Millenicom kullanıcıları 15 milyon TL tasarruf etti!

Tarih: 25.02.2009
A-Tipi telefon hizmeti ve arama bazında operatör seçimi toplam pazarının %60’ını elinde bulunduran Millenicom Türkiye’nin hizmetlerinden yararlananların 2008 yılı içinde sağladığı tasarruf 15 milyon TL’ye ulaştı. Millenicom’un 1045 hizmeti 1.700.000’den fazla kullanıcının tercihi olurken, kurumsal alanda sunulan Millenicom A-Tipi Abonelik hizmetinden yararlanan firmaların sayısı 25.000’i aştı. Millenicom Türkiye, 2009 yılı sonunda 1045 kullanıcı sayısını %100’e yakın artırarak 3 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyor. Millenicom A-Tipi Abonelik hizmeti alan şirket sayısının ise yıl sonunda 60.000’i aşacağı öngörülüyor.

Uluslararası alandaki tecrübesini ülkemize taşıyarak alternatif telekom sektörünün yenilikçi hizmetlerle tanışmasını sağlayan ve çalışmalarına European Telecommunication Holding (E.T.H. AG) çatısı altında devam eden Millenicom Türkiye, 2008 yılında 1.700.000’i aşkın 1045 kullanıcısı ve 25.000’in üzerinde kurumsal abonesine yaklaşık 15 milyon TL tasarruf sağladı. Geçtiğimiz yıl, arama bazında operatör seçimi (Call by Call) hizmeti “1045” ve “Millenicom A-Tipi Abonelik” hizmetiyle alanında sektörüne öncülük eden ve bu iki hizmette %60’a ulaşan payıyla pazar lideri konumuna ulaşan Millenicom Türkiye, aynı başarıya bu yıl da devam etmeyi hedefliyor. Operatörler arası trafik taşıma (toptan trafik) işini hariç tutarak, kendi abone ve son kullanıcılarının oluşturduğu telefon trafiği (perakende trafik) göz önünde bulundurulduğunda Millenicom Türkiye, 2008 yılında alternatif operatörler arasında liderlik koltuğuna oturmuş bulunuyor.

Kurumların önemli gider kalemleri arasında yer alan iletişim maliyetlerini düşürerek tasarruf yapmalarını sağlayan Millenicom A-Tipi Abonelik hizmeti tüm Türkiye’de farklı sektörlerden 25.000’i aşkın şirket tarafından kullanılıyor. Millenicom Türkiye, bu rakamın 2009 yılı sonunda 60.000’i aşacağını öngörüyor.Türkiye’nin ilk “Arama Bazında Operatör Seçimi” (Call by Call) hizmeti olan ve bugüne dek 1.700.000’den fazla farklı sabit hat abonesinin tercihi 1045 ise, 2008’de yakaladığı ivmeyi bu yıl da devam ettirecek. 1045 kullanıcı sayısının yıl sonuna dek 3 milyonun üzerine çıkması hedefleniyor.

E.T.H. AG CEO’su Şevki Kuyulu, alternatif telekom sektörünün giderek daha önemli bir yer edindiğini ve Millenicom Türkiye’nin bunda önemli pay sahibi olduğunu ifade etti ve “Alternatif telekom sektörü, sunduğu hizmetlerle hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların faturalarını önemli oranda düşürmelerine yardımcı oluyor. Örneğin; ihracat yapan ve iş alanı gereği Almanya’yla yoğun telefon trafiğine sahip bir firma sabit telefon pazarının 2004 yılında rekabere açılmasından önce dakikası 1.2 TL’den konuşurken, alternatif operatörler sayesinde artık 6 Kuruş’a konuşabiliyor. %20 oranında büyüme potansiyeline sahip Türkiye telekomünikasyon sektörü, sunduğu istihdam olanaklarıyla da ekonominin gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Bu nedenle sektörümüzün büyümesi ve gelişmesi büyük önem taşıyor.” dedi.

