Türkiye, bilgisayar denilince “Casper” diyor

Tarih: 16.04.2009
Casper Bilgisayar, AC Nielsen’in “markalar 2008” raporuna göre 7. kez en bilinen bilgisayar markası çıktı. Yapılan araştırma sonucunda kendi alanında yüzde 29,2’lik oranla en bilinen marka olan Casper, rakiplerine açık ara fark atmayı başardı. Casper geçen yıl %26,3’lük oranı bu yıl %29,2’ye çıkartarak ilk akla gelen marka olma özelliğini artırarak korudu.

Casper Bilgisayar, bağımsız araştırma şirketi AC Nielsen tarafından bu yıl 15. kez gerçekleştirilen “Markalar” araştırma sonuçlarına göre 2008 yılında da en bilinen bilgisayar markası çıktı. Yapılan araştırma sonucunda, %29,2’lik oranla en bilinen bilgisayar markası olan Casper, açık ara liderliğini 7 yıldır üst üste sürdürdü. Casper, bir önceki yıl %26,3 olan bilinirlik oranını artırmayı da başardı.

Özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği önemli yatırımların sonucunda, tüketicilere sunduğu kaliteli ve hızlı teknik servisiyle rakiplerinden ayrışan, ürün portföyünü katlayarak artıran ve en son teknolojileri dünya ile aynı anda Türkiye pazarına sunan Casper marka başarısını geçtiğimiz yıl da pekiştirdiğini gösterdi.

Araştırma sonuçlarına bakıldığında, Casper’ın sıralamadaki en yakın takipçileriyle arasındaki ciddi fark dikkat çekiyor. Araştırmanın nüfus dağılımına bakıldığında ise, Casper 20-24 yaş arası kitlede %38.1, 24-35 yaş arası kitlede ise %40,1’e oranına çıkan bir bilinirliğe sahip.

Lovemarks, Best Brands gibi marka odaklı diğer araştırmalarda da en sevilen ve en güçlü bilgisayar markası çıkan Casper, GFK Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘Best Brands 2008’ araştırmasında da kendi alanında dünyaca ünlü pek çok markayı geride bırakarak “en iyi bilgisayar markası” çıkmıştı.

Casper Hakkında:

Yüksek performans, güzel tasarım ve değer arayan bilgisayar kullanıcılarına hizmet etmek amacıyla 1991 yılında kurulan Casper, en son teknoloji bilgisayarları güzel tasarımlarla bütünleştirip, geniş bir fiyat aralığında tüketicilere sunmaktadır. Casper, 1991 yılından bu yana “her aşamada müşteri memnuniyeti sağlamak” temel ilkesiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye çapında 70 Casper Store, 1200'ün üzerinde satış ve servis noktası ile Casper, Türkiye'nin dört bir köşesindeki teknoloji tutkunları için en uygun çözümleri üretmektedir. Türkiye’de bilgisayar sektöründe bugün, son 7 yıldır en çok bilinen bilgisayar markası olan Casper, dünyaca ünlü araştırma şirketi AC Nielsen’ın 2008 yılı marka raporuna göre, yüzde 29,2'lik marka bilinirlik oranı ile pazardaki en yüksek tanınma oranına sahiptir.

Casper, Microsoft tarafından son 7 yıldır (2002–2003–2004–2005–2006–2007-) üst üste, “Yılın Yerli PC Üreticisi” seçilmiştir. Casper Nisan 2008’de Roma’da düzenlenen Intel Solution Summit 2008’de 75 ülkeden oluşan “EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) Notebook Pazarında En Fazla Büyüme Gösterme” ödülüne layık görülmüştür. Casper 2007 yılında yine Intel Solution Summit 2007’de 75 ülkeden oluşan “EMEA bölgesinde (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) Intel® CoreTM 2 Duo işlemcili PC satışlarındaki başarısı ile ödüle layık görülmüştü. Casper, Intel tarafından 2006’da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki 75 ülkedeki şirketler arasında "Yılın Firması Ödülü"nü, 2005 yılında ise "Yılın En İyi Pazarlama Ödülü”nü almıştı. Zaman içinde ürün yelpazesini genişleten Casper, bugün masaüstü ve dizüstü bilgisayar ve bilgisayar çevre birimlerinin yanı sıra, yüzlerce farklı çeşit ürünüyle teknoloji meraklılarına Türkiye'nin her köşesinde sayısız ürün alternatifi sunmaktadır.