Adres: HP Türkiye Merkez Ofisi Küçüksu Cd. Akçakoca Sk. Akkom Ofis Park Blok No: 2 Kat 7-8 Ümraniye İstanbul Türkiye

Telefon: (216) 636 61 00 -09-17.30 Arası

Fax: (216) 636 65 92

Yetkili Kişi: HP Türkiye

Web: www8.hp.com/tr/tr/home.html

WorkPlace360 Masaüstü Yönetimi Kurumları Dünyaya 360 Bağlıyor
HP En Küçük Çok Fonksiyonlu Renkli Lazer Yazıcısını Tüketicilerle Buluşturdu.
Elazığ ın Teknoloji Adresi Bugün Hp Türkiye Desteği ile Açıldı
HP den yarının BT yöneticileri için baskı pazarına stratejik bakış açısı
HP Türkiye den küçük işletmelere PC den daha hesaplı HP ProLiant Mini Sunucular
Hayatın Gerisinde Kalmak İsteyen Annelere HP Mini Notebook
HP’nin Yeni Başkan ve CEO’su Léo Apotheker
HP Çevre ve Orman Bakanlığı’na Doğal Mirasımızın Korunmasında Yardımcı Oluyor
HP’den MEMA Bölgesi’ne Türk Yönetici
HP’den yatırım maliyetlerini yarı yarıya azaltan esnek veri merkezleri
HP Finansal Çözüm Analizi
HP ve Microsoft, Bulut Bilişim’de İşbirliğine Gidiyor
HP’nin Yeni Markası HPN, Network Pazarında Liderliğe Koşuyor
HP’nin “Tüketici Destek Forumu” En İyi Çevrimiçi Topluluk Ödülünü Kazandı
Shrek 3 HP teknolojisi ile 3 Boyutlu
HP Yeni Mürekkep Serisi ile En Uygun Fiyata Daha Yüksek Değer
HP’den telekom hizmetlerinde devrim yaratacak gerçek zamanlı BSS çözümleri
HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de hayata geçirdi
HP Basın Bildirimi
Hp’den Esnek Bulut Bilişim Sistemleri
HP İşletmelerin İş Riskini Şeffaf Kayıt Yönetimi İle Azaltıyor
HP’den üç yeni model
HP Avatar’la en önde
Hewlett-Packard Company Vakfı depremden etkilenen Haiti’ye 500.000 dolarlık yardım yaptı
HP ve Microsoft İşbirliğine Gidiyor
HP, Küresel Sahtecilikle Mücadele için Liderlik Grubu’na Katılıyor
Microsoft ve HP Ortak Telekonferans Düzenliyor
Hp’den Network Çözümleri
Hp Basın Toplantısı
Dünya’daki CIO’lar Belirsiz Ekonomide Teknoloji Yatırımlarını Artırıyor
HP Yeni Entegrasyon Çözümleriyle Daha Fazla İnovasyon
Minnesota Süper Bilgisayar Enstitüsü’ne HP Desteği
Hp’den Doyuran Kartuş
HP Türkiye Teknoloji Hizmetleri’nde 3 Yıldır 1 Numara
HP ve SAP İş Sürekliliği için İşbirliği Yaptı
HP KOBİ’lerden vazgeçmiyor.
Hp Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılarda Kartuş İndirimi
HP çevre çalışmalarına öncülük ediyor
HP ProCurve ile kablosuz ağlar da kontrol altında
HP Officejet Pro sayesinde KOBİ’ler kazançlı çıktı
HP Photosmart A646 ile yaratıcılığınızı konuşturun
HP’den kurumlara para iade garantisi
HP ve Canon’dan kurumsal baskı ortaklığı
Yazılım işini HP’ye bırakın, rahatlayın!
HP, CIO’ların BT’yi ticari bir iş gibi yürütmelerine yardımcı oluyor
HP’den ev ofis kullanıcılarına yönelik kaliteli ve ekonomik baskılar
HP IBRIX’i satın aldı
HP’den Sun Müşterilerine: “Bize Güvenin”
Ekstrem işlerin güçlü sunucusu: HP ProLiant SL6000
HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi açılışı
HP ProCurve Networking ile yelkenler fora!
Kamudaki BT projelerinin başarıya ulaşmasının önündeki engelleri aşmak için HP Türkiye’den çözüm ve destek sözü geldi
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu’na yeni satış müdürü!
HP Görüntüleme ve Baskı Grubu’nda ajans değişikliği
HP, 24 saatlik pil rekorunu kırdı
Orijinal HP kartuştan şaşmayın
Üstün kalitede fotoğraflara özel HP Indigo dijital çözümleri
HP’den Türk profesöre yenilikçi araştırma ödülü!
HP’nin dünyaca ünlü moda tasarımcısı Vivienne Tam ile ortak çalışmasının şık ürünü: Dijital El Çantası
HP’den bilişimde 4’lü zirve!
Bu verileri sanallaştırsak da mı saklasak?
Doxoft Hp Kampanyası Cebit Eurasia Bilişim Fuarı’nda Duyurulacak
HP’ye yeni kanal müdürü

HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant

Tarih: 22.02.2010
20 yıldır yeniliklerle sürekli gelişen HP ProLiant ailesiyle 30 çeyrektir toplam sunucu sevkiyatında 1 numara olan HP, müşterilerinin yüksek performans ve esneklik, uygun maliyet, hızlı yayılma, düşük güç tüketimi, kesintisiz çalışma ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

HP son 20 yıldır sunduğu ProLiant serisi ile müşterilerine yüksek performanslı, güvenilir ve düşük maliyetli birleşik veri merkezleri sağlıyor. En yüksek performansı sağlamak üzere 20 yıllık deneyiminden yararlanan HP, daha az enerji tüketen yeni sunucu standardının kullanıldığı tek firma olarak ön plana çıkıyor.

HP, Mayıs 2009’da ProLiant DL360 ve DL380 G6 sunucularıyla, Energy Star yeterliliği taşıyan ürünler pazarlayan ilk üretici oldu. Az enerji tüketimiyle Energy Star etiketi taşımaya hak kazanan Proliant G6 sunucuları, HP’nin, çevre dostu düşük maliyetli ürünler sunmak için harcadığı çabayı gözler önüne seriyor.

HP müşterileri, ProLiant platformu ile sanallaştırmadan faydalanarak, sunuculara ayırdıkları bütçede en yüksek yatırım getirisini elde ediyor. HP, pazara esnek ve ihtiyaca göre ölçeklenebilir sunucular sağlamaya devam ediyor ve bu sayede, müşterilerin iş kesintisine uğramadan bakımı yapılabilen güvenilir ürünler aradığı günümüzde, sanallaştırma sistemiyle özelleştirilebilen seçenekler sağlıyor.

HP’nin teknolojiye öncülük ettiği 20. yılında işlemciler, network sistemleri ve depolama sistemlerinin bir arada kullanıldığı Birleşik Altyapıeğilimi de ön plana çıkıyor. Bununla birlikte şirketlerin iş yapış şekli büyük bir değişiklik geçirerek bilişim teknolojilerinde bilgi dönüşümü sağlanıyor. Bu çözümden yararlanan müşteriler veri merkezi donanımını ihtiyaca göre bir arada kullanabiliyor ve iş geliştirme ihtiyaçlarına hızla uyarlanarak BT maliyetlerini düşürüyor. 2009 baharında pazara giren HP BladeSystem Matrix Birleşik Altyapı teknolojisinin en yeni temsilcisi olarak gösteriliyor.

Sunucu ve Veri Depolama Ülke Direktörü Zeynep Keskin birleşik ve ihtiyaca göre ölçeklenebilirliğin sanallaştırma teknolojileriyle mümkün olduğunu belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Sanallaştırma önce tek tek sunuculara uygulanırken, bugün sunucuların yanı sıra veri depolama ve network sistemlerinin bir arada kullanıldığı sanallaştırma çözümlerine geçildiğini görüyoruz. HP olarak, istemci sanallaştırma teknolojisi ile sanallaştırmayı bir adım ileriye taşıyan düşük maliyetli birleşik veri merkezleri geliştirmeye devam edeceğiz. İstemci sanallaştırması hareket halindeki ekiplerin ofisteki iş arkadaşlarıyla birlikte çalışmasını sağlayarak sahada faaliyet gösteren firmaların verimliliğini önemli ölçüde artırıyor.”

Esneklik ihtiyacı dikkate alındığında, Web 2.0 ve ofis dışı kaynak kullanımına dayanan bulut bilişim teknolojileri de pazarda ağırlığını ortaya koymaya başlıyor. Donanım ve platformların ihtiyaca göre kullanıldığı bu “çıplak” veri merkezi yaklaşımında ProLiant SL ürün grubu ankastre sistemlerin rafta işgal ettiği yeri yüzde 28 azaltarak enerji tüketiminde ekonomik bir alternatif sunuyor. Ankastre sistemler ayrı birer bilgisayar kasası yerine kızaklı raf donanımları olarak geliştirildiği için sunucularda yer tasarrufu sağlamak mümkün oluyor.

HP’nin ProLiant serisinde sunduğu ve özellikle donanıma takılan algılayıcılar ile sunucuların sıcaklığı anında tespit edilerek soğutma sistemleriyle fanlar gerektiği kadar çalıştırılıyor. Buna HP Insight Control ile donanımın güç tüketiminin doğrudan ihtiyaca göre belirlenmesi eklendiğinde son derece düşük maliyetli sistemler ortaya çıkıyor. Güç tüketimi ve soğutmanın senkronize edildiği bu çözümlerde donanım performansı kullanılan enerjiye oranla üç kata kadar artırılabiliyor.

HP’nin son 20 yıla damgasını vuran ve yukarıda belirtilen özelliklerinden yararlanan ProLiant markası, 2010 yılında da müşterilere sunulan en güvenilir, düşük maliyetli ve yüksek performanslı sistem olarak örnek gösteriliyor.

letişim Bilgileri:
Hande Çıkrıkçı