Şevki Kuyulu, sektörün öncelikli gereksinimlerine de dikkat çekti: “Sabit Telefon Hizmetleri (STH) pazarının tamamının alternatif operatörlere açılarak sektörde %100 rekabet ortamının sağlanması gerekiyor. STH düzenlemesi mevcut haliyle yürürlüğe girdiği takdirde dahi, alternatif operatörlerin sabit telefon hizmeti açısından Türk Telekom’un tam alternatifi olarak rekabet edebilmeleri mümkün görünmüyor. Tam rekabet için Türk Telekom’un Toptan Hat Kiralama (THK) yükümlüsü haline getirilmesi şart. Böylece alternatif operatörlerin ana operatöre ait erişim hatlarını toptan fiyat ve koşullarla kiralayarak kendi abonelerine perakende olarak yeniden kiralaması mümkün olacak. Bu sayede alternatif operatörler Türk Telekom’un verdiği tüm sabit telefon hizmetlerini verir hale gelecek ve tam alternatifi olabilecek. Unutmamak gerekir ki, Türkiye’de serbestleşme konusunda daha hızlı adımlar atılması, alternatif operatörlerin daha yüksek yatırımlarla pazarda yer almasını sağlayacaktır. Telekom sektöründe gereken düzenlemeler en doğru şekilde tamamlanabilirse, yabancı yatırımın önünün açılması da söz konusu olacaktır.”

“Arama Bazında Operatör Seçimi (Call by Call)” hizmetinde “tek fatura” uygulaması pazarı %50 büyütecek”

2004 yılından bu yana alternatif telekom sektörünü hep yeniliklerle tanıştırdıklarını ifade eden Millenicom Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora, her zaman kalitesinden emin oldukları ürünleri müşterilerine sunduklarını belirterek; “Basit ve kullanım kolaylığına sahip hizmetlerimizle kaliteden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeden ekonomik çözümler oluşturuyoruz. Yurtdışı tecrübemiz sayesinde, bu ürünleri en yüksek kalite seviyesinde sunuyoruz. Alternatif telekom sektöründe bizim çapımızda birikim ve deneyime sahip başka bir firma bulunmuyor.

Bugün geldiğimiz noktada “1045” ve “Millenicom A-Tipi Abonelik” hizmetlerimizle sektöre öncülük ediyoruz. Bu alanlarda pazar payımız %60 seviyesinde. Hizmetlerimiz aracılığıyla bireysel ve kurumsal kullanıcılarımıza kriz dönemini de içeren 2008 yılında 15 milyon TL’den fazla tasarruf sağladık. Millenicom Türkiye olarak hizmetlerimizle telekomünikasyon alanındaki tüm firmalar için vizyon belirleyici bir pozisyondayız. Hedefimiz, bu konumumuzu önümüzdeki dönemlerde de sürdürmek.” diye konuştu.

Tuğrul Cora, Mart döneminde “arama bazında operatör seçimi” hizmetlerinde tek fatura uygulamasının başlayacağına da dikkat çekerek; “1045’in öncülük ettiği arama bazında operatör seçimi hizmetlerinde kullanıcılara bugüne kadar Türk Telekom ve alternatif operatörlerin sunduğu hizmetler ayrı faturalar halinde gidiyordu. Ancak Mart döneminde faturalar birleşiyor. Tek fatura dönemi kullanıcılara önemli bir kolaylık sağlayacak. Bu uygulamanın pazarı %50 seviyesinde büyüteceğini söyleyebiliriz. Yeni dönemde de 1045’le alanımızdaki liderliğimize devam edeceğiz.” dedi.

“Millenicom Türkiye olarak şehiriçi hizmet vermeye hazırız. ADSL’de de var olacağız.”

2008 yılının Millenicom Türkiye için önemli bir atılım dönemi olduğunun altını çizen Tuğrul Cora, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl elde etiğimiz başarılarla bütün hedeflerimizi geride bıraktık, 2009 için daha yüksek hedefler belirledik. 1045 kullanıcı sayısının 3 milyon’u, halen 25.000 kullanıcısı olan Millenicom A-Tipi Abonelik’in ise 60.000’i geçeceğini öngörüyoruz. Toplam trafik taşıma kapasitemiz aylık 200 milyon dakikaya ulaştı ve arabağlantı anlaşması imzaladığımız uluslararası operatör sayısı ise 80’i aştı.

Sektörümüzdeki öncülüğümüze şehiriçi görüşme hizmetinde devam etmeyi amaçlıyoruz. Bu alandaki hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak şehiriçi hizmete yönelik düzenlemelerin geciktiğini ve sürece hız kazandırılması gerektiğini belirtmemiz gerekiyor. Öte yandan büyük önem verdiğimiz ADSL pazarına yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu alanda da iddialı bir oyuncu olacağız. 2009’da ülkemiz alternatif telekom sektörünün en büyük ve en önemli oyuncusu olmayı sürdürmek en büyük hedefimiz.”