Adres: HP Türkiye Merkez Ofisi Küçüksu Cd. Akçakoca Sk. Akkom Ofis Park Blok No: 2 Kat 7-8 Ümraniye İstanbul Türkiye

Telefon: (216) 636 61 00 -09-17.30 Arası

Fax: (216) 636 65 92

Yetkili Kişi: HP Türkiye

Web: www8.hp.com/tr/tr/home.html

WorkPlace360 Masaüstü Yönetimi Kurumları Dünyaya 360 Bağlıyor
HP En Küçük Çok Fonksiyonlu Renkli Lazer Yazıcısını Tüketicilerle Buluşturdu.
Elazığ ın Teknoloji Adresi Bugün Hp Türkiye Desteği ile Açıldı
HP den yarının BT yöneticileri için baskı pazarına stratejik bakış açısı
HP Türkiye den küçük işletmelere PC den daha hesaplı HP ProLiant Mini Sunucular
Hayatın Gerisinde Kalmak İsteyen Annelere HP Mini Notebook
HP’nin Yeni Başkan ve CEO’su Léo Apotheker
HP Çevre ve Orman Bakanlığı’na Doğal Mirasımızın Korunmasında Yardımcı Oluyor
HP’den MEMA Bölgesi’ne Türk Yönetici
HP’den yatırım maliyetlerini yarı yarıya azaltan esnek veri merkezleri
HP Finansal Çözüm Analizi
HP ve Microsoft, Bulut Bilişim’de İşbirliğine Gidiyor
HP’nin Yeni Markası HPN, Network Pazarında Liderliğe Koşuyor
HP’nin “Tüketici Destek Forumu” En İyi Çevrimiçi Topluluk Ödülünü Kazandı
Shrek 3 HP teknolojisi ile 3 Boyutlu
HP Yeni Mürekkep Serisi ile En Uygun Fiyata Daha Yüksek Değer
HP’den telekom hizmetlerinde devrim yaratacak gerçek zamanlı BSS çözümleri
HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de hayata geçirdi
HP Basın Bildirimi
Hp’den Esnek Bulut Bilişim Sistemleri
HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant
HP İşletmelerin İş Riskini Şeffaf Kayıt Yönetimi İle Azaltıyor
HP’den üç yeni model
HP Avatar’la en önde
Hewlett-Packard Company Vakfı depremden etkilenen Haiti’ye 500.000 dolarlık yardım yaptı
HP, Küresel Sahtecilikle Mücadele için Liderlik Grubu’na Katılıyor
Microsoft ve HP Ortak Telekonferans Düzenliyor
Hp’den Network Çözümleri
Hp Basın Toplantısı
Dünya’daki CIO’lar Belirsiz Ekonomide Teknoloji Yatırımlarını Artırıyor
HP Yeni Entegrasyon Çözümleriyle Daha Fazla İnovasyon
Minnesota Süper Bilgisayar Enstitüsü’ne HP Desteği
Hp’den Doyuran Kartuş
HP Türkiye Teknoloji Hizmetleri’nde 3 Yıldır 1 Numara
HP ve SAP İş Sürekliliği için İşbirliği Yaptı
HP KOBİ’lerden vazgeçmiyor.
Hp Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılarda Kartuş İndirimi
HP çevre çalışmalarına öncülük ediyor
HP ProCurve ile kablosuz ağlar da kontrol altında
HP Officejet Pro sayesinde KOBİ’ler kazançlı çıktı
HP Photosmart A646 ile yaratıcılığınızı konuşturun
HP’den kurumlara para iade garantisi
HP ve Canon’dan kurumsal baskı ortaklığı
Yazılım işini HP’ye bırakın, rahatlayın!
HP, CIO’ların BT’yi ticari bir iş gibi yürütmelerine yardımcı oluyor
HP’den ev ofis kullanıcılarına yönelik kaliteli ve ekonomik baskılar
HP IBRIX’i satın aldı
HP’den Sun Müşterilerine: “Bize Güvenin”
Ekstrem işlerin güçlü sunucusu: HP ProLiant SL6000
HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi açılışı
HP ProCurve Networking ile yelkenler fora!
Kamudaki BT projelerinin başarıya ulaşmasının önündeki engelleri aşmak için HP Türkiye’den çözüm ve destek sözü geldi
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu’na yeni satış müdürü!
HP Görüntüleme ve Baskı Grubu’nda ajans değişikliği
HP, 24 saatlik pil rekorunu kırdı
Orijinal HP kartuştan şaşmayın
Üstün kalitede fotoğraflara özel HP Indigo dijital çözümleri
HP’den Türk profesöre yenilikçi araştırma ödülü!
HP’nin dünyaca ünlü moda tasarımcısı Vivienne Tam ile ortak çalışmasının şık ürünü: Dijital El Çantası
HP’den bilişimde 4’lü zirve!
Bu verileri sanallaştırsak da mı saklasak?
Doxoft Hp Kampanyası Cebit Eurasia Bilişim Fuarı’nda Duyurulacak
HP’ye yeni kanal müdürü

