Adres: 444 4 729 -0212 363 26 00

Yetkili Kişi: Ray Sigorta A.Ş.

Web: www.raysigorta.com.tr

Ray Sigorta 2008’de kâra geçti

Tarih: 19.03.2009
Yarım asırlık tecrübesi ile Türkiye’nin en köklü sigorta şirketlerinden biri olan Ray Sigorta, küresel ekonomik krizin Türkiye’yi de etkilediği ve tüm sektörler açısından zorlu geçen 2008 yılında kar açıkladı. 2002 yılından bu yana ilk kez kar açıklayan Ray Sigorta’nın 2002 yılında 70 milyon TL olan aktif büyüklüğü 2008 yılında yaklaşık 4 kat artarak 271 milyon TL’ye ulaştı.

Ray Sigorta, özellikle son çeyreği global krizin etkisinde geçen 2008’i, 644 bin TL karla kapattı. 2002’den bu yana ilk kez kar açıklayan Ray Sigorta’nın, sigortacılık kazançlarını gösteren Teknik Bölüm dengesinde de 2001 krizinden bu yana ilk kez pozitif bakiye verdiği görüldü. Ray Sigorta’nın 2008 yılı toplam prim üretimi de 274.52 milyon TL olarak gerçekleşti. 2002 yılı sonunda bilanço rakamlarında 14.98 milyon TL olan ödenmiş sermayesi, 2008 yılı sonunda 77 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin 2002 yılı sonunda 22,04 milyon TL olan öz sermayesi ise, 2007 yılında 49,08 milyon TL’ye, 2008 yılı sonunda ise 62,24 milyon TL’ye ulaştı.

Şirketin 2002 yılında 70.4 milyon TL olan aktif büyüklüğü ise 2008 yılı sonunda 270.94 milyon TL’ye yükseldi. Ayrıca, Ray Sigorta’ya 2006, 2007 ve 2008 yıllarında 47 milyon TL tutarında nakit enjekte edildiği açıklandı.

Ekonomik kriz şartlarının diğer sektörleri olduğu gibi sigortacılık sektörünü de olumsuz etkilediği 2008 yılında kar açıklayan Ray Sigorta’dan yapılan açıklamada, şirketin 2009 yılında 20 milyon TL nakit sermaye artırımı yaparak, özsermayesini daha da güçlendireceği belirtildi.

Ray Sigorta

Ulusal taşımacılık şirketlerinin girişimleri ile 1958 yılında kurulan Ray Sigorta, 1992 yılındaki özelleştirildi. 2007 yılında Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük sigorta gruplarından biri olan Vienna Insurance Group (VIG) tarafından Doğan Holding’den satın alınan şirketin mevcut ortaklık yapısı %74.26'lık hisse ile VIG, %20 oranında hisse ile Doğan Holding ve İMKB’de işlem gören %5,74 halka açık paydan oluşmaktadır.

Sigorta sektöründe 50 yıllık tecrübe ile faaliyet gösteren şirket, kurumsal, kobi, ve bireysel müşterilerine; nakliyat, yangın, kaza, mühendislik, ferdi kaza, sorumluluk, seyahat, tekne, havacılık, tarım, hukuksal koruma ve sağlık sigortaları ile hizmet vermektedir.

Mevcut ve potansiyel müşterilerine 500 civarında profesyonel acente, yaklaşık 300 tali acente, leasing ve broker firmaları, Fortis, Alternatifbank ve Türkiye Finans Katılım Bankası şubeleri ile alternatif dağıtım kanallarından oluşan yaygın hizmet ağı ile ulaşmaktadır. Türkiye’de yüzde 2,79'lik pazar payı ile faaliyet gösteren şirket, 2008 yılı sonunda toplam 274.520.000 TL’lik prim üretimi gerçekleştirdi.

Sektörler:
Etiketler: ray sigorta , kar , ekonomi , prim