Türk Barter’ dan İş ve Sanat dünyasına İftar yemeği

Tarih: 06.08.2012
Avrupa ve Türkiye’de Barter sektöründe etkin rol oynayan Türk Barter, iş ve sanat dünyasının önemli isimleriyle “Barter Club” geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ekonomiye yeni bir soluk getiren Türk Barter, ‘‘Barter Club’’ Geleneksel iftar yemeğinde sanayici, işadamı, üye kuruluş yöneticileri ve basın mensuplarını İstanbul Maslak Sheraton Otel’de ağırladı.

Türk Barter’ın üyelerini bir araya getirerek, tanışmalarını ve aralarında farklı iş potansiyeli geliştirebilmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen Barter Club geleneksel iftar yemeği, yaklaşık iki yüz işadamının katılımıyla gerçekleşti. Birebir ilişkilerin geliştirildiği toplantıda, oldukça verimli sonuçlar alan firma yetkilileri, ekonomik ve sosyal birlikteliğin bir aidiyet duygusu içerisinde kalkınmaya ve büyümeye hedeflenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Barter, dünyada örnek gösterilen 2012 yılı yeniliklerini paylaşırken, ülkemizde de şirketlerin bu yenilikleri uygulayarak ticari güçlenmelerini attırmak ve ülke ekonomisine kazandırmak açısından yararlı olunacağı vurgulandı. Türk Barter misafirleri, Türk Barter “Çözüm Üretir” hemfikrinde buluştular.

Kurulduğundan bugüne kadar pek çok başarılı işe imzasını atan, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için birçok yenilik getiren Türk Barter, düzenlediği ‘’Barter Club’’ İş Toplantıları çerçevesinde firmaların birbirini yakından tanımasını sağladı. Toplantı sırasında kendilerini sistemdeki üyelere tanıtan firma yetkilileri böylece, hem ortak Pazar üyelerine sundukları ürün ve hizmetler hakkında, hem de ortak pazardaki talepleri hakkında bilgi verdiler. Toplantıya katılan üye firmalar aynı zamanda, yeni işbirliklerine de imza attılar.

BARTER CLUB

Türk Barter’ın sosyal etkinlik faaliyetlerini üstlenmiş bir oluşumdur. Gerek üyeler ile etkin iletişim ve diyalogların sağlıklı işlemesi gerekse üye adaylarını bilinçlendirme faaliyetlerini üstlenmiştir. Gün geçtikçe faaliyet alanlarını genişleten ve özellikle seminer organizasyonları ile büyük kitlelere ulaşarak Barter sisteminin yaygınlaşmasına katkı sağlayan Barter Club, Barter faaliyetinde bulunan firmalara da ayrıcalıkların tesis edilmesinde de etkin rol üstlenmiştir. Barter Club’ın amacı, Türk Barter üyelerinin sosyal etkinlikler çerçevesinde organize edilen Barter sistemini etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak, tüm yurt geneline sistemin yaygınlaştırılması için gerekli irtibatları kurmak ve etkinlikleri düzenlemek. Genel olarak hedefi Türk Barter üyelerinin tamamının Barter Club üyesi yaparak tüm etkinliklere katılmasını sağlamak. Bu kapsamda Türk Barter üyelerine Türk Barter Gold Card Üye Kartı verilmektedir. Gold Card sahipleri Barter Shop ürünlerini internet üzerinden alım yaparken çeşitli avantajlardan faydalanabilmektedir.

BARTER CLUB FAALİYETLERİ

Genel katılımlı üye toplantıları: Yılda en az iki kez kapsamlı olarak düzenlenir. Büyük bir otel organizasyonu kapsamında son gelişmelerin aktarıldığı bilgilendirmeler yanında eğlenceli katılımlar da sağlanır.

Ticaret Odaları toplantıları: Bölgesel bazda illerde bulunan ticaret odaları ile işbirliğine giderek seminerler düzenlenir. Bu seminerlerin büyük bir çoğunluğu Barter Sisteminin yaygınlaştırılmasında etkin rol oynamaktadır.

Üniversite panelleri: Üniversitelerin özellikle işletme ve iktisat bölümü öğrencilerine yönelik paneller düzenlenir. Ayrıca üniversite öğrenci topluluklarının girişimlerine destek vererek geleceğe hazırlanan öğrencilerimize Barter sektörü hakkında genel ve özel bilgiler sunulur.

Birlik ve Dernekler toplantıları: Barter Sisteminin yaygınlaştırılmasına ve tanıtımına yönelik olarak çeşitli birlik ve derneklerin üyelerine topluca sistem tanıtımı yapılır.

Sponsorluklar: Barter Sisteminin tanınmasını artırmak ve sosyal sorumluluklar çerçevesinde öncelikle finansal etkinlikler olmak üzere birçok faaliyete sponsorluk hizmeti satın alınır.