HP ve Microsoft İşbirliğine Gidiyor

Tarih: 14.01.2010
HP ve Microsoft yeni uygulamaya göre altyapı modeli ile veri merkezlerini basitleştiriyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi ve 1 numaralı yazılım firması bulut bilişim teknolojilerinde işbirliği yapıyor.

14 Ocak 2010 – Kullanıcılarına yatırım geri dönüşü ve performansı artıran düşük maliyetli birleşik veri merkezleri sunan HP ile yazılım devi Microsoft, BT sistemlerini basitleştirmek için 3 yılda 250 milyon ABD Doları yatırım yapmak üzere güçlerini birleştiriyor.

Kurumsal işletmeler ve KOBİ’lerde BT maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan iki teknoloji devi şu alanlarda Ar-Ge çalışmaları yapacak:

*Uygulamaya göre altyapı prensibine dayanan gelecek kuşak teknolojiler
*Uygulamaları hızlandıran gelişmiş bulut bilişim teknolojileri
*BT yönetimini basitleştirme, sistemleri otomatikleştirme ve BT maliyetlerini düşürme

Kendi alanlarında uzman olan HP ve Microsoft şirketleri, bu anlaşma ile müşterilerin ihtiyaçlarına uygun ve birbiriyle uyumlu BT teknolojileri geliştirmeyi amaçlıyor. Altyapı ve yazılımların birbiriyle uyumlu olması BT süreçlerini basitleştirerek maliyetleri düşürüyor. Üstelik bu sistemlere dayanan veri merkezleri HP ve Microsoft deneyimiyle en ekonomik iş planlarına göre kullanıma sunuluyor.

Söz konusu stratejik ortaklıkla, HP ve Microsoft, veri yönetim sistemleri, yakınsama ilkesine dayalı hazır kurulum uygulama çözümleri, kapsamlı sanallaştırma teklifleri ile tümleşik yönetim araçlarını geliştirecek. Sektörün en kapsamlı satış ve çözüm ortağı ağıyla dağıtılan BT çözümleri aşağıdaki yararları sağlayacak:

*İşletmelerde verimin artırılması: Sunucu, saklama, ağ ve uygulama donanımlarının yakınsama prensibiyle otomatik olarak kullanılması. Böylece değişen işletme ihtiyaçlarının performansı artırıp, maliyeti düşürerek karşılanması.
*Uygulama performansının artırılması ve güvenilirlik: Microsoft Exchange Server ve Microsoft SQL Server gibi sektörün en iyi işletme uygulamalarının optimize edilmiş donanımlara yüklenerek performansın artırılması. Bütün bu süreçte sunucu, saklama, ağ ve uygulamaları içeren özel kurulum paketlerinin kullanılması, veri merkezi ile e-posta sunucularının "tek tuşla" kullanılabilmesi.
*Kullanışlı uygulamalar: Tümleşik sanallaştırma teknolojileri ve yönetim araçları ile donanım kaynakları ve uygulamaların ihtiyaca göre öncelik tanıyarak kullanılması. HP Insight yazılımı, HP İş Teknolojisi Optimizasyonu yazılımı ve Microsoft Hyper-V Server’lı Microsoft System Center ile farklı donanımlarla yazılımlardan düşük maliyetli olarak bir arada yararlanılması.
*Yatırım geri dönüşünü artırma: HP ve Microsoft’un ortak çözümlerinin mevcut veri merkezlerine uygulanmasıyla yatırım maliyetinin azaltılması. Windows Azure platformu ile HP ve Microsoft hizmetlerinden ortak yararlanılması.

