eklenilen başka bülteni yok.

Tüp Bebekçilere 4 Milyon Euro Ödül

Tarih: 03.07.2012
Üreme sağlığı alanında çalışmalar yapan bilim adamlarına verilen Merck Serono GFI destek ödülleri bu yıl 1 milyon Euro’dan 4 milyon Euro’ya yükseldi.

ESHRE Kongresi kapsamında düzenlenen ödül töreninde Başkan Dr. Anne Viega, “1978’den bu yana 5 milyon tüp bebeğin dünyaya gelmesini sağlayan keşifler yapıldı” dedi.

350 yıllık geçmişiyle dünyanın en köklü ilaç firması Merck Serono, “Global Fertilite İnovasyon” (GFI) Ödüllerini bu yıl Hilton Oteli’nde gerçekleşen törenle dünyanın dört bir tarafında üreme alanında çalışmalar yapan bilim insanlarına dağıttı. Ödül töreni, ilk kez İstanbul’da organize edilen ve üreme sağlığı alanında en önemli uluslararası kongrelerden biri sayılan ESHRE (Avrupa Fertilite Derneği) kapsamında düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü yapılan törende, infertilite alanında önemli bilimsel çalışmalara verilen desteğin, 1 milyon Euro’dan 4 milyon Euro’ya yükseltildiği açıklandı.

3 Yılda 40 Ülkeden 400 Başvuru

İlk kez 2009 yılında uygulanan GFI Ödülü, akademik üreme merkezlerinde gerçekleştirilen yenilikçi fertilite araştırma projelerine veriliyor. Bu projelerdeki en önemli başarı kriteri, yardımcı üreme teknolojilerinden (ART) yararlanılarak alınan iyi neticelerin somut sağlık çözümlerine dönüştürülmesi oluyor. Son üç yılda, GFI’ye dünya çapında 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 400 başvuru yapıldı. Canlı doğum oranını artırma desteği, yenilikçi araştırma, bilimsel gerekçe, uygulanabilirlik, pratik fayda gibi kriterler göz önünde bulundurularak incelenen bilimsel çalışmalar, GFI Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi.