Türk Barter olağan genel kurulu yapıldı

Tarih: 13.05.2009
Yaşanan küresel krize rağmen alternatif ticaret sistemi olan Barter’ın öncüsü TÜRK BARTER INTERNATIONAL, şirket sermayesini 6 milyon TL’den 10 milyon 750 bin TL’ye çıkardı.

Türk Barter International şirketinin Olağan Genel Kurulu, bütün ortakların eksiksiz iştiraki ile Maslak Park Plaza’daki şirket merkezinde gerçekleştirildi. Genel kurulda, Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek tarafından 2008 yılı faaliyetleri ve genel ekonomik durumun bir değerlendirilmesi yapıldı.

Şirket genel kuruluna iştirak eden ortaklar, tamamı öz kaynaklardan karşılanmak üzere şirket sermayesinin 6 milyon TL’den 10 milyon 750 bin TL’ye çıkarılmasını oy birliği ile kabul etti. Böylece şirket, tamamı ödenmiş sermayesini güçlendirmiş oldu. Alternatif Finans ve Ticaret Sistemi’nin Türkiye’deki öncüsü Türk Barter, öz kaynakların yeterli olmaması ve krize hazırlıksız yakalanma durumunda kredi maliyeti en düşük ve kredi kullanma prosedürü en az olan kaynakların tercih edilmesinin akılcı bir seçim olduğunu bildirdi.

Barter’ın öncüsü Türk Barter, ekonomik kriz ortamında piyasaların daha iyimser olmayacağından hareketle iş dünyasının Barter Sistemi’ne öncelik vereceğini düşünüyor. Türk Barter sosyal sorumluluk yönünü de bir yardım kuruluşu ile birlikte ele alarak bu büyümesini üyeleriyle birlikte kamuoyunda öne çıkarmayı hedefliyor.

Özellikle Leasing ve Anadolu sermayesi ile KOBİ’lerin rekabet edebilme fırsatlarının da göz önüne alındığında 2009 yılında Barter Sistemi Türkiye’de “Bankalar Üstü” bir sistem olarak Türk ekonomisine ve iş dünyasına atıl kapasitesinden, stoklara, nakit sıkıntısından, satış ve tahsilata kadar alternatif çözüm üreten finans ve ticaret sistemi olarak daha fazla kabul görüleceğine inanılıyor.

Türk Barter’ın 2009 hedeflerinin içinde Altın Medya’nın kurulması ve medya sektörünün desteklenmesi başta olmak üzere, Tourism Bank ile turizm sektörünün desteklenmesi, Barter Yapı ile yarım kalmış inşaatların Barter Kredisi ile desteklenmesi, yurt dışı lisans anlaşmaları yapılıp yurt içinde franchise ağı ile genişlemeye devam edilmesi yer alıyor.

Türk Barter Kimdir?

Barter sisteminin Türkiye’de öncüsü ve güçlü bir teknolojik alt yapıya sahip olan Türk Barter, paraya alternatif bir finansman modeli olan barterın Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor. Barter sistemini tüm dünyada 1 milyonun üzerinde şirket kullanmaktadır. Türk Barter, sunduğu sistemle ekonomik yaşama artı değer katmanın yanı sıra, tüm sektörlere yönelik üretimi durdurmayan, istihdamı koruyan, sermayeyi güçlendiren, parayı amaç değil araç yapabilen, risksiz ekonomi çözümü sunuyor. Türk Barter, barter havuzu olarak adlandırılan ortak pazarda, üye firmalara paraya ihtiyaç duymadan ticaret yapma ve kar elde etme imkanı veriyor Yani barter sistemi bir çok kişi tarafından algılandığı üzere bir takas ortamı değil, üye firmaların hem ihtiyaçlarını satın aldığı, hem de kendi ürettiği mal ve hizmetleri satabileceği bir finansal sistem yaratıyor. Kısaca sistem, şirketlerin nakit ödeme yapmadan ürettikleri mal ve hizmet karşılığında talep ettikleri mal ve hizmetleri almalarına dayanıyor.