Adres: Kasap Sokak Konak Azer İşhanı No:12 34394 Esentepe İstanbul Türkiye

Yetkili Kişi: Xerox Türkiye

Web: www.xerox.com/

EDP 2012/2013’ün en iyileri
Xerox ve Samsung’dan teknolojik iş birliği
Xerox Nano Yeni endüstri devrimi kapıda
Xerox “wireless” sektörüne giriyor
Xerox ColorQube 8900, Renkli basmaktan korkmayın
Öğrenciler renkli ders notu istiyor
En küçük yazıcı piyasaya çıkıyor
Xerox Phaser 7800’ i piyasaya sürüyor.
Xerox, yeni ürünü Xerox DocuMate 3125’ i piyasaya sunuyor.
Xerox ilk kablosuz (wi-fi) ürünü, renkli çok fonksiyonlu Xerox WorkCentre 6015NI’ yı piyasaya sürüyor.
1500 robot İstanbul’a geliyor
Xerox, E-posta kutunuzda neler oluyor?
Xerox dijital baskı nın ebat ölçülerini 364 x 660 mm’ye çıkarıyor, dijital baskı ebadında farkı açıyor.
Küçük işletmelere çok fonksiyonlu fırsat
Xerox’un yeni indirekt satış koordinatörü Mehmet Savaş Doğan
Xerox’a yılın şirketi değerlendirmesi
Ödüllü tarayıcı Türkiye’ye geliyor
Saniyede 2 milyar damla dakikada 152 metre baskı
IDC: Xerox liderliğini sürdürüyor
Xerox’tan geleceği parlak bir ürün
Xerox’tan “hassas” yazıcı
Xerox’ta üst düzey yeni atama
Ofis kağıdında Avrupa’nın en iyisi
Çevreyi gözetmek zarar ettirmiyor
Xerox ColorQube ile renkli baskı maliyeti yüzde 62 sarf atık miktarı yüzde 90 azalıyor
Xerox 2009 yılına 350 ödül sığdırdı
Xerox, yeni renkli lazer yazıcısı Phaser 6140’ı, $439+KDV fiyatıyla piyasaya sunuyor.
Xerox iGen3 Adana’da kullanılacak
Xerox CEO’su Ursula Burns’e ulusal eğitim görevi
Tek tuşla 100 sayfa tarama
Xerox renkleri dile getirdi
Xerox’tan dev satın alma
Gartner: Baskı hizmetlerinde lider Xerox
Renklerin tonunu ayarlayan yazıcı
Türkiye’de ilk kez Arena’ya çıkıyor
Düşük bütçe ile ileri teknoloji isteyenlere
10 ülkenin CFO’luğuna bir Türk yönetici
Az zamanda çok iş yapıyor
Kara kitapta Xerox 1 numara
Xerox pazar liderliğini korudu
Xerox’tan yırtılmayan kağıt
Temponuza ayak uydurur
Ofis makinesinden yarış arabasına
Daha az ekipmanla daha çok fayda
Xerox dağıtım ağını genişletiyor
Xerox’tan KOBİ’lere indirim fırsatı
Xerox global işbirliklerine P&G ile devam ediyor
Xerox’tan atık bırakmayan hepsi bir arada
Xerox’tan yeni renkli lazer hepsi bir arada
Ursula Burns Türkiye’ye geliyor
Fotokopi 70 yaşında
Xerox’dan bir ilk : Cep tarayıcısı
Silinebilir kağıt kamuoyuna tanıtıldı
Xerox, siyah-beyaz lazer tabanlı çok fonksiyonlu yeni ofis ürünü Xerox Phaser 3100MFP’yi piyasaya sundu.

Xerox’ dan Görselden görsel arama buluşu

Tarih: 01.12.2011
Xerox, bilgisayar ve internet üzerinde görsel aramaya yenilikler getiren, görselden benzeri görsellere ulaşmayı sağlayan bir buluş gerçekleştirdi.

Kategorize edilmiş yüzlerce örnek resimden benzeri görsellere veya bir resmin URL’sinden, internet üzerindeki benzer görüntülere ulaşmayı sağlayan buluş ile 5 milyondan fazla görsel bir iki saniye içerisinde aranabiliyor.

Dünyaın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, görsel aramaya yeni bir boyut getirecek buluşunun beta sürümünü, Open Xerox adlı sitesi üzerinden ilgili kişi ve kuruluşların incelemesine sundu. Xerox’un görsel arama problemlerini ortadan kaldırmak, bilgisayar ve internette daha hızlı ve kolay görsel bulmak için geliştirdiği bu buluş, halihazırda kullanılan görsel arama işlemlerine yeni bir yaklaşım getiriyor. Görselin görüntüsünden benzeri görsellere ulaşmayı sağlayan bu buluşun ticari sürümünden önceki beta versiyonu, https://imagesearch.services.open.xerox.com/ isimli site üzerinden herkes tarafından denenebiliyor. Sitede buluşu inceleyen kullanıcıların yapacağı yorumlar ışığında beta versiyondaki muhtemel eksiklikler giderilecek ve buluş nihai haline getirilecek.

