Sanat teknolojisi için imzalar atıldı

Tarih: 15.10.2014
15.10.2014

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi ve Turkcell teknolojiyle sanatı buluşturdu

Turkcell, teknolojiyi sanatla buluşturan bir işbirliğine imza attı. İşbirliğinin ayrıntıları, 15 Ekim Çarşamba günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen imza töreniyle duyuruldu. S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’i bir araya getiren imza töreninde, müze için geliştirilen uygulamanın da tanıtımı yapıldı.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı,

“Sakıp Sabancı Müzesi, 12 yıllık geçmişi boyunca müzecilik, sergileme ve iletişim alanlarında Türkiye kültür-sanat camiası için ilkleri yarattı ve uyguladı. Bu alanlarda uluslararası standartları hayata geçirerek, örnek bir kurum, bir referans noktası haline geldi. İletişim teknolojilerini faydalı çözümlere dönüştüren Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Turkcell’le, kapsamlı sergi, konser, konferans ve seminerlere ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi’nin ortak çalışması sonucu, modern müzecilik anlayışında yeni bir adım daha atılıyor. İşbirliği, müzemizin sanat ve teknoloji alanında başlattığı projelerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu iki güçlü kurumun sinerjisinden gelecekte yeni ve çok başarılı projeler ortaya çıkacağına dair inancımı tekrarlayarak, hayırlı olmasını diliyorum”

Ciliv: “Turkcell, teknolojisiyle sanatın hizmetinde”

Mobil sanatseverler avantajlı

Turkcell ve S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi tarafından müzeye özel geliştirilen uygulama sayesinde ziyaretçiler her türlü etkinliğin bilgilendirmesine kolayca ulaşabiliyorlar. Uygulama ile S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan koleksiyonların detayları, takvime göre etkinlik seçilebiliyor; geçmiş sergilere, eğitimlere ve müze ile ilgili haberlere kısa yoldan erişim sağlanabiliyor. Kullanıcılar diledikleri etkinlik, koleksiyon, sergi ve haberi sosyal medya üzerinden paylaşabiliyorlar. Uygulama sayesinde, müzede gerçekleşecek etkinlikler kişisel takvime eklenerek hatırlatma özelliğinden faydalanılabiliyor.

Sektörler: