Adres: HP Türkiye Merkez Ofisi Küçüksu Cd. Akçakoca Sk. Akkom Ofis Park Blok No: 2 Kat 7-8 Ümraniye İstanbul Türkiye

Telefon: (216) 636 61 00 -09-17.30 Arası

Fax: (216) 636 65 92

Yetkili Kişi: HP Türkiye

Web: www8.hp.com/tr/tr/home.html

WorkPlace360 Masaüstü Yönetimi Kurumları Dünyaya 360 Bağlıyor
HP En Küçük Çok Fonksiyonlu Renkli Lazer Yazıcısını Tüketicilerle Buluşturdu.
Elazığ ın Teknoloji Adresi Bugün Hp Türkiye Desteği ile Açıldı
HP den yarının BT yöneticileri için baskı pazarına stratejik bakış açısı
HP Türkiye den küçük işletmelere PC den daha hesaplı HP ProLiant Mini Sunucular
Hayatın Gerisinde Kalmak İsteyen Annelere HP Mini Notebook
HP’nin Yeni Başkan ve CEO’su Léo Apotheker
HP Çevre ve Orman Bakanlığı’na Doğal Mirasımızın Korunmasında Yardımcı Oluyor
HP’den MEMA Bölgesi’ne Türk Yönetici
HP’den yatırım maliyetlerini yarı yarıya azaltan esnek veri merkezleri
HP Finansal Çözüm Analizi
HP ve Microsoft, Bulut Bilişim’de İşbirliğine Gidiyor
HP’nin Yeni Markası HPN, Network Pazarında Liderliğe Koşuyor
HP’nin “Tüketici Destek Forumu” En İyi Çevrimiçi Topluluk Ödülünü Kazandı
Shrek 3 HP teknolojisi ile 3 Boyutlu
HP Yeni Mürekkep Serisi ile En Uygun Fiyata Daha Yüksek Değer
HP’den telekom hizmetlerinde devrim yaratacak gerçek zamanlı BSS çözümleri
HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de hayata geçirdi
HP Basın Bildirimi
Hp’den Esnek Bulut Bilişim Sistemleri
HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant
HP İşletmelerin İş Riskini Şeffaf Kayıt Yönetimi İle Azaltıyor
HP’den üç yeni model
HP Avatar’la en önde
Hewlett-Packard Company Vakfı depremden etkilenen Haiti’ye 500.000 dolarlık yardım yaptı
HP ve Microsoft İşbirliğine Gidiyor
HP, Küresel Sahtecilikle Mücadele için Liderlik Grubu’na Katılıyor
Microsoft ve HP Ortak Telekonferans Düzenliyor
Hp’den Network Çözümleri
Hp Basın Toplantısı
Dünya’daki CIO’lar Belirsiz Ekonomide Teknoloji Yatırımlarını Artırıyor
HP Yeni Entegrasyon Çözümleriyle Daha Fazla İnovasyon
Minnesota Süper Bilgisayar Enstitüsü’ne HP Desteği
Hp’den Doyuran Kartuş
HP Türkiye Teknoloji Hizmetleri’nde 3 Yıldır 1 Numara
HP ve SAP İş Sürekliliği için İşbirliği Yaptı
HP KOBİ’lerden vazgeçmiyor.
Hp Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılarda Kartuş İndirimi
HP çevre çalışmalarına öncülük ediyor
HP ProCurve ile kablosuz ağlar da kontrol altında
HP Officejet Pro sayesinde KOBİ’ler kazançlı çıktı
HP Photosmart A646 ile yaratıcılığınızı konuşturun
HP’den kurumlara para iade garantisi
HP ve Canon’dan kurumsal baskı ortaklığı
Yazılım işini HP’ye bırakın, rahatlayın!
HP, CIO’ların BT’yi ticari bir iş gibi yürütmelerine yardımcı oluyor
HP’den ev ofis kullanıcılarına yönelik kaliteli ve ekonomik baskılar
HP IBRIX’i satın aldı
HP’den Sun Müşterilerine: “Bize Güvenin”
Ekstrem işlerin güçlü sunucusu: HP ProLiant SL6000
HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi açılışı
HP ProCurve Networking ile yelkenler fora!
Kamudaki BT projelerinin başarıya ulaşmasının önündeki engelleri aşmak için HP Türkiye’den çözüm ve destek sözü geldi
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu’na yeni satış müdürü!
HP Görüntüleme ve Baskı Grubu’nda ajans değişikliği
HP, 24 saatlik pil rekorunu kırdı
Üstün kalitede fotoğraflara özel HP Indigo dijital çözümleri
HP’den Türk profesöre yenilikçi araştırma ödülü!
HP’nin dünyaca ünlü moda tasarımcısı Vivienne Tam ile ortak çalışmasının şık ürünü: Dijital El Çantası
HP’den bilişimde 4’lü zirve!
Bu verileri sanallaştırsak da mı saklasak?
Doxoft Hp Kampanyası Cebit Eurasia Bilişim Fuarı’nda Duyurulacak
HP’ye yeni kanal müdürü

Orijinal HP kartuştan şaşmayın

Tarih: 10.10.2008
Dünyanın önde gelen kalite kontrol kuruluşlarından QualityLogic, orijinal HP toner kartuşlarını ve yeniden üretilmiş toner kartuşlarını karşılaştırdı. Çalışma, yeniden üretilmiş kartuşların bazı sorunlara yol açtığını gösterdi.1, 2

QualityLogic, 2008 yılında, 160'tan fazla yeniden üretilmiş toner kartuşunu orijinal HP toner kartuşuyla karşılaştırdı.1 Araştırmada incelenen markalar şöyle: Impega, Kores, Pelikan, Armor, Verbatim, Dataproducts ve RuTONE. Bulgular, HP kartuşlarının, yeniden üretilenlere göre açık ara farkla daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu:

• Test edilen 168 yeniden üretilmiş kartuşun 51'inde sorun çıktı.2 Bunlara, kutudan çıkar çıkmaz sorun yaratan kartuşlar, zamanından önce bozulan kartuşlar ya da sınırlı kullanımı olan ya da hiç kullanılamayan çok sayıda sayfanın basıldığı kartuşlar dahil. HP LaserJet toner kartuşları ise hiçbir güven sorunu yaratmadı.

• Yeniden üretilmiş kartuşların baskı kalitesi, iş ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlikte değil ve kartuşun kullanımı süresince değişiklik gösterebiliyor. Farklı sektör ve işletmelerden lazer baskı kullanıcılarının, farklı kullanım amaçlarına yönelik olarak, farklı kalite seviyelerine sahip baskıları değerlendirmeleri istendi. Bu girdiye dayalı bir ölçeği kullanan QualityLogic, test edilen kartuşlardan elde edilen sayfaları inceledi. Yeniden üretilmiş kartuşlarla üretilen sayfaların yüzde 30'dan fazlasının sınırlı kullanıma sahip olduğu ya da hiç kullanılamadığı görüldü. Orijinal HP kartuşlarla üretilen sayfaların yüzde 96'dan fazlasının ise her tür kullanım için uygun olduğu belirlendi.3

• Test edilen 168 yeniden üretilmiş kartuşun 47'sinde, incelenen sayfaların yüzde 50'si ve bazen daha fazlası, sınırlı kullanıma sahipti ya da hiç kullanılamıyordu.2,3

• HP tarafından QualityLogic sonuçları kullanılarak yapılan mali analizde, sorunlu kartuşların yarattığı maliyet ile amaca hizmet etmeyen ve çok düşük kaliteli sayfaların yeniden basılma maliyetleri incelendi. Buna göre, orijinal HP kartuşlar, yeniden üretilmiş toner kartuşlarına kıyasla yüzde 55'e varan oranlarda daha az maliyet getiriyor.4

HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu, konu hakkında şunları söylüyor: "Orijinal HP kartuş kullanımı, işletmelerin ana işlerine odaklanmalarını sağlıyor. Bu testler, HP'nin müşterilerine üstün güvenilirlik ve kalite sunmaya devam ettiğini gösteriyor. Orijinal HP sarf malzemeleri, yeniden üretilmiş kartuşları geride bırakmakla kalmıyor; güvenilirlik ve kalite sorunları ile ilgili maliyetler düşünüldüğünde, yeniden üretilmiş kartuşlar, orijinal HP kartuşlarından daha pahalıya bile geliyor."

Orijinal HP Siyah Toner hakkında
Siyah-beyaz baskıda bir lider olan HP tonerleri, çok çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanıyor. Bu ihtiyaçlar geliştikçe, HP LaserJet yazıcıların önemli bir parçası olan orijinal HP tonerleri de gelişiyor.

Siyah HP toner portföyü, Tip 1, 2 ve 3 olmak üzere üç ayrı kategoride sunuluyor. Her bir formül, HP LaserJet yazıcının hedef müşterisinin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı avantajlar sunmak üzere tasarlandı. Sunulan avantajlar arasında, kişisel yazıcılar için yer tasarrufu ve düşük sahip olma maliyeti, farklı medya tiplerinde hızlı baskı ve çalışma grupları için yüksek performanslı baskı yer alıyor.

HP'nin en yeni baskı kartuşu teknolojisine sahip tonerin içindeki parçacıklar, son derece uygun maliyetle, tutarlı ve profesyonel baskı alınmasını sağlıyor.

