İK Otoriteleri Bilgi Kirliliğinde Zaman Yerine HBS Danışmanlığına Güveniyor

Tarih: 25.03.2013
HBS İnsan Kaynakları araştırma ekibi 2012 sonbaharında şirketlerin gündemini araştırdı.

İK Profesyonellerinin elindeki dijital araçlar arttıkça çeşitli aday datalarına yönelik birden fazla geçerli, geçersiz kaynak olması eleme süreçlerini uzatıyor. İşe alım sürecinde uzayan operasyonların fırsat maliyeti arttıkça iş yükünü outsource etme fikirleri önemseniyor.

Aynı zamanda İK Profesyonellerinin zaman planları, iç müşteri memnuniyet hedefleri, kısıtlı maliyetle çok iş yapabilme becerileri ve sonuç odaklı çalışma sistemleri beklentilerini daha yüksek daha hızlı ve en iyi hizmeti sonuçlarla gösterebilen danışmanlık şirketlerine kaydırıyor.

Genelde Kurum Markası, Referans, Geçmiş deneyimler danışmanlık alacakları firmalarda kontrol edilen mekanizmaların başında gelmekteydi ancak daha butik çözümler sunun ve belli bir alanda uzmanlaşarak büyüyen yeni şirketleri de denemek ve hız kazanmak istediler.

Özellikle İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların Muhasebe Finans, Mühendislik, Mekanik Tesisat gibi departmanlarında kalifiye personellerin Ortadoğu ve Rusya Bölgelerine transfer olmaları şirketleri danışmanlık almaya yönlendirdi.

2012 yılında kurulan HBS İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Ulusal Sektördeki ciddi araştırmalarıyla ulaştığı beklentiyi, kaliteyi ve şirket bazında özellikli tercihleri tanımladı ve bu doğrultuda hizmet verdiği müşterilerine yönelik geliştirdiği metotlarla insan kaynakları ekiplerinin bir parçası olmayı başardı.

Her danışan şirketlerinin kültürünü ve ruhunu doğru anlamaya yönelik yatırımlar yapan HBS, ARGE faaliyetlerine veriler sağladı. HBS Uzmanları tarafından hazırlanan şirketlere özel Human Reporter’lar, danışan müşteri firmaları sadece iş teklifi edecekleri aşamaya çekerek ciddi bir maliyetten kurtardı.