Adres: HP Türkiye Merkez Ofisi Küçüksu Cd. Akçakoca Sk. Akkom Ofis Park Blok No: 2 Kat 7-8 Ümraniye İstanbul Türkiye

Telefon: (216) 636 61 00 -09-17.30 Arası

Fax: (216) 636 65 92

Yetkili Kişi: HP Türkiye

Web: www8.hp.com/tr/tr/home.html

WorkPlace360 Masaüstü Yönetimi Kurumları Dünyaya 360 Bağlıyor
HP En Küçük Çok Fonksiyonlu Renkli Lazer Yazıcısını Tüketicilerle Buluşturdu.
Elazığ ın Teknoloji Adresi Bugün Hp Türkiye Desteği ile Açıldı
HP den yarının BT yöneticileri için baskı pazarına stratejik bakış açısı
HP Türkiye den küçük işletmelere PC den daha hesaplı HP ProLiant Mini Sunucular
Hayatın Gerisinde Kalmak İsteyen Annelere HP Mini Notebook
HP’nin Yeni Başkan ve CEO’su Léo Apotheker
HP Çevre ve Orman Bakanlığı’na Doğal Mirasımızın Korunmasında Yardımcı Oluyor
HP’den MEMA Bölgesi’ne Türk Yönetici
HP’den yatırım maliyetlerini yarı yarıya azaltan esnek veri merkezleri
HP Finansal Çözüm Analizi
HP ve Microsoft, Bulut Bilişim’de İşbirliğine Gidiyor
HP’nin Yeni Markası HPN, Network Pazarında Liderliğe Koşuyor
HP’nin “Tüketici Destek Forumu” En İyi Çevrimiçi Topluluk Ödülünü Kazandı
Shrek 3 HP teknolojisi ile 3 Boyutlu
HP Yeni Mürekkep Serisi ile En Uygun Fiyata Daha Yüksek Değer
HP’den telekom hizmetlerinde devrim yaratacak gerçek zamanlı BSS çözümleri
HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de hayata geçirdi
Hp’den Esnek Bulut Bilişim Sistemleri
HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant
HP İşletmelerin İş Riskini Şeffaf Kayıt Yönetimi İle Azaltıyor
HP’den üç yeni model
HP Avatar’la en önde
Hewlett-Packard Company Vakfı depremden etkilenen Haiti’ye 500.000 dolarlık yardım yaptı
HP ve Microsoft İşbirliğine Gidiyor
HP, Küresel Sahtecilikle Mücadele için Liderlik Grubu’na Katılıyor
Microsoft ve HP Ortak Telekonferans Düzenliyor
Hp’den Network Çözümleri
Hp Basın Toplantısı
Dünya’daki CIO’lar Belirsiz Ekonomide Teknoloji Yatırımlarını Artırıyor
HP Yeni Entegrasyon Çözümleriyle Daha Fazla İnovasyon
Minnesota Süper Bilgisayar Enstitüsü’ne HP Desteği
Hp’den Doyuran Kartuş
HP Türkiye Teknoloji Hizmetleri’nde 3 Yıldır 1 Numara
HP ve SAP İş Sürekliliği için İşbirliği Yaptı
HP KOBİ’lerden vazgeçmiyor.
Hp Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılarda Kartuş İndirimi
HP çevre çalışmalarına öncülük ediyor
HP ProCurve ile kablosuz ağlar da kontrol altında
HP Officejet Pro sayesinde KOBİ’ler kazançlı çıktı
HP Photosmart A646 ile yaratıcılığınızı konuşturun
HP’den kurumlara para iade garantisi
HP ve Canon’dan kurumsal baskı ortaklığı
Yazılım işini HP’ye bırakın, rahatlayın!
HP, CIO’ların BT’yi ticari bir iş gibi yürütmelerine yardımcı oluyor
HP’den ev ofis kullanıcılarına yönelik kaliteli ve ekonomik baskılar
HP IBRIX’i satın aldı
HP’den Sun Müşterilerine: “Bize Güvenin”
Ekstrem işlerin güçlü sunucusu: HP ProLiant SL6000
HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi açılışı
HP ProCurve Networking ile yelkenler fora!
Kamudaki BT projelerinin başarıya ulaşmasının önündeki engelleri aşmak için HP Türkiye’den çözüm ve destek sözü geldi
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu’na yeni satış müdürü!
HP Görüntüleme ve Baskı Grubu’nda ajans değişikliği
HP, 24 saatlik pil rekorunu kırdı
Orijinal HP kartuştan şaşmayın
Üstün kalitede fotoğraflara özel HP Indigo dijital çözümleri
HP’den Türk profesöre yenilikçi araştırma ödülü!
HP’nin dünyaca ünlü moda tasarımcısı Vivienne Tam ile ortak çalışmasının şık ürünü: Dijital El Çantası
HP’den bilişimde 4’lü zirve!
Bu verileri sanallaştırsak da mı saklasak?
Doxoft Hp Kampanyası Cebit Eurasia Bilişim Fuarı’nda Duyurulacak
HP’ye yeni kanal müdürü

HP Basın Bildirimi

Tarih: 03.05.2010
HP’nin Birleşik Veri Merkezleri, Sanal Bağlantı teknolojisi ve SAN P4000 2G çözümleri müşterilerin BT maliyetlerini düşürüyor ve eski sistemlerini kolaylıkla genişletmelerini sağlıyor.

Teknoloji geliştikçe işletmelerin veri yükü katlanarak artıyor ve kriz ortamında bütçeler daralıyor. Bu şartlar altında, BT departmanları da bir yandan veri depolama maliyetini düşürmeye çalışırken diğer yandan işletim ihtiyaçlarını karşılayarak bilgi ekonomisi dönüşümüne ayak uydurmak istiyor. BT maliyetlerinin düşürülmesi için veri depolama sistemlerinin hem ihtiyaca göre tasarlanması hem de kolayca yönetilebilmesi gerekiyor. HP’nin birleşik altyapılar, sanal bağlantı, StorageWorks SAN Sanallaştırma Hizmetleri Platformu ve bu platformla çalışan P4000 SAN 2. Kuşak çözümleri müşterilerin düşük maliyetli ve verimli veri merkezleri kurmasını sağlıyor.

Günümüzde müşteriler artan iş ihtiyacını karşılamak için yeni sunucular, veri depolama sistemleri ve network cihazları kullanarak veri merkezlerini genişletmek zorunda kalıyor. Bunun sonucunda işletmeler BT bütçelerinin yüzde 70’ini yeniliğe değil, var olan veri merkezlerini işletmeye harcıyor. Birleşik altyapılar ise eski teknoloji kullanılan farklı sistemlerin uygulamalar ve hizmetlerin paylaşıldığı tek bir veri merkezi halinde birleştirilmesini sağlıyor. Böylece müşteriler eski sistemlerini elden çıkarmadan yeni teknoloji ürünü eklerle genişletebiliyor.

Birleşik veri merkezleri sistemlerin tek bir standarda oturtulmasını, işletim maliyetlerinin düşürülmesini ve işte verimliliğin artırılmasını sağlıyor. Sanallaştırmaya dayalı birleşik veri merkezleri esnek kaynak kullanımıyla yazılım ve donanımı iş ihtiyacına göre belirlenen görevlere atıyor. Bu da enerji tüketimini azaltarak modüler yapı sayesinde, arızalanan sistemlere yönelik iş ihtiyacının diğer donanımlarla karşılanmasıyla iş kesintisini en aza indirgiyor.

İşte bu noktada HP Sanal Bağlantı’nın önemi ortaya çıkıyor, çünkü birleşik veri merkezlerindeki farklı donanımların birbirine kolayca bağlanarak entegre edilmesi gerekiyor. HP Sanal Bağlantı teknolojisi geçiş bağlantılarını ve anahtarları en aza indirgeyerek sistem kurulumunu kolaylaştırıyor ve müşterileri kablo sıkıntısından kurtararak maliyetleri düşürüyor. HP Sanal Bağlantı sunucuların LAN ve SAN network’lerine en kolay şekilde bağlanmasını sağlayarak enerji tüketimini azaltıyor.

HP StorageWorks SAN Sanallaştırma Hizmet Platformu (SVSP) HP Sanal Bağlantı ile kurulan Birleşik Veri Merkezlerinin tek bir platformda uyum içinde çalıştırılmasına olanak tanıyor. “Çatal yol” mimarisi kullanılan platformda HP sistemleri ve diğer firmalardan satın alınan sistemler tek bir sanallaştırma havuzunda birleştiriliyor. Böylece kaynak kullanımı optimize edilerek maliyetler düşürülüyor. PN

SVSP aynı zamanda veri hacmi yönetimi, veri taşıma, kopyalama hizmetleri (klonlar ve anlık görüntüler), eşzamanlı ve eşzamansız aynalama gibi ek hizmetler sağlıyor. HP bütün bunları tek bir ekonomik ve kullanışlı kolay kurulum paketiyle sunuyor.

HP Birleşik Veri merkezlerinin yapıtaşlarından HP P4000 G2 SAN çözümleri ise veritabanları, e-posta uygulamaları ve sanallaştırılmış sunucular için optimize edilmiş olarak sunuluyor. "İşini geliştirdikçe öde" sistemine dayanan "her şeyi içinde" ücretlendirme modelleri (3 yıl destek garantisi dahil) ve yaratıcı veri depolama yönetimi ile SAN çözümleri bütçesini verimli kullanmak isteyen tüm müşterilere hitap ediyor. P4000 G2 SAN sistemdeki hataları etkili bir şekilde gidererek iş sürekliliği, felaketten kurtarma ve sistem genişletme kolaylığı gibi seçenekler sunuyor. Küme veri depolama mimarisine dayanan P4000 G2 SAN çözümleri kapasite ve performansı artırırken iş sürekliliğini garanti altına alıyor ve sistemlerin tasarruflu olarak genişletilmesini sağlıyor. Ayrıca, ayrıntılı kaynak atama sistemi ile (thin provisioning) müşterilerin veri depolama sistemlerinden maksimum verimi almasına imkân tanıyor.

Etiketler: hp , teknoloji