Müşteri Memnuniyetimiz Belgelendi

Tarih: 23.07.2012
Central Hospital Türkiye Genelindeki Özel Hastaneler Arasında ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini Alan 2. Hastane Oldu.

Tüm sektörlerde olduğu gibi Sağlık Sektöründe de müşterilerin/ hasta ve hasta yakınlarının görüş, öneri ve şikayetlerine kayıtsız kalmak mümkün değildir. Hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin farklılık göstermesi ise farklı bir yapının oluşumunu gerektirmektedir.

Sağlık sektöründe 18 yıldır kaliteli ve etik anlayıştan ödün vermeden sağlık hizmetleri sunan Central Hospital, müşteri beklentilerinin maksimumda karşılanmasına yönelik hasta ilişkileri departmanı başta olmak üzere tüm ekip olarak sinerjiyle çalıştığı faaliyetlerini Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Belgesi ile taçlandırdı.

Central Hospital hasta memnuniyet oranları aylık ortalama ayaktan hastada % 91, yatan hasta da % 97 gibi gerçekleşmektedir. Günümüzde hasta&hasta yakını beklentilerine yönelik uygulanan yöntemlerin belli bir sistematiğe göre yapılıyor olması, hem kurum hem de hasta&hasta yakınlarının memnuniyetlerine büyük katkı sağladığı bilinmektedir. Bu bakış açısıyla ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini almak üzere Türk Standartları Enstitüsü denetmenleri tarafından tüm birimleri ve çalışanları denetlenen Central Hospital, Türkiye’de özel hastaneler arasında bu belgeyi almaya hak kazanan 2. hastane olmuştur.

Yapılan denetimlerin ardından TSE ISO 10002 için görevlendirilen baş denetmen Sn. Arzu Gülhan Sürmen Yüzereroğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’de diğer sektörlerde uygulanmakta olan, sağlık sektöründe ise yeni yeni sağlık kuruluşları tarafından alınması bir gereklilik olarak görülen ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini hasta ve hasta yakınlarına yönelik öncü uygulamaları ile Central Hospital’a vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ve başarıların devamını dileğini iletti.

Central Hospital üst düzey yönetimi, yöneticileri, sağlık ve idari çalışanları olarak bizler de, verilen sağlık hizmetlerinin karşılığında memnuniyet oranlarının bundan sonraki dönemlerde de kusursuz bir işleyiş ile maksimum düzeyde olmasına yönelik çaba göstereceğimizi taahhüt ederiz.

TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi

Müşteri şikayeti ile karşılaşılan durumlarda kuruluşlara nasıl davranmaları gerektiğine dair yol gösterir.

Kuruluşlara, müşteri ile yaşanan bir olay sonrasında “özür” dilemenin yeterli mi, yoksa telafi etmek için daha büyük bir faaliyet mi planlanması gerektiğine dair rehberlik eder.

Müşteri ile yaşanan problemlerin en adil şekilde ele alınmasını sağlar.

Şikayetlerden ders çıkarılarak iyileştirmeye açık alanların tespit edilmesini sağlar.