Rock’n Coke gün sayıyor

Tarih: 15.07.2009
Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke’un yapılacağı İstanbul Park’ta son hazırlıklar devam ediyor. 40 bin kişiyi ağırlaması beklenen festival alanında, konser öncesinde tüm katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermeleri için her şey düşünüldü. Rock’n Coke Festival alanında eğlence ve alışveriş merkezleri, yiyecek ve içecek standları, otopark, gezici hastane, postane, lunapark ve internet cafe bulunuyor.

Dünyanın önde gelen müzik festivalleri arasında yerini alan Rock’n Coke, 17 Temmuz akşamı kapılarını yeniden açıyor. Coca-Cola Türkiye tarafından Pozitif işbirliğiyle altıncısı düzenlenen Rock’n Coke’a bu yıl İstanbul Park ev sahipliği yapıyor. 11 bin metre kare alan üzerinde 40 bin kişiyi ağırlayacak festival alanı 150 kişinin 1,5 aylık çalışması sonucu inşa edildi.

Alanda, festival süresince tüm katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermeleri için; eğlence ve alışveriş merkezleri, yiyecek ve içecek standları, otopark, uzman doktorların görev yapacağı bir gezici hastane, postane, lunapark ve internet cafe bulunuyor.

Linkin Park, Nine Inch Nails ve The Prodigy gibi büyük isimlerin yanı sıra Kaiser Chiefs, Santigold, Jane's Addiction, Janelle Monae, Juliette Lewis, Howling Bells, D2, Cold War Kids, Razorlight gibi göze çarpan isimleri de ağırlayacak. Rock’n Coke, biri ana sahne, diğeri Coca-Cola zero sahnesinde gerçekleşecek konser ve DJ performansları, aktiviteleri ve 15 bin kişi kapasiteli kamp alanıyla bu yaza yine damgasını vuracak. Rock’n Coke’da sahne alacak yerli grupların bazıları ise Duman, Manga vs Cartel, Hayko Cepkin, Emre Aydın, Aylin Aslım.

Rock’n Coke Artık Bir Dünya Markası

Rock’n Coke‘un yeni adresi İstanbul Park’ta düzenlenen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Coca-Cola Türkiye Marka Tanıtım ve İletişim Müdürü Dilge Berktaş, Rock’n Coke’un dünyanın önde gelen müzik festivalleri arasında yerini aldığını belirtti. Berktaş, yapılan araştırmalara göre gençlerin yüzde 94’ünün günlük yaşamlarındaki en yaygın aktivitenin müzik olduğunu ve gençlerin yüzde 65’inin müzik dünyasını keşfetmelerinde Rock’n Coke’un büyük bir olanak sağladığı söyledi. Rock’n Coke Prodüksiyon Direktörü Uluç Dündar ise, her geçen yıl Rock’n Coke’un daha çok kişiye seslendiğini belirterek, amaçlarının sundukları hizmetle katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmak olduğunu belirtti.

En kaprissiz yıldızlar 2009’da…

Bugüne kadar Pet Shop Boys’dan Iggy Pop’a, Cure’dan Placebo’ya, Muse’dan The Offspring’e, Korn’dan Suede’e, Franz Ferdinand’dan Manic Street Preachers’a, Chris Cornell’den The Smashing Pumpkins’e kadar pek çok yabancı sanatçının katıldığı, Şebnem Ferah, Özlem Tekin, Gripin, Hayko Cepkin gibi Türk Rock’nun en büyük yıldızlarının da sahne aldığı Rock’n Coke’da bu yıl sanatçı ve ekipleriyle birlikte toplam 500 kişi ağırlanacak. Festivalin 900 metrekare alana sahip kulisinde 20 kişilik bir ekip görevli olacak. Rock’n Coke 2009’u diğerlerinden ayıran bir özelliğin yıldızlarının mütevazı bir “istek listesi” olması. Yıldız Linkin Park ekstra bir istekte bulunmadı. Nine Inch Nails kendilerine özel bir masaj ve yoga odası talep ediyor. Janelle Monae ise kuliste mutlaka satranç takımı bulundurulmasını talep ediyor. Razorlight’in ise tek ilginç isteği sushi… Grup üyelerinden birinin kuruyemişlere karşı alerjisi olduğunu belirten Santigold, kuliste kuruyemiş bulundurulmasını kesinlikle istemiyor. Grup üyelerinden ikisinin laktoz ve gluten, birinin ise mantar alerjisi olan Kaiser Chiefs ise bu maddeleri barındıran yiyecek ve içeceklerin kulise sokulmasını istemiyor.

