Yetkili Kişi: Dr. Hakan SAN

Web: www.dot.tk

Hollanda Türklere iş fırsatı sunuyor!

Tarih: 21.10.2009
Swiss Otel’de Türkiye’nin ilk alan adı müzayedesini düzenleyerek dikkatleri üzerine çeken ve tk uzantılı alan adlarının kaydını ve tescilini yapan dot.tk, profesyonel ortaklık kurmak üzere Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk önderliğinde Türk yatırımcılarla buluştu.

Türkiye’de oldukça popüler olmaya başlayan .TK uzantılı alan adlarını kaydını ve tescilini yapan Dot TK; stratejik yatırım ortaklığı kurmak üzere Türk yatırımcılarla buluştu. Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk’in önderliğinde, İstanbul ve Ankara’da birçok sektörde Türk – Hollanda işbirliği kurmak için yürütülen görüşmeler kapsamında, Dot TK da Türk yatırım ortaklarına önemli iş fırsatları sundu.

Beraberindeki 50 kişilik Hollandalı iş adamı ile birlikte Türkiye’ye gelen Hollanda Dış Ticaret Bakanı Heemskerk, ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile görüşmelerde bulundu. Rusya, Hindistan, Çin ve Körfez ülkeleri ile birlikte Türkiye’nin de bakanlığı tarafından öncelikli ülke olarak seçildiğini belirten Heemskerk, “Türk hükümeti altyapı ve çevreye önemli yatırımlar yaparak, her sektörde modernleşmenin önünü açıyor. Bu yüzden Türk ekonomisinin potansiyelinden yararlanmak ve bu potansiyeli tanıtmak bizim için oldukça önemli. Türk ekonomisi, Hollandalı işadamlarına ciddi fırsatlar sunuyor” diyor.

Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk ile birlikte Türk işadamları ile görüşen Dot TK CEO’su Joost Zuurbier, Heemskerk’in önderliğindeki toplantıların, Türk yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu, Heemskerk ile birlikte Internet yatırımcılarını da teşvik ettiklerini belirtiyor. Türkiye’de şu anda 500.000 civarı web sitesi bulunuyor ve yakın gelecekte bu sayının 5.000.000 olması ön görülüyor. Bu artışın, istihdam yaratmasının yanı sıra, alan adlarının değerine de olumlu olarak yansıyacağı düşünüldüğünde, alan adlarının önemli bir yatırım aracı olduğu ve ekonomiye önemli bir katma değer yaratacağı açıkça görülüyor. Türkiye’nin önemli alan adı tescil şirketlerinden ISIMTESCIL.NET gibi önemli çözüm ortaklarıyla anlaştıklarını söyleyen Zuurbier, Dot TK tarafından kaydı yapılan .TK uzantılı alan adlarının daha kolay alınabilmesi hem de daha ucuz olması sebebiyle daha fazla Türk yatırımcıyı kendi markalarına ve Internet’e yatırım yapmaya davet ettiklerini de sözlerine ekliyor.

Dot TK’nin İstanbul Maslak’ta ofisi bulunuyor ve .TK uzantılı alan adları, Türkiye çapında yüzlerce hosting servisi sağlayan kurumlar tarafından da tescil ediliyor.

Dot TK

Türk Internet Adresi