Güvenli Evim Resim Yarışması’nda Türk resminin minik yıldızları belli oldu!

Tarih: 08.06.2010
Pronet’in, Türkiye’nin genç yeteneklerini keşfetmek ve çocukları ev güvenliği ile ilgili düşünmeye teşvik etmek amacıyla düzenlediği Güvenli Evim Resim Yarışması’nda sonuçlar belli oldu. 5-8 ve 9-12 olmak üzere iki kategoride ilk üçe giren minik yetenekler Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve sanatçılarından oluşan bir jüri tarafından seçildi. Yarışmada 5-8 yaş kategorisinin birincisi Şişli Terakki Vakfı Okulları’ndan Dora Zeynep Çinetçi olurken; 9-12 yaş kategorisinde ise Hisar Okulları öğrencisi Elif D. Usuloğlu birinci seçildi.

Türkiye’nin lider güvenlik firması Pronet’in düzenlediği Güvenli Evim Resim Yarışması’nda ilk üçe giren minik yetenekler belli oldu. Pronet’in anaokul ve ilkokul düzeyindeki çocukları hem güvenlik kavramı üzerine düşündürmek, hem de bu çocuklar arasındaki genç yeteneklerin keşfine katkıda bulunmak için 19 Nisan-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlediği yarışmaya Türkiye çapında çok sayıda eser katıldı. 5-8 yaş ve 9-12 yaş olmak üzere iki kategoride yapılan değerlendirmede Şişli Terakki Vakfı Okulları’ndan Dora Zeynep Çinetçi 5-8 yaş kategorisinde birinci seçilirken, Hisar Okulları öğrencisi Elif D. Usuloğlu da 9-12 yaş kategorisinin birincisi oldu. Her iki yaş grubu kategorisinde de ilk üçe giren minik yetenekler bilgisayardan video kameraya, fotoğraf makinesinden oyun konsoluna birbirinden eğitici ve eğlenceli hediyenin sahibi oldular.

İşte Türk resminin minik yıldızları

8 Haziran 2010 Salı günü, Flatofis İstanbul’daki Latife Restaurant’ta yapılan basın toplantısıyla sonuçları duyurulan Güvenli Evim Resim Yarışması’na katılan tüm eserler aralarında fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aydın Ayan, Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Yrd. Doç. Dr. Gülveli Kaya ve

ressam Esti Saul’un da bulunduğu, Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve sanatçılarından oluşan bir jüri tarafından dikkatlice incelendi. Yarışmaya pastel ya da guvaj boya tekniği kullanarak hazırladıkları eserlerle katılan çok sayıda minik yarışmacı, jüri üyelerine Türk resminin geleceğinin aydınlık olacağını göstermiş oldu. Birbirinden yetenekli bu minik ressamlar arasından iki ayrı yaş kategorisinde ilk üçe giren isimler ise şöyle oldu:

5-8 Yaş Kategorisi

Kategori Birincisi: Dora Zeynep Çinetçi (Şişli Terakki Vakfı Okulları)

Kategori İkincisi: Bora Bulan (Özel Atakent Doğa Koleji)

Kategori Üçüncüsü: Berk Zerenman (Şişli Terakki Vakfı Okulları)

9-12 Yaş Kategorisi

Kategori Birincisi: Elif D. Usuloğlu (Hisar Okulları)

Kategori İkincisi: Ada Uruşak (Şişli Terakki Vakfı Okulları)

Kategori Üçüncüsü: Doğan Can Yalçın (Çamlıca Eyüboğlu Eğitim Kurumları)

Türk resmi emin ellerde

Güvenli Evim Resim Yarışması’nın Türkiye çapında çok sayıda okul ve öğrenci tarafından büyük bir ilgi gördüğünü belirten Pronet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burçak Bilgiç, yarışmaya katılan eserler sayesinde çocukların güvenlik konusuna bakışını anlamak istediklerini ve bu sayede birbirinden keyifli eserle karşılaştıklarını belirtti. Bilgiç sözlerine şöyle devam etti: “Güvenli Evim Resim Yarışması, hem Türk resmini geleceğe taşıyacak minik yetenekleri ortaya çıkarmak, hem de çocukların güvenlik hakkındaki eşsiz yorumlarını görmemiz açısından önemli sonuçlar elde etmemizi sağladı. Çocuklarımızın resim sanatına ilgilerinin bu kadar büyük olduğunu ve resme bu kadar yetenekli olduklarını görmek bizleri çok memnun etti. Değerli jüri üyeleri bu yetenekler arasından sadece üçer minik ressamı seçmiş olabilir; ancak hepimizin gözünde yarışmaya katılan tüm çocuklarımızın birer yıldız olduğunu bilmenizi isterim. Umarız bu yarışma tüm yarışmacılarımızın yeteneğini ve yaratıcılığını ateşleyen bir işlev görmüştür.”

Sektörler: