Özel Sektörde Ücret Artışları Turn-Over Oranlarını Düşürdü

Tarih: 25.03.2013
HBS İnsan Kaynakları ekibi yeni yılla birlikte firmaların en yoğun gündemi olan, ücret planlama süreçlerini araştırdı. Bu anlamda özel sektörde beklenen zam oranları, yüzde 6,6 enflasyon oranını geride bırakarak yüzde 8’e çıktı. Firmalar 2012 yılında daha temkinli hareket etmişlerdi, sektörlerden verimlilik anlamında beklenti sınırlıydı ancak 2013 hem işveren hem de çalışan açısından daha çok umut vadediyor.

Özel sektörde 2012 yılında işten ayrılma nedenlerinin 1. sırasında yer alan istifa dilekçeleri 2013 itibariyle azalacağa benziyor. Özellikle 2013 için ödüllendirme, prim bekleyenler maaş artışı bekleyenlerden daha fazla olarak belirlendi.

Özellikle, firmaların alternatif kanallar departmanları başlığı altında pek çok sosyal medya uzmanı, yazılım uzmanı, SEO analisti, Google Adwords&Adsense analisti ve iş zekâsı uzmanı kadroları açacağı belirtildi.

Ocak Ayında İSGİD’in sinerji toplantısına katılan HBS ekibi, farklılıkların sinerjisini yaratmayı öğrendi.

Takvimine sosyal sorumluluk projelerini de yoğun olarak ekleyen HBS insan kaynakları ekibi, bu ay engelli istihdamı projelerini hayata geçirmek üzere milletvekili ve BM İnsan Hakları Komitesi Üyesi Şafak Pavey’i konuk edecek.