Sanatçılara özel mönü

Rock’n Coke’da sahne alacak sanatçılar için Türk tatları da olan özel bir festival mönüsü oluşturuldu. Çorba ile başlayan mönüde içerisinde her türlü peynir ve salam çeşidinin bulunduğu üzüm ve nane yaprakları ile süslenmiş şarküteri tabağı, altı çeşit salata ile zeytinyağlı barbunya ve zeytinyağlı taze fasulyenin bulunduğu salata ve zeytinyağlı büfesi, Cafe de Paris soslu dana bonfile dilimleri, supreme soslu tavuk lokmaları, sotelenmiş karışık sebzeler, parmesan peynirli ve dereotlu patates ve pilavdan oluşan sıcak büfesi ve karışık Türk tatlıları bulunuyor.

Festivalde Vodafone ile 3G deneyimi

Rock’n Coke’ta dünyada 3G teknolojisinin öncüsü ve mobil iletişimin yenilikçi şirketi Vodafone iletişimdeki farkını ortaya koyacak. Vodafone Türkiye, müzik severlere 3G deneyimini canlı olarak yaşatacak, oyunlarla konserler öncesi güzel vakit geçirmelerine yardımcı olacak ve Rock’n Coke’ta Vodafone ayrıcalığını hissettirecek.

Festivalin resmi para birimi BonusCardRock

Garanti Bankası, Rock’n Coke Festivali’nde bankacılık hizmetleriyle festival katılımcılarını yalnız bırakmayacak. 48 saat boyunca yiyecek ve içecek harcamalarında kullanılan festivalin resmi para birimi Bonus’ Rock gezici şube, 3 ATM, 1 dolum noktasıyla katılımcıların hizmetinde olacak.

Hayata Artı Gençlik Programı Rock’n Coke’ta

Gerek yurtiçinden, gerekse yurtdışından gençleri İstanbul’a çeken Rock’n Coke, her yıl olduğu gibi bu sene de “Hayata Artı” Gençlik Programı’na ev sahipliği yapacak. Coca-Cola Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından oluşturulan “Hayata Artı” Gençlik Programı kapsamında, gençlerin tasarladığı çevre projelerine destek veriliyor. Bu yıl da “Hayata Artı” projelerinin temsilcisi gençler Rock’n Coke’a gelerek projelerini sergileyecek. “Hayata Artı” gençlik çadırında ayrıca, grafiti sanatı üzerinde bir workshop da yapılacak. Workshop’a katılan Rock’n Coke izleyicileri önce sokak sanatı üzerine bilgi alacak ardından “Hayata Artı” Gençlik Programı çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetleri graffiti sanatı ile şekillendirecek. Rock’n Coke bilet satışlarından elde edilen gelirin %5’i “Hayata Artı” Gençlik Programı’na bağışlanacak.

Konser öncesi bol eğlence

Katılımcıların konserler dışında da keyifli ve eğlenceli zaman geçirebilmeleri için festival alanında her sene olduğu gibi çeşitli etkinlikler olacak. Vodafone Türkiye, müzik severlere 3G deneyimini canlı olarak yaşatacak, oyunlarla konserler öncesi güzel vakit geçirmelerine yardımcı olacak. Festival süresince katılımcılar Toyota, Mavi Jeans, Eti, Anadolu Sağlık Merkezi, Apple ve Ikea’nın kurdukları alanlarda; perküsyon atölyesinden F1 simülatöre, karaokeden hibrit araçla alan içi shuttle’a, el işleri atölyesinden tırmanma duvarına, crazy dance’den kaykaya kadar pek çok aktivite sayesinde unutulmaz iki gün geçirme şansını yakalayacaklar.