QualityLogic hakkında
QualityLogic, Inc. dünyanın en saygın bağımsız kalite kontrol kuruluşlarından biri olup, belli başlı yazıcı üreticileri ve diğer firmalar için test çözümleri sunuyor.

(1) HP'nin talebi üzerine QualityLogic tarafından yapılan 2008 yılı test çalışmasında, orijinal HP LaserJet baskı kartuşları, 7 yeniden üretilmiş toner kartuşu markasıyla karşılaştırıldı. Bu markalar, HP LaserJet 2300 (Q2473A) ve HP LaserJet 4350 (Q5407A) yazıcılar, HP 10A (HP Q2610A) ve HP 42A (HP Q5942A) ürünlerinde kullanılıyor. Çalışmada, her markadan 24 kartuş test edildi. Bütün markalar, Avrupa'da satılıyor; ama iki marka, bu çalışma için Kuzey Amerika'da satın alındı. QualityLogic raporunun ayrıntıları için: www.QualityLogic.com/tonertest.pdf.

(2) QualityLogic araştırmasına göre kartuş sorunları şöyle tanımlanıyor:
• Geldiğinde Ölü Olmak (DOA): Kurulum öncesinde ya da sırasında ciddi toner sızıntısı (1 cm³ ya da daha fazla) olan kartuşlar, baskı kalitesi "Kullanılamaz" hale gelmeden önce 10 ya da daha az sayıda sayfa basıyor ve/veya daha ilk kurulumda baskı veremiyor.
• Erken Arıza (PF): İlgili kartuş markasına/modeline yönelik Ortalama Sayfa Randımanının yüzde 75'inden azı kadar sayfa basıyor ve/veya baskı esnasında ciddi toner sızıntısına (1 cm³ ya da daha fazla) neden oluyor.
• Düşük Kaliteli Kartuşlar: Örnek sayfaların yüzde 50 ya da daha fazlası, "Sınırlı Kullanım" ya da "Kullanılamaz" (DOA ya da PF olmamalarına rağmen) şeklinde sınıflandırılıyor.

(3) QualityLogic araştırmasına katılan müşteriler, basılı sayfalar hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler:
• Şirket dışında dağıtmak da dahil olmak üzere her kullanım için uygun.
• Sınırlı kullanım (Şirket içinde dağıtım için uygun, dışarıda dağıtım için uygun değil)
• Sınırlı kullanım (Bireysel kullanım için uygun; ama şirket içinde ya dışında dağıtım için uygun değil)
• Kullanılamaz
Sınırlı kullanıma sahip sayfalar, müşteri, satıcı ya da tedarikçilere dağıtım için uygun olmayan sayfaları içeriyor. Bunların bazıları, meslektaşlara ya da şirket içinde diğer kişilere dağıtım için kullanılabiliyor. Diğerleri, gözden geçirilecek bir taslak gibi, yalnızca bireysel kullanım için uygun oluyor. Kullanılamaz sayfalar, bir taslak kopya olarak bile kullanılamıyor.

(4) 2008 QualityLogic Siyah-Beyaz Toner Güvenilirliği Karşılaştırması'nın ortalama sonuçlarına dayanan HP maliyet hesaplaması. Hesaplama, kartuş yenileme masraflarını, yeniden baskıları ve tahmini işgücü maliyetlerini içeriyor. Müşterilerin iç, dış ve bireysel kullanım için eşit sayıda baskı aldığı farz ediliyor. İşgücü maliyetleri, Mercer 2007/2008 Global Maaş Çalışması'nda yer alan Batı Avrupa Sekreter ve Teknisyen (kalifiye) bölümündeki maaşlara dayanıyor. HP LaserJet siyah-beyaz toner kartuşunun satın alma fiyatı 125 Avro olarak kabul edildi; tipik bir yeniden üretilmiş siyah-beyaz toner kartuşunun satın alma fiyatı ise yüzde 36 daha düşük olarak hesaplandı. Gerçek fiyatlar, maliyetler ve tasarruflar değişebilir.

HP Hakkında
HP, bireysel kullanıcılara, ev-ofislere ve büyük küçük tüm işletmelere global çapta teknoloji çözümleri sağlıyor. Firmanın sunduğu çözümler arasında BT altyapı sistemleri, global hizmetler, kurumsal ve ev kullanıcılarına yönelik bilgi işlem, görüntüleme ve baskı teknolojileri yer alıyor. 31 Temmuz 2008'de sona eren dört mali yıl çeyreği sonunda 113,1 milyar dolar gelir elde eden HP, dünyanın en büyük BT firmaları arasında bulunuyor. HP ve sunduğu çözümler hakkında ayrıntılı bilgi için www.hp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Orijinal , HP , kartuştan , şaşmayın