İş dünyasının bugünü ile geleceği buluştu

Tarih: 02.06.2009
Türkiye’nin en gözde şirketleri ile iş arayan gençleri ve kariyerlerinde sıçrama yapmak isteyen profesyonelleri buluşturan 3. Ulusal Kariyer Panayırı, 28 – 29 Mayıs 2009 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze’de gerçekleşti. Kriz ortamına rağmen gerçekleşen ve gençlerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlayan 3. Ulusal Kariyer Panayırı, bugünün yöneticileri ile geleceğin yöneticilerini bir araya getirdi. Temel giriş seviyeleri ve orta kademe yöneticiliğe kadar olan tüm pozisyonlar için insan kaynağı arayışlarını 3.Ulusal Kariyer Panayırı’na yönelten firmaların iş başvurularını kabul ettiği etkinlikte ünlü isimlerin verdiği seminerler ve gençlerin staj hakkı kazanmasını sağlayan “Göster Kendini” yarışması büyük ilgi gördü.

PERYÖN ( Türkiye Personel Yönetimi Derneği ) ve Sabah İşte İnsan ortaklığında, Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 50 firmanın katıldığı 3. Ulusal Kariyer Panayırı’nda katılımcılar, şirketlere hem iş ve staj başvurusu yaptı, hem de kurumların adaylardan beklentilerini birinci elden öğrenip eksik yönlerini tespit etme şansı yakaladı. Katılımcılar etkinlikte hayalini kurdukları şirketlerin yöneticilerinden iş yaşamına dair önemli bilgiler de aldı.

Katılımcılar 3.Ulusal Kariyer Panayırı’nda iş dünyasında stratejik kariyer planlamanın ve stajın önemini, bilginin gücünü, doğru CV’nin nasıl yazılması ve mülakatlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini iş dünyasının profesyonellerinden öğrenme fırsatı yakaladı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Olmaz Böyle Mülakat” başlıklı oturumda gençler, mülakatlarda yaşanan değişik olayları tiyatral olarak izleme fırsatı yakalarken, “Yaratıcı Takım Oyunları” başlıklı oturumda ise, takım olarak çalışmanın önemini kendilerine verilen görevleri yerine getirerek öğrendi. Frito Lay’in standında İnsan Kaynakları yöneticileri ile bir araya gelerek sohbet etme ve sorularını yöneltme fırsatı bulan katılımcılar, Bonus Card’ın hazırladığı standa ise eğlenceli dakikalar geçirdi.

PERYÖN tarafından bu sene bir ilke imza atılarak, üniversitelilerin bir problemi ele alışını, değerlendirişini, bu süreçlerdeki zaman ve stres gibi olgularla mücadele edişini eş zamanlı olarak gösterebildikleri ve bu sayede yeteneklerini canlı olarak sergileyebildikleri “Göster Kendini” yarışması, firmalara genç yetenekleri sıcak temas ile keşfetme fırsatı sunarken, gençlere de firmalara yeteneklerini gösterebilme imkanı sağladı. “Göster Kendini” yarışmasını kazanan takımlar Biotekno ve Techno Face firmalarında staj hakkı kazandı.

PERYÖN’ün geleceğin mimarları olan gençlerin sesine kulak vererek içeriğini onların istediği konular çerçevesinde hazırladığı 3.Ulusal Kariyer Panayırı’na Marmara Üniversitesi’nden İşletme Kulübü ve Endüstri Mühendisliği Kulübü ile Community Kulübü, İstanbul Üniversitesi’nden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kulübü ile Mühendislik Kulüpleri Platformu ve Akademedya Kulübü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Kültür Kulübü, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İşletme Mühendisliği Kulübü, Koç Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği Kulübü ve Yıldızsos - Yıldız Sosyal Sorumluluk Kulübü aktif olarak katıldı.

Binlerce kişinin ziyaret ettiği 3. Ulusal Kariyer Panayırı’nda konuşmacılara, sponsorlara ve katılımcı firmalara PERYÖN tarafından teşekkür plaketleri verildi.