Yiyecek içecek adına yok yok

Festival alanının çeşitli yerlerinde bulunan 3 yiyecek ve içecek standı ve 12 bar, 17 Temmuz, Cuma akşamı saat 18.00’de açılacak ve cumartesi sabahı 09.00’a kadar kesintisiz hizmet verecek. Cumartesi ve pazar günü tam kapasiteyle hizmete devam edecek standlarda, et çeşitlerinden pizzaya, salatadan sandviçe, meyveden tatlıya kadar her damak tadına uygun mönüler sunulacak. Rock’n Coke’da stand açacak markalar arasında McDonalds, Domino’s, Köfteci Ramiz, Amigo’s, Wonderland, Taze Mısır, Gold Stone, Eat Roka Çorba, Amigo’s, Bambi, Subway, Özsüt, Pizza Pizza, Resport, Kuğu Pastanesi ve Algida bulunuyor.

RAKAMLARLA ROCK’N COKE

GENEL

* Rock’n Coke, çeşitli ülkelerden 14 yabancı, 26 yerli grup olmak üzere 300’den fazla müzisyeni ağırlayacak.

FESTİVAL ALANI

* Festival için İstanbul Park’ta toplam 80.000 m2’lik alanda gerçekleştirilecek.
* Bu alanın 11.000 m2’si kapalı alan olarak ayrıldı.
* Toplam 15.000 kişi kapasiteli kamp alanı bulunuyor.
* 5.000 m2’lik çim alan oluşturuldu.
* 2.000 metresi telefon, internet ve bankacılık hizmetleri, 6.000 metresi güvenlik kameraları için olmak üzere toplam 8.000 metre kablo döşendi.
* Prodüksiyon ekibinin kullanımı için 45 hatlı telefon santrali, 10 mb kapasiteli internet altyapısı kuruldu.
* Festival alanında gerçekleştirilecek farklı etkinlikler için en küçüğü 10 metrekare en büyüğü 1200 metrekare olmak üzere yaklaşık 50 adet çadır kuruldu.
* Festival süresince tüm katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermeleri için eğlence ve 18 mağazalık çarşı alanı, yiyecek ve içecek standları, otopark, uzman doktorların görev yapacağı bir hastane, postane, lunapark ve internet cafe festival alanındaki yerlerini aldılar.
* 3 yiyecek-içecek standı, hamburgerden pizzacıdan mantıcıya köfteye 17 farklı yiyecek noktası bulunuyor.
* 165 adet mobil tuvalet, 24 adet el-yüz yıkama ünitesi bulunuyor.
* Engelliler için dört adet tuvalet, bir özel platform hazırlandı.
* 10 yataklı hastanede, tam teşekküllü bir laboratuvar, bir dijital röntgen otobüsü ve dört ambulans sağlık hizmeti sağlanıyor.
* Festival süresince 100 kişilik sağlık ekibi 24 saat görev yapacak.
* Her vardiyada 400 özel güvenlik elemanı görev alacak, 500’ü aşan Jandarma ekibi güvenlik çalışmalarına destek verecek.
* Garanti Bankası’na ait bir Bonus’ Rock gezici şube, 3 ATM, 1 dolum noktasıyla katılımcıların hizmetinde olacak.

EKİP

* Festival alanı 150 kişinin 1,5 aylık çalışması sonucu inşa edildi.
* Rock’n Coke süresince toplamda 8.000 kişi görev yapacak.
* 70 kişilik izci ekibi kamp alanı organizasyonuna destek verecek.

ÇEVRE

* Rock’n Coke İstanbul’da çevreyi korumaya yönelik önlemler 2006 yılından beri uluslararası “Green’n’Clean Paktı” kriterleri doğrultusunda sürdürülüyor.
* Festival boyunca temizlik hizmetlerinde içlerinde 2 vidanjör, 3 çöp arabası, 1 tıbbi atık aracı olmak üzere toplam 6 adet farklı özelliklere sahip araç kullanılacak.
* 1 çevre mühendisi gözetiminde yaklaşık 500 kişilik temizlik ekibi hizmet verecek.

ULAŞIM

* Festival alanında Tuzla Belediyesi tarafından işletilen, 5.000 araçlık otopark bulunuyor.
* Sabah 10:00’dan akşam 22:00’ye kadar İETT otobüsü özel servis düzenleyecek. 22:00’den itibaren ise özel servisler hizmet vermeye devam edecek.

ROCK’N COKE 2009 FESTİVAL PROGRAMI

17 Temmuz, Cuma