Adres: Dikilitaş Mahallesi Yenigelin Sokak No:24 K:5 D:14 Beşiktaş - İstanbul / Türkiye

Telefon: 0212 258 53 09

Fax: 0212 258 53 08

Yetkili Kişi: Türkiye İş Kadınları Derneği

Web: www.tikad.org.tr

TIKAD Romanya Is Kadinlari Dernegi’ni agirladi

Tarih: 30.10.2008
Nilüfer Bulut, "Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde, iş kadınları olarak iletişim ağımızı arttırarak bu dönemi büyüyerek atlatmalıyız." Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Romanya İş Kadınları Derneği'nden 15 delege ile bir araya geldi. Conrad Hotel'de düzenlenen organizasyonda buluşan iki dernek üyeleri arasında, dünya barışı, adaletli gelir dağılımı, erkek egemenliğinin hakim olduğu küresel iş dünyasında kadınlar arasındaki dayanışmanın artırılması ve iş imkanlarının sağlanmasını içeren bir protokol imzalandı. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, TİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabahcı Çetindoğan ile TİKAD üyeleri Esin ve Hediye Güral, Şule Ergüder, Müge Sırmabıyık, Hülya Kalyoncu, Figen Kuzanlı ve Romanya İş Kadınları Derneği Başkanı Sebahat Kaya ile birlikte inşaat, özel güvenlik, kozmetik ve turizm gibi bir çok sektörden 15 delege katıldı.

Türkiye'deki ve Romanya'daki iş kadınları arasında ortak bir "İş Plantformu"nun yaratılması amacıyla protokol imzaladıklarını belirten TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, "Türkiye İş Kadınları Derneği olarak, her iki derneğin üyelerine yeni pazarlar ve iş imkânları sağlamak için bir araya gelmekten mutluluk duduğumuzu belitmek isterim. Dünyada siyasi ve ekonomik alanda hızlı bir dönüşüm yaşanmaktadır.

Bu dönüşümde iş kadınları olarak aktif görevler almalıyız. Küresel sermayeden kadınlar olarak daha çok pay almalıyız" dedi. Konuşmasında Amerika'da başlayıp tüm dünyaya hızla yayılan ekonomik krize de değinen Bulut sözlerine şu şekilde devam etti, "Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde, iş kadınları olarak iletişim ağımızı arttırarak bu dönemi büyüyerek atlatmalıyız. Kriz ortamında korkak davranarak tüm çalışmaları durdurmak yerine, daha çok iş imkanı yaratmak için çalışmalıyız." Toplantıda TİKAD ile yürüttükleri iş birliği ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini dile getiren Romanya İş Kadınları Derneği Başkanı Sebahat Kaya, "Ben Türk'üm ama Romanya'da doğup büyüdüm. Romaya'daki ilk Türk pastane ve restoranı açtım. Tüm üyelerinin Romanyalı olduğu Romaya İş Kadınları Derneği'ne geçtiğimiz yıl başkan olarak seçildim. Bir Türk olarak bu benim için büyük bir başarı.

Romanya İş Kadınları Derneği olarak bizler de küresel iş dünyasında, iş kadınlarının hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz" dedi. AB üyesi olan Romanya'da iş kadınları için büyük olanakların yaratılmaya başlandığına değinen Kaya, Türkiye'nin de bir gün mutlaka AB'ye üye olarak kabul edileceğine inadığını söyledi. Toplantı sonunda Nilüfer Bulut'a "National Council Of Small and Medium Sized Private Enterprises in Romania" madalyası sunan Sebahat Kaya, Her iki ülkenin iş kadınları dernekleri arasında yaratılacak iş platformuyla, büyük başarılara imza atacaklarının altını çizdi. TİKAD'dan aldıkları bu davetten guru duyduklarını da belirten Kaya, tüm TİKAD üyelerini Romaya'da görmek istediklerini dile getirdi. Son olarak, Türkiye İş Kadınları Derneği ve Romanya İş Kadınları Derneği başkanları birbirlerine dernek plaketlerini takdim ettiler. Bilgi için; Dilek Şeker / Team İletişim ve Danışmanlık / 0 212 270 50 42