Jaeger-LeCoultre ve Aston Martin İşbirliğinden Yepyeni Bir Model Daha : Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin

Tarih: 24.10.2013
İsviçre’nin Vallée de Joux bölgesindeki Grand Maison’un 180. yıldönümü ve efsanevi İngiliz araba üreticisinin 100. yılı şerefine, bu iki avangart firmanın sekiz yıllık ilişkilerini pekiştirecek çok özel bir saat tasarlandı: Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin.

Jaeger-LeCoultre ve İngiliz araba üreticisi Aston Martin arasındaki işbirliği çerçevesinde geliştirilmiş olan Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin, biri üst düzey saatçilik diğeri spor arabalar konusunda olmak üzere kendi alanlarında birer referans marka haline gelmiş olan iki firma arasındaki ortaklık ile her iki markanın da ortak değerlerini yansıtan birçok nefes kesici teknik yeniliğe sahip.

Kıtalararası seyahat etme tutkusuna sahip yarış pilotları, her zaman ihtiyaç duyabilecekleri önemli özelliklerle donatılmış bir saate sahip olma hayali kurarlar. Bu hayaller artık Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin saatiyle gerçekleşiyor. Bu modelin en öne çıkan özelliklerinden biri, tek bakışta dünyanın dört bir yanındaki zaman dilimlerinin okunabileceği dünya saatleri göstergesinin yer alıyor olması. Ayrıca, saatin her zamankinden daha kullanışlı hale getirilmiş olan alarm fonksiyonu hem mükemmel bir okunabilirliğe hem de güçlü bir alarm tonuna sahip. Bu inanılmaz yenilikçi modelin kadranında eğlence ve netlik bir araya getirilmiş; saatin ön yüzü, biri 1’den 12’ye kadar geçen saati gösteren, diğeriyse çeyrek saatlere kalan saniye sayısını gösteren, 9 hizasındaki büyük bir pencere üzerinden görünen iki adet sıralı diskten oluşuyor.

Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin modelinin kalbini en zor şartlarda dahi dakikliğinden asla ödün vermeden çalışan sportif ruhlu otomatik Jaeger-LeCoultre Kalibre 912 attırıyor. Mekanizmanın her türlü durumda yüzde yüz doğru çalışmasını sağlayan şok emici sofistike saat kasası, dört adet su geçirmezlik contasından birine yüksek bir basınç uygulandığında tepenin suya ve toza karşı dayanıklılığını arttıran bir basınç anahtarıyla donatılmış. Üzerinde değişken kırmızı ve beyaz indeksler taşıyan göz alıcı siyah saat kadranı, Aston Martin arabalarının ızgaralarına adete atıfta bulunuyor.

İngiliz araba üreticisi Aston Martin tarafından firmanın yüzüncü yılına özel olarak hazırlanan logo da saat kasasının arka yüzüne işlenmiş. Ayrıca bu logo, saatin içinde sunulduğu ve ikinci bir saat kayışının yerleştirilebilmesi için özel bir yan bölüm ile donatılmış özel sunum kutusunun üzerini de süslüyor. Saati takanlar böylece timsah derisinden kauçuğa rahatlıkla geçiş yapabiliyor ve deneyimli pilotlar için tasarlanmış olan bu 46.3 mm çapındaki heybetli titanyum ve paslanmaz çelik karışımı saat ile günlük ihtiyaçlarına göre stillerini tamamlayabiliyorlar.

Jaeger-LeCoultre Hakkında: Vallée de Joux'un Mucitleri.

Saatçilik tarihinde 1833 yılından beri önemli bir aktör olarak yer alan Jaeger-LeCoultre, 180.yıldönümünü kutluyor. İsviçre saatçilik endüstrisinin hala evde kurulu atölyelerde yapıldığı bir çağda, Antoine LeCoultre ve oğlu Elie, bir saatin yapılması ile ilgili pek çok uzmanlık işini tek bir çatı altında birleştirmeye karar vermişti. Böylece LeCoultre&Cie, Vallée de Joux'un ilk Manufacture'si olarak kuruldu. 180 yıllık deneyimini günümüze dek taşıyan Grande Maison, en prestijli saatlerin geliştirilmesi ve üretilmesi için gerekli olan 180’den fazla sayıdaki ustalık becerisine ev sahipliği yaparken, mükemmel görünüşe sahip saatlerin iç mekanizmaları dahil tüm parça ve entegrasyonunu da A’dan Z’ye aynı çatı altında, el emeğiyle üretiyor. 1.242 saat kalibresinin yaratıcısı, 400 tane patentli buluşun sahibi olan Jaeger-LeCoultre’nin bünyesinde nitelikli ve yaratıcı bir işgücü bulunuyor. 40 ayrı meslek grubundan oluşan uzman bir ekibin, üst düzey teknolojiyi geleneksel saat yapım teknikleriyle harmanlayarak, tutkuyla ürettiği özel tasarımlar, üst düzey saat yapımında referans noktası kabul ediliyor. Kendini, mükemmele erişmeye yönelik sürekli bir çabaya adamış olan ve sahip olduğu benzersiz mucit ruhtan destek alan Jaeger-LeCoultre, Grande Komplikasyon modellerine ait geleneği, Manufacture tarafından sunulan sıra dışı kreasyonları sayesinde sunmaya devam ediyor: Atmos Mystérieuse (2003), Gyrotourbillon 1 (2004), Reverso Grande Complication à Triptyque (2006), Master Compressor Extreme Lab 1 (2007), Reverso Gyrotourbillon 2 (2008), Duomètre à Grande Sonnerie (2009), Master Grande Tradition Grande Complication (2010), Reverso Répétition Minutes à Rideau (2011), Duomètre Sphérotourbillon (2012) ve son olarak “180. Yıl Antoine LeCoultre'ye Saygı” Jubilee üçlemesinin şaheseri Master Grande Tradition Gyrotourbilon 3 Jubilee (2013) .

www.jaeger-lecoultre.com