ISS’nin Türkiye’deki çalışan sayısı 22.000’e yükseldi

Tarih: 30.03.2009
ISS, ülkemizdeki çalışmalarını ve hizmet sunduğu müşteri portföyünü geliştirmeye devam ederken bir yandan da ekibini genişletiyor. 2009 yılı itibariyle 22.000 çalışan sayısına ulaşan ISS, ülkemizin en geniş hizmet kadrosunu bünyesinde barındırıyor. ISS bugün itibariyle 3.500’ün üzerinde kurumsal müşterisine 4.000’i aşkın noktada hizmet ulaştırıyor ve yıl sonuna dek ülkemizdeki ekibini 24.000 kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük tesis yönetim firması konumunda bulunan ISS’in ülkemizdeki ekibi 2009 yılı itibariyle 22.000 kişiye ulaşmış bulunuyor. Böylece ISS hem Türkiye’nin en geniş hizmet kadrosunu bünyesinde barındırıyor, hem de yaşanan küresel krize karşın istihdama katkı sağlamaya devam ediyor. Bugün itibariyle 3.500’ün üzerinde kurumsal müşterisine 4.000’i aşkın noktada tesis yönetim hizmetleri sunan ISS, catering, temizlik, çamaşırhane yönetimi, güvenlik, bakım, haşere kontrol ve ilaçlama, ofis destek, teknik bakım, çağrı merkezi gibi alanlarda dünya standartlarının üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

İstanbul’un yanı sıra Anadolu’nun farklı illerindeki şube ve ofisleriyle hizmet veren ISS, müşteri portföyünü geliştirirken, çalışan sayısını da artırıyor. ISS’in ülkemizdeki çalışan sayısının yıl sonuna dek 24.000 kişiye ulaşması hedefleniyor. Böylece ISS, yaşanan küresel krize rağmen 2009 yılı içerisinde toplamda 2.000 kişiye yeni iş olanağı sağlayarak ülke istihdamına da önemli bir katkı yapıyor.

ISS, göreve yeni başlayan çalışanlarını yoğun bir eğitim programından geçiriyor. Firma aynı zamanda sağladığı kariyer fırsatlarıyla da öne çıkıyor. Başarılı çalışanların daima yükselmesini hedefleyen bir istihdam yaklaşımına sahip olan ISS’in ülkemizdeki kadrosunda güvenlik görevlisi olarak başlayıp güvenlik müdürü pozisyonuna ulaşan ya da temizlik görevlisi olarak başlayıp temizlik departmanında üst düzey görevler üstlenen çalışanlar yer alıyor. ISS bünyesindeki tüm çalışanlar performans, kariyer ve ücret yönetimi, kurum içi rehberlik ve danışmanlık, motivasyon çalışmaları gibi süreçlerden yararlanarak kariyerlerinde ilerleme olanağına sahip bulunuyorlar.

ISS Yönetim Kurulu Üyesi Ela Aydoğan, ISS’in ülkemizin en büyük işverenleri arasında bulunduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “Müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini en yüksek seviyede tutmak için nitelikli bir ekiple çalışıyoruz. Çalışanlarımızın kariyer hedefine sınır koymamalarını özellikle istiyoruz. Firmamız bünyesinde bunun birçok örneği var. En alt kademede göreve başlayıp bugün önemli sorumlulukları üstlenen yönetici arkadaşlarımız bulunuyor. Çalışanlarımızın işlerini yaparken mutlu olmaları, üstlendikleri görevden gurur duymaları bizim için önemli. Kariyer fırsatlarını sunmak kurumsal hedeflerimiz arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çünkü bu sayede benzersiz bir hizmet kalitesi yakalıyoruz.”

ISS hakkında:

1901 yılında Danimarka’da kurulan ISS, bugün 50 ülkede 100.000’i aşkın kurumsal müşteriye 500.000’a yakın çalışanı aracılığıyla hizmet vermektedir. Temizlik, güvenlik, teknik bakım, ofis destek, catering, çamaşırhane yönetimi, bahçe bakımı ve haşere ilaçlama hizmetleriyle “tesis yönetimi” konusunda dünyanın en büyük şirketidir. ISS, 2005 yılında ülkemizin en güçlü tesis yönetim şirketleri ServiceMaster ve Proser’in %80’ini satın alarak Türkiye pazarında yerini almıştır.

ISS Türkiye, 2006 yılından bu yana Etkin Güvenlik, CSS Güvenlik, Mettek Güvenlik, ve Temizlik, ServiceGroup, Paxil, Terminix Haşere Kontrol, CMC Çağrı Merkezi, Sardunya Hazır Yemek Üretim Hizmetleri şirketleri satın alarak bünyesine katmıştır. 22.000’den fazla çalışanıyla İstanbul Genel Merkez, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir şubeleri ile Adana, Antep, Eskişehir, Denizli, İzmit bölge ofisleri ile 3.500 müşteriye, 4.000’i aşkın noktada hizmet vermekte olan ISS Türkiye, alanındaki lider konumuyla büyümesini sürdürmektedir.