Adres: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü, Teknopark Binası B1.Blok, K:1, No:304 34220 Esenler İstanbul

Telefon: 0090 (212) 483 71 20

Fax: 0090 (212) 483 71 21

Yetkili Kişi: Murat Ercan

Web: www.getron.com

Pensa’nın seçimi Trace GateWay

Tarih: 29.01.2010
Avrupa’nın ilaç devi İspanyol Esteve bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Pensa Pharma, İlaç Takip Sistemi kapsamında Sağlık Bakanlığı bildirimlerini Trace GateWay ile gerçekleştirecek..

İlaç Takip Sistemi Hakkında

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve piyasaya sürülen ilaçların her birinin tekil olarak takip edilmesini amaçlayan İlaç Takip Sistemi 01.01.2010 tarihi itibariyle başladı. T.C. İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “İlaç Takip Sistemi Yönetmeliği” uyarınca, Türkiye'de piyasaya sürülen ilaçların her biri üzerlerine basılan tekil karekod (datamatrix) sayesinde tekil olarak izlenebilecek. İlaç Takip Sistemi, sahte ilaçların ve kupürlerin önüne geçilmesi, çalıntı ilaçların piyasaya sürülmesinin engellenmesi ve ilaç güvenliğinin arttırılması gibi amaçlar taşıyor.

Trace Nedir?

Getron Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen Trace adlı ürün, İlaç Takip Sistemi süreceni uçtan uca yönetmek üzere geliştirilmiş komple bir yazılım çözümü. Modüler yapısı sayesinde ilaç firmalarının farklı iş ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen Trace; iç üretim yapan, fason üretim yaptıran, 3.parti lojistik firmaları ile çalışan ya da ürünleri ithal eden ilaç firmalarının İlaç Takip Sistemi kapsamındaki tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Pensa’nın Seçimi

Avrupa’nın en büyük ilaç üreticilerinden biri olan İspanyol Esteve bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Pensa Pharma da, İlaç Takip Sistemi uyarınca Sağlık Bakanlığı bildirimlerini Trace ürün ailesini oluşturan yazılımlardan biri olan Trace GateWay ile gerçekleştirme kararı aldı. Üretimi Esteve bünyesinde yapılan ilaçların ithalatını gerçekleştiren Pensa Pharma, lojistik firma desteğini DHL Türkiye’den alıyor.

Trace GateWay, üçüncü parti kurumlarla (depo, lojistik sağlayıcı, fason üreticiler, ihracatçılar vb.) veri alışverişini sağlamanın ve bu kurumlardan gelen karekod bilgilerinin sisteme dahil edilmesinin yanısıra; Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu kıldığı üretim, ithalat, ihracat, satış ve deaktivasyon bildirimlerini gerçekleştiriyor. Başta Logo ve Mikro olmak üzere başlıca ERP sistemleri ile entegre çalışabilen Trace Trace GateWay, İlaç Takip Sistemi’nin ikinci fazına da şimdiden hazır.

Alanında uzman yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen Trace GateWay, daha önce de Astellas, Actelion, Chiesi, Opakim gibi lider ilaç firmalarının Sağlık Bakanlığı bildirimleri konusundaki tercihi olmuştu.

Getron kendine güveniyor!

Sağladığı yüksek müşteri memnuniyeti sayesinde ilaç sektörünün iddialı oyuncularından biri olmayı hedefleyen Getron Bilişim Hizmetleri, Trace GateWay’in başarısına inanıyor ve bu doğrultuda üründen memnun kalmayan ilaç firmalarına 90 gün içinde parasını iade etme garantisi veriyor.

Getron Bilişim Hizmetleri Hakkında

Ocak 2003 tarihinde kurulan Getron Bilişim Hizmetleri, bankacılık, finans, sistem entegrasyonu ve endüstriyel otomasyon alanlarında yazılım çözümleri üretmektedir. Bilişim 500 listesinde yer alan sayılı yazılım şirketlerinden biri olan firma, bankacılık ve finans sektöründeki uzmanlığını, endüstriyel otomasyon ve üretim süreçlerinde markalama, takip ve izleme konularına taşımıştır.

www.getron.com.tr
www.trace.com.tr