Xerox Avrupa Araştırma Merkezi’nde geliştirilen bu yeni teknoloji, çoğunlukla kullanılan metin üzerinden görsel arama zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. “Benzer Görsel Arama” teknolojisi, görsel URL’leri ve kategorik olarak gruplanmış görseller üzerinden arama yapılmasını sağlıyor. Halihazırda, Google gibi arama motorları ile yapılan görselden görsel aramalarında, arama motoru aranan görselle birebir eşleşen, aynı görselleri bulmaya çalışıyor. Örneğin Google’un görsel arama kutucuğuna bir firmanın logosu yüklendiğinde, Google arama motoru o firma logosunun aynısını ve türevlerini ekrana getiriyor. Xerox’un buluşu ise aranan resmin bir logo olduğunu anlıyor; yüklenen logonun tipi, üst rengi, zemin rengi, fontu gibi değişkenlere bakarak benzeri yüzlerce farklı markanın logosunu ekrana getiriyor. Bulunan sonuçlardan herhangi birinin üzerine tıklandığında ise sonradan tıklanan görselin benzerlerinin bulunmasına doğru, arama işlemi derinlemesine devam ediyor.

Benzer Görsel Arama teknolojisinde, benzerleri bulunmak istenen görselin URL’si (görselin üzerine sağ tıklayıp ‘copy image adress” - “görselin adresini kopyala” işlemi yapıldığında görselin URL’si oluşturulabiliyor) ilgili kutucuğa yapıştırılıp, görseli bul dendiğinde, o görsele benzer tüm görseller bulunuyor. Örneğin bir ağaç görselinin URL’si ile arama yapıldığında, o ağaca benzer tüm ağaçlar bulunuyor. Akıllı bir algoritmaya sahip olan bu teknoloji, arama yapılmak istenen resmin üzerindeki renklere, türüne, arka fonuna ve onun ne resmi olduğuna dair ipuçlarına bakarak benzeri diğer resimleri buluyor. Akıllı algoritma yüklenen bir resmin örneğin manzara, kumsal, hayvan, ağaç, insan, eşya, meyve resmi olduğunu anlıyor.

Geliştirilme aşamasında olan bu yeni teknoloji, resmin her bir noktasından farklı ipuçları topladığı için karışık kompozisyonlu resimlerde, farklı sonuçlar verebiliyor. Birden fazla objeye, renge ve farklı arka fonlara sahip resimlerde; teknoloji resimde gördüğü her bir ipucunu ayrı ayrı değerlendiriyor. Benzerleri aranılan görselin, sadece aranan nesneyi içermesi, arka planının da sade olması yapılan arama sonucunun çok daha istenilir düzeyde olmasını sağlıyor.

Görsel URL’si yüklenmeden, önceden tanımlanmış kategoriler üzerinden de görsel araması yapılabiliyor. Örneğin “elma” kategorisi seçildiğinde, farklı tür elma görselleri sayfada görüntüleniyor. Ayrıca teknolojinin ara yüzünde yer alan “rastgele kategori” ya da “rastgele görsel” düğmelerine basılarak herhangi bir kategorideki görseller ya da karışık gruplanmış çeşitli görseller görüntüleniyor. Bunların üzerlerine tıklandığında da, tıklanan resmin benzeri görsellere ulaşılıyor.

Bu teknoloji ile standart bir masaüstü bilgisayar üzerinden 5 milyondan fazla görsel, bir iki saniye içinde aranabiliyor. Benzer görsel arama işlemleri istenirse internet üzerinde istenirse kendi bilgisayarınızdaki özel resim arşivinizde yapılabiliyor. Benzer Görsel Arama buluşu, geniş fotoğraf arşivleri, kişisel bilgisayarlardaki fotoğraf koleksiyonları gibi görsel tabanlı resim havuzlarında, görsel sorgulama yapma imkanı veriyor. Xerox bilim adamları, teknolojinin milyonlarca görseli gerçek zamanlı arama imkanı sunacak bulut (cloud) tabanlı versiyonu için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Xerox Avrupa Araştırma Merkezi ile Xerox Webster Araştırma Merkezi ortaklığıyla yaratılan Open Xerox projesi, Xerox’un ünlü AR-GE Merkezi Palo Alto (PARC)’da geliştirildi. Kullanıcılar siteye sadece uygulamaları denemek için girebilecekleri gibi, çok sayıda teknoloji, hizmet ve üçüncü parti uygulamalarını kullanmak ve test etmek üzere de kayıt olabiliyorlar.

Xerox, Uzak Doğu yapılanması Fuji Xerox'la beraber her yıl ortalama 1,5 milyar dolarlık bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Xerox'un bünyesinde 5.000 bilim insanı bulunuyor. A.B.D, Kanada, Avrupa ve Uzak Doğu'da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektromekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapılıyor.

Sektörler: