Adres: Dikilitaş Mahallesi Yenigelin Sokak No:24 K:5 D:14 Beşiktaş - İstanbul / Türkiye

Telefon: 0212 258 53 09

Fax: 0212 258 53 08

Yetkili Kişi: Türkiye İş Kadınları Derneği

Web: www.tikad.org.tr

TİKAD’dan tarihi mirasların korunmasına destek

Tarih: 22.04.2009
II. Abdülhamid’in “Yıldız Porselenleri”nin tamamı gün yüzüne çıkıyor.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), II. Abdülhamid zamanında üretilen ve bugüne kadar tamamı sergilenmeyen “Yıldız Porselenleri”ni gün yüzüne çıkarıyor.

TİKAD’ın yürüttüğü, tarihi mirasların korunmasını amaçlayan proje için günümüzde üretime devam eden Yıldız Porselen fabrikası özel bir koleksiyon hazırlıyor. Özel üretim porselenler, 25 Nisan gecesi Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenecek müzayedede açık artırmaya çıkacak. Raffi Portakal tarafından yürütülecek açık artırmadan elde edilecek gelir, tarihi “Yıldız Porselenleri”nin tamamının sergilenebilmesi için Topkapı Sarayın’daki Şerbethane’nin yeniden yapılandırımlası için kullanılacak.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, yönetim kurulu ve dernek üyelerinin desteği ile hayat bulan proje için 25 Nisan tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşecek ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’nın onur konuğu olduğu geceye bir çok seçkin davetlinin yanı sıra uluslararası tasarımcılar da katılacak.

www.tikad.org.tr