Inveon ve Alkaş Danışmanlık stratejik iş ortaklığı için imza attı

Tarih: 26.02.2009
Yazılım dünyasının yenilikçi ismi Inveon ve perakende sektörüne hizmet ulaştıran Alkaş Danışmanlık arasında stratejik iş ortaklığı anlaşması imzalandı. Bu iş ortaklığıyla birlikte, Inveon tarafından geliştirilen yazılımlar, ülkemizde ve dünyada perakende sektörüne yönelik olarak kullanıma sunulacak.

2006 yılında yenilikçi yazılım çözümleri oluşturmak hedefiyle kurulan Inveon, perakende sektörüne yönelik sunduğu danışmanlık ve proje geliştirme hizmetleriyle alanın önde gelen markası olan Alkaş Danışmanlık ile stratejik iş ortaklığı gerçekleştirdi. Böylece Inveon tarafından perakendeci firmalara yönelik geliştirilen yüksek nitelikli yazılım çözümlerinin ülkemizin yanı sıra yurtdışında da kullanıma sunulması sağlanmış oldu. İş ortaklığının ardından Emir Alkaş, Inveon’un ortakları arasına dahil oldu. Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Alp Alkaş ise Inveon danışma kurulunda yer alacaklar.

Alkaş Danışmanlık ile uzun soluklu ve küresel projelere imza atmayı hedeflediklerini belirten Inveon Yönetici Ortağı Yomi Kastro, şunları söylüyor: “Inveon olarak finanstan ilaç sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazedeki müşterilerimize çözüm sunuyoruz. Ancak perakende sektörü hızlı adımlarla ilerliyor ve biz de bu alanda uçtan uca çözüm sunan yazılımlara sahibiz. Geliştirdiğimiz özelleştirilmiş yazılım çözümleriyle başta AVM’ler olmak üzere perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalara yüksek nitelikli hizmet ulaştırıyoruz. Alkaş Danışmanlık, bu sektöre yönelik birikimi ve özgün yaklaşımıyla, kendi alanının öncü markası konumunda. Gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı sayesinde, kendilerinin yoğun deneyiminin de yönlendirmesiyle Türkiye’de ve yurtdışında çok başarılı projeler gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu iş ortaklığı aynı zamanda ülkemiz bilişim sektörünün yurtdışına açılması anlamında da önemli bir kilometre taşı olacak.”

Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Yenilikçi ve ileri teknoloji kullanımı, kurumların daha performanslı ve etkin faaliyet gösterebilmeleri adına vazgeçilmez bir unsur. Bu noktada Inveon, deneyimli ekibi, vizyoner bakışı ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle kendi alanında çok farklı bir kulvarda bulunuyor. Üstelik geliştirdiği yazılımların küresel alanda kullanılabilir olması dolayısıyla, alanında büyük hedefleri olan bir marka. Inveon ile bugüne dek çeşitli projelerde başarılı çalışmalara imza attık. Bu işbirliğini daha ileri götürmek adına da stratejik bir iş ortaklığı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Alkaş Danışmanlık olarak perakende sektörüne yönelik know-how’ımızın Inveon’un teknoloji yaklaşımıyla harmanlanması neticesinde, bu sektörün ihtiyacı olan yazılım çözümlerinin kullanıldığı ve geleceği bugünden kavrayan projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

Inveon hakkında:

2006 yılında yenilikçi yazılım çözümleri oluşturmak hedefiyle kurulan Inveon, farklı operasyonel yapılara sahip olan Inveon Software Solutions ve Inveon Ventures markaları aracılığıyla hizmet vermektedir. Inveon Software Solutions, günümüz iş dünyasının ihtiyaçları ile hızla gelişen teknolojileri en verimli BT platformlarında bir araya getirerek, müşterileri için standart yazılımların çok ötesine ulaşan özelleştirilmiş çözümler hazırlar. İnternet üzerinde yaratıcı ve dünyada kendi alanında ilk olan girişimleri destekleyen Inveon Ventures, daha önceden adreslenmemiş ihtiyaçlara yanıt üreten ayrıcalıklı fikirleri işleyerek, genişleyebilen, geleceği kavrayan, kullanıcılara mutlak fayda temin eden projelere dönüştürür ve geniş kitleler tarafından kullanılabilir olmasını sağlar.

Inveon hakkında ayrıntılı bilgi www.inveon.com.tr adresinden edinilebilir.

Alkaş Danışmanlık hakkında:

1997 yılında kurulan Alkaş Danışmanlık, hızla gelişen perakende sektörüne danışmanlık ve proje geliştirme hizmetleri vermektedir. Üstlendiği Akmerkez, Carousel, İzmit Outlet Center projeleri ve danışmanlık verdiği Olivium Outlet Center, Armada, Tepe Nautilus gibi sektörün öncü projelerinden edindiği tecrübe ve bilgi birikimini, mevcut müşterilerinin yanı sıra sektöre yeni katılmakta ve katılmayı planlamakta olan firmaların hizmetine sunar. ISO 9001 belgesi sahibi olan Alkaş Danışmanlık, çalışmalarına sektörün uluslararası standartlar çizgisine ulaştırılması sorumluluğu ve bilinciyle yön verir. Perakende sektörüne, yatırım aşamasından kiralama ve yönetim süreçlerine kadar uzanan geniş bir alanda hizmet veren Alkaş Danışmanlık, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerine yönelik olarak şekillendirdiği faaliyetlerini, yurtiçi ve yurtdışı platformlarda çağdaş bir yönetim anlayışı ile sürdürür. Bir süre öncesine dek aynı çatı altında hizmet veren Alkaş Yönetim Hizmetleri ile Alkaş Danışmanlık, bugün itibariyle çalışmalarını farklı kurumlar olarak devam ettirmektedir. Alkaş Yönetim Hizmetleri alışveriş merkezleri ağırlıklı gayrimenkul hizmetlerini, tüm gayrimenkuller üzerinde dünya çapında deneyime sahip uluslararası bir isimle 2008 yılı itibariyle birleştirmiş olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.