Pertön Sertifika Progaramları İle İnsan Kaynakları Uygulamalarını Dünya Standartlarına Çekiyor

Tarih: 20.01.2010
İnsan yönetimi konusunda Türkiye’nin tek referans kaynağı PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği), İnsan Kaynakları Yönetimindeki sertifikasyon eksiğini doldurmak için “İnsan Kaynakları Sertifika Programları”nı düzenliyor.

PERYÖN’ün tecrübelerini paylaşacağı program, İnsan Kaynakları profesyonellerinin gelişim ihtiyacı duydukları alanlarda gerçekleştirilecek. İlk eğitim 12 Mart 2010’da “Uzmanlık Eğitimi Programları” ile başlayacak. Katılımcılara 30 eğitmen destek verecek.

İnsan Kaynakları Yönetiminin sertifikalı bir meslek olması ve Türkiye’deki uygulamaların dünya standartlarına ulaşması için çalışmalarını gerçekleştiren PERYÖN, hayata geçirdiği “PERYÖN İnsan Kaynakları Sertifika Programları” ile sektördeki boşluğu doldurarak, tecrübeleri ile profesyonellere destek olacak.

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman sertifika programı ile ilgili olarak “İnsan Kaynakları Yönetimi şirketlerde artık bir bölüm ya da grubun sorumluluğundan öte, tüm yönetim takımının sorumluluğu olarak görülmekte. İnsan Kaynakları profesyonellerinin bilgi ve donanımlarıyla fark yaratan profesyoneller olması gerektiğinden, yetkinliklerin iyi bilinmesi ve gelişim ihtiyacı duyulan alanların giderilmesi çok önemli. PERYÖN Akademi İnsan Kaynakları Sertifika Programları ile amacımız, bu konudaki en yetkin ve bağımsız sivil toplum kuruluşu olarak İnsan Kaynakları profesyonellerine dünya standartlarında ve sürekli geliştirilen bir içerik ile destek olmak. Aynı zamanda bu konudaki kalite standardını da belirleyerek haksız rekabet ve yanlış uygulama örneklerini engelleyerek İK Yönetim uzmanlığının şirketlerdeki kredibilitesini kuvvetlendirmek. Bu programlar sadece İnsan Kaynakları profesyonellerinin değil, çalışma hayatında ekip ya da proje yöneten tüm yöneticiler için de önemli birer referans programı olacak inancındayız” şeklinde açıklama yaptı.

Programda Tüm Sektörlerin İhtiyaçları Dikkate Alındı…

İnsan kaynakları yönetimi fonksiyonlarının tümünü içerecek şekilde hazırlanan sertifika programı, farklı sektörlerdeki insan kaynakları ihtiyaçlarını da kapsıyor. Her sektörün ihtiyaçlarının dikkate alındığı eğitim programın hedefİ; katılımcıların bilgilerini pekiştirmelerine olanak sağlamak ve tecrübe transferi yapabilecekleri interaktif eğitim ortamı hazırlamak.

12 Mart tarihinde başlayıp, 22 Mayıs tarihinde sona erecek olan "Uzmanlık Eğitimi Programı"nda uygulamalı örnekler yanında, teorik eğitimler de yer alıyor. Tüm katılımcılar program süresince Türkiye’nin İK liderleri ile söyleşilere katılma şansını yakalıyor.

2010 yılı boyunca insan kaynakları profesyonellerinin gelişimine ışık tutacak “PERYÖN İnsan Kaynakları Sertifika Programları” ile ilgili olarak http://www.peryon.org.tr/akademi_uzmanlik.asp linkinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.