Adres: Sıraselviler Cad. No: 33 Kat: 2 Beyoğlu / İstanbul

Fax: +90 538 930 00 15

Yetkili Kişi: Boğaziçi Film Festivali

Web: www.bogazicifilmfestivali.com

eklenilen başka bülteni yok.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Destek Platformu Başlıyor

Tarih: 04.11.2016
4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl ilk kez 11-15 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği “Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu” ile Türk Sinema sektörüne önemli bir katkı sunmayı amaçlıyor.
Platform, bu sene “TRT Ortak Yapım Ödülü” ve 100.000 TL değerindeki “Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü” olmak üzere iki farklı ödül ile Türk sinemacılarını destekleyecek. Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından 10-18 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Boğaziçi Film Festivali; Türk Sinemasının yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasına yardımcı olmak, yapım aşamasındaki filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek olmak amacıyla bu yıl “Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu”nu hayata geçiriyor.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu, uzun metraj kurmaca sinema projelerinin geliştirilmesine, üretilmesine ve projelerin yaratıcı ekiplerinin ulusal ve uluslararası alanda ülke sinemasını başarı ile temsil etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Henüz set aşamasına geçmemiş projelerin başvurabileceği platforma son başvuru tarihi 4 Kasım 2016. Başvuru sonrası platforma seçilen projelerin yönetmen ve yapımcıları, festivale davet edilerek sektör profesyonellerine ve temsilcilerine projelerini sunma imkanı elde edecekler.

Platforma seçilen projeler ise festivalin 9 Kasım’da gerçekleşecek açılış töreninde ilan edilecek. Platformun bu ilk yılındaki ödülleri ise, “TRT Ortak Yapım Ödülü” ve 100.000 TL değerindeki “Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü” olacak.

Bu yıl kapılarını sadece Türkiye’den projelere açacak olan “Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yapım Destek Platformu”, gelecek sene uluslararası katılımcılara da açık hale getirilecek.

Başvurular 4 Kasım 2016 tarihine kadar online olarak www.bogazicifilmfestivali.com adresindeki başvuru formu aracılığı ile kabul edilecektir.