Peryön Ulusal Kariyer Panayırı, Genç Yeteneklerin Keşfedilmesine Olanak Sağlıyor…

Tarih: 23.02.2010
YÖNETİCİ ADAYLARI ve TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN FİRMALARI 4. ULUSAL KARİYER PANAYIRI’NDA BULUŞUYOR

* İş hayatına adım atmaya hazırlanan gençler, vizyonunu genişletmek isteyenler ve kendisine yeni iş fırsatları arayan tüm adaylar, Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından gerçekleştirilen Ulusal Kariyer Panayırı sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmaları ile bir araya geliyor.
* Bu yıl 27–28 Nisan tarihlerinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek 4. Ulusal Kariyer Panayırı’na herkes ücretsiz olarak katılabilecek.

İşverenlerle iş arayanları buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen PERYÖN Ulusal Kariyer Panayırı, Perakende, Finans, Kozmetik, Medya, Gıda, Üretim, Lojistik, Ulaşım, Tekstil, Turizm, Eğitim gibi sektörlerden 120’den fazla şirket ve 15 bin den fazla kişiyi bir araya getiriyor. Türkiye’nin en geniş platformu olarak dört yıldır yoğun ilgi ile takip edilen PERYÖN Ulusal Kariyer Panayırı, şirketlerle doğru personeli buluşturmanın yanı sıra iş aramanın püf noktaları ve doğru meslek seçiminin inceliklerini de katılımcılara sunuyor.

Öğrenciler, yeni mezunlar, part time veya dönemsel eleman olarak çalışmak isteyenler, kariyerinde değişiklik yapmak isteyen ve yeniliğe açık olan profesyoneller PERYÖN 4. Ulusal Kariyer Panayırı’nda bir araya gelecek.

En Çok İş Aranan Sektörler…

Ulusal Kariyer Panayırı’nda en fazla iş aranan sektörlerin başında %30 Bankacılık, Sigortacılık, Finans, %20,4 Danışmanlık, İK, Pazarlama, %12.1 IT, Teknoloji, Bilişim, %11.2 Reklam, Halkla İlişkiler, Araştırma, %8 Gıda Ürünleri sektörleri geliyor.

Firmalar Neden Ulusal Kariyer Panayırı’nda Bulunmayı Tercih Ediyor?

3 yıldır gerçekleştirilen PERYÖN Ulusal Kariyer Panayırı’na katılan firmalar katılma tercihlerini şu şekilde belirtiyor:

* Öncelikli amacımız iş yaşamına katılacak gençlere profesyonel yaşama adım atarken yol gösterici olabilmek ve mevcut profesyonellere de sektörümüzü ve şirketimizi tanıtmaktır. / Turkcell Grup
* Kaliteli başvurular elde etmek, YKM kampus kart tanıtımı yapmak için etkinliğe katılıyoruz./ YKM
* Etkinlik boyunca şirketimizin algısını gençlerden duymak için etkinliğe katılıyoruz. / Carrefour
* Katılımcı diğer şirketlerle bilgi alışverişinde bulunmayı ve bunun yanında şirketimiz bünyesinde değerlendirebileceğimiz bilinçli, sigortacılık sektöründe kariyer planı yapan adaylara ulaşmak. / Yapı Kredi Sigorta
* Sektöre uygun yetenekleri keşfetmek, aynı zamanda firmamızla ilgili bilgileri paylaşmak / Çırağan Palace Kempinski İstanbul
* PERYÖN’ün bu faydalı organizasyonuyla hem potansiyel çalışanlarımız hem de tüketicilerimiz olan genç kesime, bu şekildeki organizasyonlarla daha yakın olup onların her konudaki fikirlerini alabiliyoruz. / Frito Lay
* Bankacılık alanında kariyer yapmak isteyen nitelikli insan kaynağına ulaşmak için bu tarz etkinliklerin verimli olabileceğini düşünüyoruz. / Fortis
* Bünyemize alabileceğimiz yeni takım arkadaşları ile tanışma fırsatı yakalamak. /Teknosa

Ulusal Kariyer Panayırı’nın Diğer Etkinliklerden Farkı;

* Öncelikle organizasyonun altında PERYÖN’ ün imzası olması çok önemli./ BRITISH SIDE
* Kariyer Panayırında birçok üniversiteden öğrenci ile temasa geçebilmek en önemli farklılık. Etkinlik okul dışında yapıldığından sadece gerçekten bilgi almak amaçlı gelen kitle ile bağ kuracağımıza inanıyoruz./Finansbank
* Belli bir yaş gurubu veya deneyime bağlı kalmaksızın, çok çeşitli profilden adaylar ile potansiyel işvereni buluşturuyor olması / Ontex
* Her sektörden insan kaynakları alanında katılımcıların yer alması ve farklı profillerde, farklı üniversitelerde okuyan öğrencilere ulaşabilmek. / YKM