Adres: Has Ahırlar Binaları Gülhane Parkı İçi, Eminönü, Fatih/İstanbul

Fax: +90 212 415 50 01

Yetkili Kişi: Nevzat Özkaya

Web: www.ibttm.org/

Manchester eski Meclis Başkanı Afzal Han: “Prof. Dr. Fuat Sezgin’ in çalışmalarından çok etkilendim”

Tarih: 23.12.2011
İngiltere, Manchester’ın 2005-2006 yıllarında en genç ve ilk Müslüman İl Meclis Başkanı olarak seçilen Pakistan asıllı Afzal Han, Prof.Dr.Fuat Sezgin İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti.

Müslümanların dünya bilim mirasına evrensel katkılarını hayranlık içerisinde inceleyen Afzal Han, üstün gayretleriyle müzeyi kuran Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarından çok etkilendiğini belirterek bütün dünyanın bu bilgileri yerinde görmesi gerektiğini kaydetti.

Afzal Han, Kasım ayı içerisinde Türklerin bilim, kültür ve sanata geçmişte ve günümüzde yaptıkları katkıları amacıyla Manchester’da “Türkiye: Kültür ve Medeniyetler Arası Köprü” temasıyla bir Türk Festivali tertip ettiklerini ifade ederek bazı benzer numuneleri orada sergilediklerini, ancak Müzenin sahip olduğu koleksiyonla eşsiz olduğunu belirtti. Bu vesileyle Müzeyi himaye etmek ve geliştirmek amacıyla kurulan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nın faaliyetleri hakkında Genel Sekreter Mehmet Fatih Serenli’den bilgi alan Afzal Han, Manchester’da kurmuş oldukları Britanya İslam Mirası Merkezi ile Vakıf arasında işbirliği dileklerini dile getirdi.