Kont Bilişim Grubu 1 Milyar Dolar Ciro Hedefliyor

Tarih: 23.11.2009
Ortadoğu ve Avrupa’nın kesişme noktasında uluslar arası bir
bilişim-lojistik merkezi olmayı hedefleyen Kont Bilişim,
büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Yatırımlar açısından cazip ve umut vaat eden bilişim sektöründe 10 yıldır başarıyla yoluna devam eden Kont Bilişim, alanlarında pek çok farklı lider markanın hem perakende hem de toptancı kanalında dağıtımını yaparken aynı zamanda, ürünlerin montajını yaparak üretimlerini de gerçekleştiriyor.

2008 yılını 305 milyon dolar ciro yapan Kont Bilişim Grubu, bu yılı donanım pazarındaki yüzde 20’lik daralmaya rağmen 300 milyon dolarlık ciro ile kapatmayı öngörüyor.

1998 yılında faaliyete geçen Kont Bilişim, Acer, Dell, Brother, Gigabyte, MSI, Samsung gibi 12 markanın dağıtımını yapmanın yanı sıra gerçekleştirdiği 2 büyük yatırımla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Kont Bilişim Grubu 2012 yılında 1 milyar dolar ciro yapan, Ortadoğu ve Avrupa’nın merkezinde bir bilişim-lojistik merkezi olarak faaliyet gösteren uluslararası bir firma haline gelmeyi hedefliyor.

Kurulduğu günden bugüne ilkelerinden taviz vermeyen, vizyon sahibi, bugün 300’e yakın kişiye iş olanağı sağlayan bu dinamik şirketin, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Norveç ve İngiltere’ye gerçekleştirdiği ihracatları tüm hızıyla sürüyor.

40 milyon dolarlık yatırımla 36.500 m2’lik üretim ve lojistik merkezini sektöre kazandıran Kont, Takip eden yıllarda her yıl %100’e yakın bir büyüme oranı ile büyüyerek bugün geldiği noktada 300 milyon dolarlık ciro hacmiyle Türkiye’nin en büyük 200 şirketinden biri.

Kont Bilişim, Deloitte tarafından teknoloji sektörünün en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlendiği Fast500 araştırmasında 2007 ve 2008 yıllarında, 2 yıl üst üste Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en hızlı büyüyen ilk 500 teknoloji şirketinin arasında yer aldı.

Türkiye’de 3,5 milyon dolar olan bilişim pazarının yüzde 10’una sahip olmayı hedefleyen Kont Bilişim’in, geçen yıl 305 milyon dolar olan ciroları bu yıl daralmaya rağmen 300 milyon dolar.
Kont Bilişim Grubu, büyümeyi hedeflerken yalnız iş hacmindeki genişlemeyi değil sektörün farklı alanlarında da var olmayı amaçlıyor. Güvenlik teknolojileri sektörü alanında da Samsung, Crea ve Smartsec markaları ile 120 milyon dolar olarak öngörülen pazardan, ilk yıl 10 milyon dolarlık pay almayı hedefliyor.
Kont Bilişim Grubu, bu yılı donanım pazarındaki yüzde 20’lik daralmaya rağmen 300 milyon dolarlık ciro ile kapatmayı öngörüyor. 2010 yılında tüm sektörler ile beraber bilişim sektöründe olumlu gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Editöre not :
KONT Bilişim Grubu, finansal açıdan bakıldığında; bugüne kadar kazandığını şirket içerisinde bırakıyor, kendisine yatırım yaparak değerlendiriyor. Büyümenin getirisini daha fazla büyümek için yatırım yaparak kullandı ve bu amaçla bilişim sektörünün farklı alanlarına da yöneldi.

Kont Bilişim Çatısı altında bulunan AQUA, BT Servis, Crea ve Digitek şirketleri ile faaliyet alanını yatay ve dikey yönde genişletiyor. 2005 yılında tüketicileri; kaliteli, kendi özgü tasarımlarıyla fark yaratan ve aynı zamanda uygun fiyat ilkeleriyle yarattığı Crea markası ile tanıştırdı. Bugün “Crea” markalı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ve LCD televizyonlar Türk tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 2008 yılında kurulan AQUA şirketi geniş yelpazede ürün ve yaygın dağıtım hedefi ile sadece Kont Bilişim’in distribütörlüğünü yaptığı ürünleri değil, aynı zamanda yurtiçinden tedarik ettiği tüm teknoloji ürünlerini Türkiye’de 81 il ve 600’ü aşkın ilçedeki teknoloji meraklılarına ulaştırmaktadır. AQUA’nın amacı en ücra noktalara kadar ulaşıp, buralarda sektöre yatırım yapmış firmalara hizmet verebilmektir. Kont Bilişim’in dağıtımını yaptığı ürünlerin servis sorumluluğunu ise yine bir iştirak şirketi olan BT Servis yürütmektedir.arttıkça yükselir.

Etiketler: Kont , Bilişim , Milyar , Ciro