HP Başkan ve CEO’su Mark Hurd, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni teknolojilerinden yararlanan işletmelerin rekabet avantajı yakaladığını belirtiyor ve ekliyor: “Bu işbirliği ile HP ve Microsoft, müşterilere maliyeti azaltan, işletmelerin büyümesini hızlandırarak yenilikleri tetikleyen veri merkezi dönüşüm çözümleri sunuyor."

HP ve Microsoft’un birbiriyle uyumlu altyapı ve uygulama teknolojisi hem kurumsal işletmeler hem de KOBİ’ler için tasarlandı. Bu çözümleri hemen kullanıma sunan iki firma önümüzdeki üç yıl içinde yeni çözümler geliştirmeye devam edecek.

Microsoft CEO’su Steve Ballmer, HP ve Microsoft işbirliğiyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Uzun vadeli ortaklığımız büyük kuruluşların müşterilerine hizmet verme biçimini değiştirecek ve daha küçük işletmelerin işlerini büyütmeleri için yeni BT teknolojileri kullanmalarını kolaylaştıracak. Microsoft ve HP, müşterilerimizin hangi BT teknolojilerini kullanacaklarına dair kararsız kalmamaları için böyle bir işbirliğine gidiyor."

İşbirliği, Microsoft ve HP ürünlerinin dağıtım kanalı ortakları için yeni fırsatlar oluşturuyor

BT teknolojilerinde işbirliğine giden HP ve Microsoft, küresel yatırımlarını on kat artırarak iki şirketin toplam 32.000 dağıtım kanalı ortağına yeni iş fırsatları sunacak. Çözüm ortakları iki firmanın avantajlı çözüm paketleriyle sunulan yazılım ve donanım çözümlerini kullanarak işletmelerin BT altyapılarını modernize etmelerini sağlayacak.

HP ve Microsoft ortakları aşağıdaki avantajlardan yararlanacak:

*Basitleştirilmiş ve kısaltılmış satış döngüsüyle daha hızlı gelir elde edebilecek ve tamamlayıcı paketlerle ek getiri sağlayacaklar.
*HP Finans Hizmetleri ile esnek finansman seçeneklerinden yararlanan perakendeciler, müşterilerine daha ekonomik paketleri daha hızlı sunarak satışlarını artıracak.
*Satış öncesi faaliyetler ve eğitim seminerlerine odaklanan uzman ekipler ile sattıkları ürünlerle ilgili olarak kısa sürede bilgi edinebilecekler.
*Dünya çapında ortak yürütülen pazarlama kampanyalarıyla rekabet avantajı yakalayacak ve www.hpmspartners.com adresinden en yeni kampanyalarla satış araçları hakkında bilgi edinebilecekler.

HP profesyonel hizmetleri ve Microsoft hizmetleri ile başarıyı yakalama

şletmelerin yatırım getirisini ve katma değerini artıran avantajlı çözüm paketleri, yeni tasarımlarla uygulamaların yanı sıra, ortak teknik destek ve bilgilendirme seçenekleri de içeriyor. Dünya çapında Microsoft sertifikalı 11.000 uzmanıyla HP Hizmet ekibi, Microsoft Hizmetleri ile işbirliği yaparak tüm donanım ve yazılım çözümlerine teknik destek veriyor. Teknik destek ve bilgilendirme hizmetleri aşağıdakileri kapsıyor:

*Strateji atölyeleri, yatırım getirisi ve katma değer hizmetleri. Ayrıca, mimari, tasarım, deneme kurulumu, genel kurulum, sunucu sanallaştırma ve yönetim çözümleri, istemci sanallaştırma, veri yönetimi ve bulut bilişim ile sabit fiyatlı Microsoft Exchange Server yükseltme/taşıma hizmetleri.
*Büyük ölçekli çevrimiçi işlem (OLTP) uygulamaları için uygulama modernizasyon hizmetleri.
*Uygulamalardan en kısa sürede katma değer elde edilebilmesi için işletmeye özel planlanan İş Zekâsı Çözümleri.
*Veri merkezlerini işletmede kurmayı veya dış kaynak kullanmayı ya da bulut bilişimden yararlanmayı tercih eden müşteriler için çözüm desteği.

HP ve Microsoft arasında yapılan anlaşmayla ilgili olarak www.hp.com/go/microsoft/infra2apps adresinde daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Telekonferans kaydına ve basın duyurusuyla ilgili diğer materyale www.microsoft.com/presspass/presskits/infrastructure/ ve www.hp.com/go/HPMSFTalliance adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: hp , arge