Adres: TAKTİK İletişim Danışmanlık Vefabey Sok. No:6/3 Gayrettepe-İst

Web: www.lavazzaturkiye.com/

Lavazza, 2010’da 150 Ton Kahve Satacak

Tarih: 10.02.2010
Dünyanın en önemli kahve markalarından Lavazza, 2010 yılında Türkiye’de 150 ton çekirdek kahve satacak. Best İthalat İhracat Pazarlama distribütörlüğüyle Türkiye pazarında hedef büyüten Lavazza, Türkiye’deki Best Coffee Shop sayısını da yılsonunda 30’a ulaştıracak.

Antalya’da 17’incisi düzenlenen Uluslararası Anfaş Food&Product Fuarı’na katılan Lavazza Türkiye CEO’su Sertaç Akyüzol, fuar standında düzenledikleri basın toplantısında Türkiye’deki kahve pazarının yenilikçi yüzü ve kalite öncüsü olmak misyonuyla hareket ettiklerini belirtti.

Best İthalat İhracat Pazarlama olarak 2007 yılından bu yana Lavazza’nın Türkiye distrübütörlüğünü üstlendiklerini hatırlatan Akyüzol, kriz yılı olmasına rağmen 2009 yılında hedefledikleri satış rakamı ve kafe sayısına ulaştıklarını söyledi. Özellikle İstanbul ve Antalya’da önemli Pazar payına ulaştıklarını ifade eden Akyüzol, 2010 yılı hedefleri ile ilgili şöyle konuştu:

“2010 yılında hedefimiz Lavazza’nın adını daha çok duyacaksınız. Hedefimiz 2010 yılında Best Coffee Shop sayımızı 30’a yükseltmek. Başta İstanbul olmak üzere özellikle büyük şehirlerde Lavazza’nın eşsiz tatlarını daha fazla tüketiciyle buluşturacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen kafe ve restoranları ile yaptığımız anlaşmalar da Lavazza’nın farklı lezzetlerini müşterilerine sunuyor. Tüm bunlar hem bulunurluğumuzu hem de görünürlüğümüzü artıracak.”

Sertaç Akyüzol, 2009 yılında toplam 100 ton çekirdek kahve satışı gerçekleştirdiklerini, 2010 yılındaki satış hedeflerinin ise 150 bin ton olduğunu söyledi. Akyüzol, “Türk tüketicisi ağırlıklı olarak tatlı ve sütlü ürünleri tercih ediyor. Farklı aromalara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Büyüyen kafe zincirimiz ve bayilerimiz aracılığıyla bu satış rakamı hedefini yakalayacağımıza inanıyoruz. Sonuçta da 2009 sonunda yaklaşık 15 milyon lira olan ciro rakamımızı 25 milyon liraya ulaştıracağız” diye konuştu.

Bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Anfaş Food & Product Fuarı’na, 260 metrekarelik standla katılan Lavazza, kahve çeşitlerinin yanı sıra ev tipi kahve makineleri ile profesyonel makineleri de sergiledi. İtalya’dan gelen baristaların Lavazza standında gerçekleştirdiği özel şovlar fuar katılımcılarının yoğun ilgisini çekti. Lavazza standında, işlenişleri ve aromaları farklı pek çok kahve lezzetini tatma fırsatı bulan fuar katılımcıları, Lavazza’nın yenilikçi ürünlerinden lezzeti, hazırlanışı ve sunumuyla dikkat çeken kahve küresi, kahve havyarı, kahve meditasyonu, iglu ve sorbetto’yu tatma fırsatı da buldu.

Ayrıntılı bilgi için: Dilşat Yaşar Özkan
Taktik İletişim Danışmanlık