Adres: Kanyon Ofis Binası Kat. 10 Büyükdere Cad. No. 185 İstanbul 34394 Türkiye

Telefon: + 90 212 339 0000

Fax: + 90 212 339 0099

Web: www.cliffordchance.com/

eklenilen başka bülteni yok.

Uluslararası Hukuk Firması Türkiye’ye Geliyor

Tarih: 16.04.2011
Clifford Chance İstanbul Ofisi’ni Açıyor

Clifford Chance, Türkiye ve Güney Doğu Avrupa’daki müşterilerine hizmet verecek olan İstanbul ofisinin bugün açılacağını duyurdu.

Clifford Chance’in ortaklarından Simon Williams İstanbul ofisinde yönetici olarak görev yapacak ve Yegin Legal Consultancy (YLC) firması aracılığıyla Türkiye’de hukuk danışmanlığı hizmeti sunan Mete Yegin ile birlikte çalışacak. Kıdemli avukatlar Erkan Ayaz, Müfit Arapoğlu, Ali Can Kolay, Gözde Cankaya ve Zeynep Betil ile birlikte ofiste 12 avukat görev yapacak.

“Altyapı, enerji, finans, M&A ve sermaye piyasası konuları üzerine odaklanacağız”

Konuyla ilgili bilgi veren Simon Williams, “Ofisimiz, Clifford Chance’in halihazırda lider konumda bulunduğu sektörlerden altyapı, enerji, finans, M&A ve sermaye piyasası üzerine odaklanacak.” diye konuştu. Türkiye’deki 30 yıllık deneyimleri sayesinde, müşterilerine yerel pazar hakkında derinlemesine bilgi aktarımı sağladıklarını ve bunu uluslararası alandaki deneyimleriyle de birleştirdiklerini belirten Williams, “Artık burada kalıcı bir varlığa sahibiz, dolayısıyla bölgede yatırım yapan müşterilerimize daha da sağlam bir platform üzerinden hizmet sunacağız. Türkiye ekonomisindeki güçlü büyüme süreci devam ederken, biz de burada hizmetlerimizi geliştirebilecek fırsatlar bulmayı umuyoruz.” diye konuştu.

Clifford Chance’in yönetici ortağı David Childs ise konuşmasında “Büyümekte olan piyasalar çoğu müşterimizin odak noktası haline geliyor. Bu da İstanbul ile ilgili planlarımız için olumlu sonuçlar doğuruyor. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz bu yatırım, Katar’daki yeni ofis, Avustralya’yla gerçekleştirdiğimiz şirket evliliği ve Asya’ya dair iddialı planlarımız ile birlikte şirketimizin son birkaç ay içinde ilan ettiği ciddi yatırımlardan bir tanesi. Bu durum da bizim müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılayabilmek için doğru coğrafi profili oluşturduğumuzun bir göstergesidir.” dedi.

Türkiye’deki büyük projelerde başarılı bir geçmişe sahip

Clifford Chance, hem yurtiçindeki hem de uluslararası müşterilerine Türkiye ile ilgili konularda danışmanlık hizmeti veriyor ve bu alanda başarılı bir geçmişe sahip. Firmanın lider konumunda olduğu enerji ve altyapı sektörlerine dair danışmanlık hizmeti verdiği projeler arasında, EnerjiSa portföy finansmanı, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, İstanbul Boğazı Karayolu Tüneli, Mersin ve Bandırma limanları ve Boyabat Barajı ile Hidroelektrik Projesi gibi projeler yer alıyor.

Clifford Chance Türkiye Cumhuriyeti’ne borç yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra yerel ve uluslararası bankalara potansiyel satın almalar ve yerel şirketlerin halka arzının finansmanı konusunda da danışmanlık hizmeti sunuyor.

Sektörler: