Adres: Kasap Sokak Konak Azer İşhanı No:12 34394 Esentepe İstanbul Türkiye

Yetkili Kişi: Xerox Türkiye

Web: www.xerox.com/

EDP 2012/2013’ün en iyileri
Xerox ve Samsung’dan teknolojik iş birliği
Xerox “wireless” sektörüne giriyor
Xerox ColorQube 8900, Renkli basmaktan korkmayın
Öğrenciler renkli ders notu istiyor
En küçük yazıcı piyasaya çıkıyor
Xerox Phaser 7800’ i piyasaya sürüyor.
Xerox, yeni ürünü Xerox DocuMate 3125’ i piyasaya sunuyor.
Xerox’ dan Görselden görsel arama buluşu
Xerox ilk kablosuz (wi-fi) ürünü, renkli çok fonksiyonlu Xerox WorkCentre 6015NI’ yı piyasaya sürüyor.
1500 robot İstanbul’a geliyor
Xerox, E-posta kutunuzda neler oluyor?
Xerox dijital baskı nın ebat ölçülerini 364 x 660 mm’ye çıkarıyor, dijital baskı ebadında farkı açıyor.
Küçük işletmelere çok fonksiyonlu fırsat
Xerox’un yeni indirekt satış koordinatörü Mehmet Savaş Doğan
Xerox’a yılın şirketi değerlendirmesi
Ödüllü tarayıcı Türkiye’ye geliyor
Saniyede 2 milyar damla dakikada 152 metre baskı
IDC: Xerox liderliğini sürdürüyor
Xerox’tan geleceği parlak bir ürün
Xerox’tan “hassas” yazıcı
Xerox’ta üst düzey yeni atama
Ofis kağıdında Avrupa’nın en iyisi
Çevreyi gözetmek zarar ettirmiyor
Xerox ColorQube ile renkli baskı maliyeti yüzde 62 sarf atık miktarı yüzde 90 azalıyor
Xerox 2009 yılına 350 ödül sığdırdı
Xerox, yeni renkli lazer yazıcısı Phaser 6140’ı, $439+KDV fiyatıyla piyasaya sunuyor.
Xerox iGen3 Adana’da kullanılacak
Xerox CEO’su Ursula Burns’e ulusal eğitim görevi
Tek tuşla 100 sayfa tarama
Xerox renkleri dile getirdi
Xerox’tan dev satın alma
Gartner: Baskı hizmetlerinde lider Xerox
Renklerin tonunu ayarlayan yazıcı
Türkiye’de ilk kez Arena’ya çıkıyor
Düşük bütçe ile ileri teknoloji isteyenlere
10 ülkenin CFO’luğuna bir Türk yönetici
Az zamanda çok iş yapıyor
Kara kitapta Xerox 1 numara
Xerox pazar liderliğini korudu
Xerox’tan yırtılmayan kağıt
Temponuza ayak uydurur
Ofis makinesinden yarış arabasına
Daha az ekipmanla daha çok fayda
Xerox dağıtım ağını genişletiyor
Xerox’tan KOBİ’lere indirim fırsatı
Xerox global işbirliklerine P&G ile devam ediyor
Xerox’tan atık bırakmayan hepsi bir arada
Xerox’tan yeni renkli lazer hepsi bir arada
Ursula Burns Türkiye’ye geliyor
Fotokopi 70 yaşında
Xerox’dan bir ilk : Cep tarayıcısı
Silinebilir kağıt kamuoyuna tanıtıldı
Xerox, siyah-beyaz lazer tabanlı çok fonksiyonlu yeni ofis ürünü Xerox Phaser 3100MFP’yi piyasaya sundu.

Xerox Nano Yeni endüstri devrimi kapıda

Tarih: 27.09.2012
Xerox’un geçtiğimiz yıllarda ön duyurusunu yaptığı, üç boyutlu yüzeylerin üzerine nano elektronik devrelerin basılmasını sağlayacak, Gümüş Mürekkep projesinde sona yaklaşılıyor.

Plastik, cam, film gibi farklı üç boyutlu yüzeyler üzerine elektronik devre baskısı yapılabilmesi ile katlanabilir ekranlar, elektronik camlar, PV güneş pilleri üretilebilecek. Tekstil eşyaları, ambalaj kutuları ve hızlı tüketim malzemelerinin üzerine yerleştilecek elektronik devreler ile daha işlevsel ve akıllı ürünler üretilecek.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox; geçmişte olduğu gibi şimdi de buluşları ile global endüstrinin gidişatına yön verecek teknolojilerin üzerinde çalışıyor. Xerox, 2009 yılında Gümüş Mürekkep (Silver Ink) adını verdiği, düşük maliyetlere plastik, film, cam, tekstil gibi farklı yüzeylerin üzerine elektronik devreler basmayı veya yerleştirmeyi sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalıştığını ve gerekli patent başvurusunda bulunduğunu duyurmuştu. Yurt dışından gelen en son haberler ise bu proje üzerinde oldukça ilerlendiğini ve projenin ticarileşmeye yakın olduğunu vurguluyor. Xerox’un geliştirdiği özel Gümüş Mürekkep ile plastik, cam ve dokuma gibi üç boyutlu farklı yüzeyler üzerine nano elektronik devreler basılarak veya yerleştirilerek sıradışı elektronik uygulamalar yapılabilecek.

Yıllardır birçok şirket arasında rekabet konusu olan ama bir türlü uygun maliyetlere üretilemeyen plastik elektronik devreler, Xerox’un geliştirdiği ve “Gümüş Mürekkep” (Silver Ink) adını verdiği özel bir mürekkep sayesinde düşük maliyetlere üretilebildi. Şu an kullanılan silikon bazlı çip üretiminin yüksek üretim maliyetleri, farklı endüstrilerin kullanımına bu tür teknolojilerin sunulmasını engelliyordu. Xerox’un başarısı 150 derece gibi düşük bir ısıda eriyebilen plastik ham maddesinin üzerine, plastiğin formunu bozmadan 140 derece gibi daha düşük bir ısıda iletken elektronik devrelerin basılmasını sağlamak oldu. Üç boyutlu bir yüzeye veya maddeye, o maddeyi eritmeden üzerine iletken elektronik devrelerin basılması sağlandı. Düşük sıcaklıkta eriyen gümüş mürekkep ile iletken elektronik devrelerin basılabilmesi, yapılması düşünülen uygulamaların ticarileştirilmesinin önündeki fiyat engelinin de aşılmasını sağladı.

Xerox’un bu buluşu; değiştirilebilir mesajlar veren elektronik giysiler, içinde kaç adet hap kaldığını söyleyen akıllı ilaç kutuları, çantalarda taşınabilecek katlanabilir ekranlar, PV güneş pilleri, düşük maliyetli RFID etiketleri gibi uygulama alanları sektörden sektöre değişebilecek sayısız sıra dışı uygulamanın geliştirilmesine imkân sağlayacak.

Elektronik uygulamaların yapıldığı tümleşik devreler bir yarı iletken, bir iletken ve bir yalıtkan elementin olduğu üç ayrı bileşenden oluşuyor. Xerox gümüş mürekkeple elektrik iletken devreler geliştirilmesini, tümleşik devrelerin plastik yüzeylere ister çok küçük ister çok büyük ebatlarda basılmasını mümkün hale getirdi.

Xerox’un yeni teknolojisi ile silikon çip üretiminde gerekli olan özel steril ortam donanımlarına ihtiyaç olmadan, sürekli form baskısı yapan bir yazıcıda doküman basıyormuş gibi elektronik devreler basılabilecek. Elektronik devrelere güç vererek çalışmasını sağlayacak, enerji depolama özellikli güneş enerjisi hücreleri de plastik yüzeyler üzerine basılabilecek.

Gümüş Mürekkep (Silver Ink)”, Xerox’un A.B.D Kaliforniyadaki Palo Alto AR-GE Merkezi ile Kanada’daki Araştırma Merkezi’ndeki bilim insanları tarafından geliştiriliyor. Xerox 2001 yılında bu teknolojiyi geliştirmek için laboratuvar çalışmalarına başladı. Xerox, geçen bu zaman içinde yapılan sayısız deneme yanılma sonucunda Ekim 2009 itibarı ile gerekli patent başvurusunu yapan ilk şirket oldu. Xerox geçmişte de, ilk kişisel bilgisayar, ilk fotokopi cihazı, ilk faks, ilk yazıcı, “Ethernet”, “Mouse”, grafik arayüzü gibi birçok çığır açan teknolojiyi geliştirerek, bugün büyüklükleri yüzlerce milyar dolarla ölçülen büyük endüstrilerin kurulmasına öncülük etmişti.

Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox'la beraber her yıl ortalama 1,5 milyar dolarlık bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Xerox'un bünyesinde 5 bin bilim adamı bulunuyor ve A.B.D, Kanada ve Avrupa'da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektromekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapılıyor.

Sektörler: