiye

Yetkili Kişi: Xerox Türkiye

Web: www.xerox.com/

EDP 2012/2013’ün en iyileri
Xerox ve Samsung’dan teknolojik iş birliği
Xerox Nano Yeni endüstri devrimi kapıda
Xerox “wireless” sektörüne giriyor
Xerox ColorQube 8900, Renkli basmaktan korkmayın
Öğrenciler renkli ders notu istiyor
En küçük yazıcı piyasaya çıkıyor
Xerox Phaser 7800’ i piyasaya sürüyor.
Xerox, yeni ürünü Xerox DocuMate 3125’ i piyasaya sunuyor.
Xerox’ dan Görselden görsel arama buluşu
Xerox ilk kablosuz (wi-fi) ürünü, renkli çok fonksiyonlu Xerox WorkCentre 6015NI’ yı piyasaya sürüyor.
1500 robot İstanbul’a geliyor
Xerox, E-posta kutunuzda neler oluyor?
Xerox dijital baskı nın ebat ölçülerini 364 x 660 mm’ye çıkarıyor, dijital baskı ebadında farkı açıyor.
Küçük işletmelere çok fonksiyonlu fırsat
Xerox’un yeni indirekt satış koordinatörü Mehmet Savaş Doğan
Xerox’a yılın şirketi değerlendirmesi
Ödüllü tarayıcı Türkiye’ye geliyor
Saniyede 2 milyar damla dakikada 152 metre baskı
IDC: Xerox liderliğini sürdürüyor
Xerox’tan geleceği parlak bir ürün
Xerox’tan “hassas” yazıcı
Xerox’ta üst düzey yeni atama
Ofis kağıdında Avrupa’nın en iyisi
Çevreyi gözetmek zarar ettirmiyor
Xerox ColorQube ile renkli baskı maliyeti yüzde 62 sarf atık miktarı yüzde 90 azalıyor
Xerox 2009 yılına 350 ödül sığdırdı
Xerox, yeni renkli lazer yazıcısı Phaser 6140’ı, $439+KDV fiyatıyla piyasaya sunuyor.
Xerox iGen3 Adana’da kullanılacak
Xerox CEO’su Ursula Burns’e ulusal eğitim görevi
Tek tuşla 100 sayfa tarama
Xerox’tan dev satın alma
Gartner: Baskı hizmetlerinde lider Xerox
Renklerin tonunu ayarlayan yazıcı
Türkiye’de ilk kez Arena’ya çıkıyor
Düşük bütçe ile ileri teknoloji isteyenlere
10 ülkenin CFO’luğuna bir Türk yönetici
Az zamanda çok iş yapıyor
Kara kitapta Xerox 1 numara
Xerox pazar liderliğini korudu
Xerox’tan yırtılmayan kağıt
Temponuza ayak uydurur
Ofis makinesinden yarış arabasına
Daha az ekipmanla daha çok fayda
Xerox dağıtım ağını genişletiyor
Xerox’tan KOBİ’lere indirim fırsatı
Xerox global işbirliklerine P&G ile devam ediyor
Xerox’tan atık bırakmayan hepsi bir arada
Xerox’tan yeni renkli lazer hepsi bir arada
Ursula Burns Türkiye’ye geliyor
Fotokopi 70 yaşında
Xerox’dan bir ilk : Cep tarayıcısı
Silinebilir kağıt kamuoyuna tanıtıldı
Xerox, siyah-beyaz lazer tabanlı çok fonksiyonlu yeni ofis ürünü Xerox Phaser 3100MFP’yi piyasaya sundu.

Xerox renkleri dile getirdi

Tarih: 13.10.2009
Xerox’un “doğal renk dili” teknolojisi, Photoshop programı kullanmadan 65’ten fazla kelime ile oluşturulan komutlarla, dokümanlarda 50,000 olası renk varyasyonu yaratabiliyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, daha önce deneysel çalışmalarını duyurduğu “doğal renk dili” teknolojisini ürünlerinde kullanmaya başladı. Geliştirilen teknoloji, Photoshop programı kullanmadan bilgisayara verilecek “maviyi daha canlı yap, limon sarısı yap” gibi basit komutlarla resim üzerinde seçilen bölgelerin istenilen renklere dönüştürülmesini sağlıyor.

Xerox’un yeni teknolojisi, “http://webapps.open.xerox.com/nlc/” adresinde test edilebiliyor. Bu demo sürümde, kullanıcılar Photoshop gibi yazılımlara ihtiyaç duymadan fotoğrafların özel alanlarında renk değişimi yapabiliyorlar. Sitede yer alan görseller, “bütün mavi renkleri daha koyu yap” yada “parlak yeşil renkleri sarılaştır” gibi komutlarla istenilen her tonda renklere dönüşebiliyor. Ayrıca “doğal renk dili” teknolojisinin bir versiyonu olan “Color by Word” özelliği, piyasaya yeni sürülen Xerox Phaser 7500 renkli yazıcının özellikleri arasında yer alıyor. Bu yazıcıdan bir fotoğraf baskısı alınmak istendiğinde, bu özellik ekranı ortaya çıkıyor ve renkler üzerinde istediğiniz değişikliği yapmanıza olanak sağlıyor.

Webster Xerox Araştırma Merkezi’nde renk bilimcisi olan Karen Braun; “İstediğin yerde, doğru renkleri kullanabilmek için renk bilimcisi olmak zorunda değilsin. İstediğin değişikliği yalın bir tanımlamayla anlatan, kullanımı kolay ve doğal bir araç geliştirdik. Renkleri kesin olarak ifade edebilmek için binlerce deneysel gözlem gerçekleştirdik. Yeni yazılım kendi sözlüğündeki 65’ten fazla kelimenin farklı şekillerde bir araya getirilmesiyle, dokümanlarda 50,000 olası renk varyasyonu yaratabilir” dedi.

Xerox’un renk değiştirme teknolojisi, resmin geri kalan kısmını etkilemeden resmin spesifik alanlarını değiştirebiliyor. Geliştirilen bu teknolojinin çok geniş bir kullanım alanı bulacağı belirtiliyor. Bu buluş teknik programları bilme zorunluluğu olmadan bilgisayar üzerinde renklerin istenildiği gibi görüntülenebilmesini ve istenilen renklerde baskı alınabilmesini sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile renkli yazıcıların renk ayarları keyfe göre değiştirilebiliyor.

Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox'la beraber her yıl ortalama 1.5 milyar dolarlık bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Xerox'un bünyesinde 5.000 bilim insanı bulunuyor ve A.B.D, Kanada ve Avrupa'da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektro mekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapılıyor.