Ortaköy satılıyor!

Tarih: 13.05.2009
Gayrimenkul sektörünün öncü ve lider kuruluşu Sinpaş GYO’nun dünyada bir eşi daha olmayan İstanbul Boğazı’nı yeniden yorumladığı projesi, Boğaz’ın kardeşi, Bosphorus City büyüyor. Projenin yeni etabında İstanbul’un sosyal ve dinamik yaşam merkezi Ortaköy, Bosphorus City’ye taşınıyor.

Sinpaş GYO’nun Halkalı-K.Çekmece‘de projelendirdiği Türkiye’nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City’de şimdi de meydanından, çeşmesine, tarihi camisinden takı tezgâhlarına kadar Ortaköy yer alacak. Bosphorus City’nin başlı başına bir konut projesi büyüklüğündeki Ortaköy etabı 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü itibariyle satışa çıkıyor.

Özgün konut projeleriyle bulunduğu bölgelerin yaşam kalitesini ve yatırım değerini yükselttiklerini belirten Sinpaş GYO Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer “Bosphorus City projemizde Haziran 2008’den bugüne dek 2350 konutun 1916 tanesini sattık, 676.021.022 TL ciro elde ettik. Boğaz’ın en renkli semti Ortaköy’ü yeniden yorumladığımız yeni etabımız ve daha önce diğer etaplarını sınırlı sayıda sunduğumuz evlerimizle beraber yaklaşık 820 konut satışa sunuyoruz. 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü itibariyle satışına başlayacağımız bu portföyümüzle yaklaşık 250.000.000 TL ciro hedefliyoruz.” dedi.

Sandallarla Yeniköy’den Ortaköy’e…

Bosphorus City’nin yeni etabında boğazın kıyısında yer alan, tarihi yapıları ve eğlence mekanlarıyla İstanbulluların vazgeçilmezi olan Ortaköy yer alıyor. Bosphorus City’de sosyal hayatın merkezi olacak olan Ortaköy etabı, 10 bin m2 kapalı ve 11 bin 500 m2’lik açık alanıyla hizmet verecek.

Yeni etapta yer alan Ortaköy Meydanı’nda cafeler, restoranlar, takı dükkanları, mağazalar, kumpirciler, gösteri alanı, iskeleler, kayıkhane ve modern mimari ile yorumlanan Ortaköy Camii bulunuyor. Ortaköy kayıkhanesinden sandallarla açılıp İstanbul’un 2. Boğazı’nı Ortaköy’den Yeniköy’e kadar gezmek mümkün. Sosyal ve dinamik yaşamın merkezi Ortaköy etabında city life bir yaşam için tasarlanan Ortaköy Residences bulunuyor. Ortaköy Residences klasik stüdyo yaşamına yeni bir bakış açısı getiriyor. Ortaköy Meydanı’na ve boğaza hakim olarak konumlandırılan bu dairelerde hareketli şehir yaşamını benimsemiş insanlara kat bahçeli bir yaşam mekanı sunuyor. Stüdyo daireler 60 m2 ve her birinin kat bahçesi bulunuyor. Ayrıca Ortaköy Arena Residence’larda 2 bahçeli 2 teraslı jakuzi havuzlu 2+1 delux daire tipleri bulunuyor. Bunun dışında yine kat bahçeli 2+1 98 m2’lik kat bahçeli evler yer alıyor.

Ortaköy’den Kuş Cennetine Bakış…

2 adet Göl Kule Residence’ın bulunduğu Ortaköy etabında Göl Kule Residence’larda yüksek katlarda dahi bahçe keyfi yaşamak mümkün. Bosphorus City Ortaköy’de bulunan Gök Kule Residence’lardan bir tanesinde 73 m2’den 156 m2’ye kadar 1+1 ve 2+1, diğerinde ise, 104m2 den 175 m2’ye kadar farklı büyüklürlerde 2+1 ve 3+1 ev tipleri mevcut. İstanbul’da şehir merkezindeki bir lokasyonda doğal bir göl manzarası görebileceğiniz bu Göl Kulelerde Küçükçekmece göl manzarasını seyredebileceksiniz. Ayrıca göl manzaralı evlerinizde çeşitli kuşların göç yolu üzerindeki Küçükçekmece Gölü’nde bulunan kuş cennetini ve çeşitli aralıklarla buraya gelen farklı kuş türlerini evinizden seyredebileceksiniz. Sinpaş GYO, Göl Kuleler’den göl manzaralı ev alan müşterilerine bu doğal güzellikleri yakından görmeleri için birer de dürbün hediye ediyor. Göl Kuleler’de ayrıca tamamı boğaz manzaralı evler de var. Göl Kule Residence’larda bahçe katlı teraslı daireler, kat bahçeli ve teraslı çatı dubleksler, kat bahçeli teraslı göl manzaralı göl süitleri bulunuyor.

Ortaköy Çarşı…

Hem ihtiyaçlarınız hem de eğlenceniz için tasarlanan Ortaköy Çarşı içerisinde market, çocuklar için kreş, günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız kuru temizleme, lostra, petshop gibi çeşitli dükkânlar ve restoranlar bulunuyor. Yeni Ortaköy sakinlerine yoga, dans, pilates salonları, fitness center gibi sağlıklı ve sportif yaşam alanları, bowling ve bilardo salonları, masa tenisi, internet cafe zengin sosyal yaşam imkanı sunuyor. Avantajlı lokasyonu ile Ortaköy Çarşısını ve meydanını gezmek isteyen site dışı ziyaretçiler de buradan faydalanabilecek. Ortaköy Meydanından sandallarla açılıp yapı parsellerine girmeden Boğaz’da gezinti yapabilecekler; cafe ve restoranlarında keyifli vakit geçirebilecekler.

Özel Kumsal…

Bosphorus City’nin Ortaköy etabında kendi özel kumsalı bulunan açık bir yüzme havuzu ve 12 ay güneşlenebileceğiniz kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca Göl Kulelerin önünde uzanan geniş yeşil alan üzerinde mini golf alanları, çocuk oyun alanları ve özel peyzaj ile tasarlanan çim tepecikler yer alıyor.

İsveçli Milli Yüzücü Boğaz’ın serin sularında…

Sinpaş GYO, Bosphorus City’nin Ortaköy etabını, İsveç Milli Takımı yüzücüsü Oscar Daniel Vlysmr’le İstanbul Boğazı’nda çektiği reklâm filmiyle satışa çıkarıyor. Prodüksiyonunda yaklaşık 60 kişilik bir ekibin çalıştığı reklam filminin çekimleri Nisan ayının ortalarında İstanbul Boğaz’ında gerçekleşti. Bu proje için çekimlerden önce 45 gün gibi uzun bir hazırlık dönemi geçirildi. Zira İstanbul hala “kış” dönemini yaşıyordu. İsveçli Milli yüzücü 7 derece suda İstanbul Boğazı’nda bir baştan diğer başa kadar yüzerek başarılı bir performans gösterdi. İki gün süren çekim, Boğaz’ın muhtelif bölgelerinde 4 büyük tekne, 5 zodiac bot, 2 ambulans, 4 dalgıç ve 2 doktor eşliğinde gerçekleştirildi. Filmin yönetmeni Ketche, New York’tan gelen ünlü görüntü yönetmeni James Gucciardo ile, 2’si su altı olmak üzere 4 kamera ve özel sualtı görüntü yönetmenleriyle çalıştı.

Proje Hakkında

Sinpaş GYO, Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City ile dünyaca ünlü İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini modern ve geleneksel mimari ile yorumlayarak, İstanbul’un bir diğer semti olan Küçükçekmece-Halkalı’ya taşıyor.

246.000 metrekare büyüklüğündeki projede, 720 metre uzunluğunda ve 26.000 m2 büyüklüğünde İstanbul Boğazı, 2 köprüsü, Ortaköy Meydanı, Beylerbeyi, Kanlıca ve Yeniköy gibi birçok Boğaz semti ve meydanı ile boğaz manzarasına hakim lüks konutlar yer alıyor. Boğaza sıfır yalılar, köşkler, yalı apartmanları ve residence kulelerin yer aldığı, yaklaşık 1/3’ü yeşil alandan oluşan projede, kafeler-restoranlar, dans salonları, açık-kapalı yüzme havuzları, spor kompleksleri, mini golf sahası, masaj odaları, sağlık kulübü gibi birçok sosyal ve sportif öğe bulunuyor.

Dünyada benzeri olmayan İstanbul Boğazı’nın mimari değerlerinden de esinlenerek, modern ve geleneksel mimariyi bir araya getiren Bosphorus City’de farklı mimaride 63 konut tipi bulunuyor. 68 ile 615 metrekare aralığında değişen konutların bulunduğu projede Yalılar, Saraybahçe Evleri, Erguvan Evleri, Yeditepe Kuleleri ve Yalı Apartmanları yer alıyor. Projede ev fiyatları 206.451 ile 2.632.644 YTL arasında değişiyor.

Lüks ve konfor...

Yaklaşık üçte biri yeşil alandan oluşan projede, kafeler-restaurantlar, dans salonları, açık-kapalı yüzme havuzları, spor kompleksleri, mini golf sahaları, bowling salonları, masaj odaları, sağlık klubü gibi birçok sosyal ve sportif öğe; İstanbul’un 2. Boğazı Bosphorus City’de boğazın güzellikleri ile birleşiyor.

“Herkese uygunluk” ilkesinin benimsendiği projenin tüm tasarımlarında engelli sakinlerin de kullanabileceği alternatifler de mevcut.

Sinpaş GYO Hakkında

Sinpaş GYO, Sinpaş Grubu'nun girdiği yeniden yapılanma süreci neticesinde 2006 sonunda, grubun 35 yıllık bilgi ve deneyimi ile nitelikli konut projeleri geliştirmek üzere kuruldu. Haziran 2007’de hisselerin %49’ u halka arz oldu ve kısa sürede İMKB’ de işlem gören, konutta en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı haline geldi. Sinpaş GYO, her projesi için özgün bir konsept tasarlıyor. Hedef kitlesi orta üst ve üst gelir grubu olan Sinpaş GYO, şehrin yapısını bozmadan, kaliteli ve yenilikçi yaşam alanları kuruyor; kentlerin sağlıklı gelişmesini sağlıyor. Türkiye’nin yatırıma en elverişli bölgelerinde yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile geliştirdiği ve her biri markalaşan prestijli projeleri ile Sinpaş, grubun arazi ve konut geliştirme çalışmalarını profesyonel bir yönetim anlayışı ile tek bir çatı altında yürütüyor.

Sinpaş GYO bir taraftan kaliteli yaşam alanları ve kazançlı yatırım olanakları sunarken, diğer taraftan yatırım yaptığı bölgelerin kalkınmasına katkı sağlıyor. 1.6 milyon metrekare arsaya sahip olan şirket, önümüzdeki 5–6 yıl içinde bu arsalar üzerinde 13.000 konut üretilmesini planlıyor. Sinpaş GYO'nun portföyünde 14 adet farklı gayrimenkul yatırımı bulunuyor. Halihazırda 6 tanesi geliştirilmekte olan projelerden oluşuyor. Bunlar; satışları tamamlanan İstanbul’daki Zekeriyaköy-Rumeli Konakları, Ümraniye-Avangarden; satışı ve inşaatı devam eden Samandıra-Lagün ve Bursa’daki Bursa Modern, yine İstanbul’da Küçükçekmece-Halkalı’daki Bosphorus City ve Çekmeköy Bölgesi’ndeki Aqua City 2010 projeleri bulunuyor. Sinpaş GYO’nun Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geliştirme süreçleri devam eden arazileri de mevcut. İstanbul’da Bomonti-Şişli ve Çakmak, Ankara’da Alacaatlı, Çankaya, Yenidoğan-Polatlı ve Marmaris’te İçmeler’de arazileri bulunuyor. Bugüne kadar İstanbul, Bursa ve Ankara’da konut geliştirilmesine odaklanan Sinpaş GYO, bu şehirler haricinde Ege kıyılarının önde gelen turizm bölgelerinde de yabancılara yönelik lüks yaşam kompleksleri için yatırımlara başlıyor. Sinpaş GYO, gayrimenkul sektöründeki tecrübesi, portföyündeki çeşitlilik, kurumsal ve sağlam finansal yapısıyla yatırımlarına hızla devam ediyor.