Adres: Namık Kemal Mh. Adile Naşit Bulvarı Rodi İş Merkezi No:32 K:2 Esenyurt - Büyükçekmece İSTANBUL / TÜRKİYE

Telefon: (212) 456.60.90

Fax: (212) 456.60.90

Yetkili Kişi: Graniser Granit Seramik San. ve Tic. A.Ş

Web: www.graniser.com.tr/

eklenilen başka bülteni yok.

Graniser Granit Seramik’ e Bancroft Private Ortak oldu

Tarih: 05.01.2012

Seramik ve granit sektörünün önde gelen üretici ve markalarından Graniser Granit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Londra merkezli özellikle Orta ve Doğu Avrupa'ya yapmış olduğu yatırımlarla adından söz ettiren Bancroft Private Equity LLP arasında bir süredir Daruma Kurumsal Finansman aracılığıyla sürdürülen ortaklık görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde imzalanan ortaklık anlaşması ile Bancroft, Rekabet Kurumu onayının ardından Graniser'in çoğunluk hisselerine sahip olacak.

Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu imzalanan ortaklık anlaşması ile ilgili olarak; “Modern ve kaliteli üretim anlayışımızı son senelerdeki müşteriye direkt temas eden pazarlama stratejimiz ile harmanlayarak, kısa sürede Türkiye'nin öncü seramik firmaları arasında yer edindik. Geçtiğimiz seneler boyunca istikrarlı ve karlı büyüme planımıza sadık kalarak, bugün Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, İsrail, Türki Cumhuriyetler ve A.B.D. pazarlarında aranılan bir marka olmayı ve ihracat alanında sektörün ikinci büyük oyuncusu olmayı başardık. Önümüzdeki 5 senelik büyüme stratejimizde, Bancroft'un bizlere vereceği desteği göz önünde bulundurarak ortaklık kararı aldık.

Sektöründe tecrübeli ve dinamik ekibimizle ve yeni ortağımızla hedefimiz, önümüzdeki 5 sene içerisinde Avrupa'da sektörün en önemli ilk 3 oyuncusundan biri olmak. Bu çerçevede Bancroft'un bize sağlayacağı gücün yanı sıra ekibimize olan güvenim de tam” şeklinde konuştu.
Graniser’in uzun süredir yatırım hedefleri arasında olduğunu dile getiren Bancroft Direktörü Levent Aydınoğlu ise konuyla ilgili düşüncelerini; “Kısa süredeki etkileyici büyümesi, kaliteli üretim ve pazarlama anlayışı ile sektöründe Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biri ile sağladığımız ortaklıktan mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz Graniser'i organik ve inorganik büyümeler ile dünya markaları arasına sokabilmek. Kurumsal kültürümüzün ve etkin yönetim anlayışımızın birbirine benzediği Graniser ile bu hedefimize ulaşacağımızdan hiçbir şüphemiz yok" şeklinde dile getirdi.

Her iki grup arasındaki ortaklık görüşmelerini başından itibaren sürdüren Türkiye’nin önde gelen Şirket Birleşme ve Devralma (M&A) işlemlerine odaklanmış bağımsız danışman firmalarından Daruma Kurumsal Finansman Yönetici Ortağı Özkan Yavaşal’da bu ortaklığın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığının altını çizdi. Son yıllarda yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerden ötürü yabancı stratejik yatırımcılar ve özel sermaye fonları için Türkiye’nin çok önemli bir yatırım hedefi haline geldiğini ve pek çok Türk firmasının uluslararası fonlar tarafından yakından takip edildiğini belirten Yavaşal, 2012’de de bunun gibi pek çok gelişmenin ve şirket birleşme ve devralma işlemlerinin yaşanacağını belirtti.

Graniser Granit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş Hakkında: 1999 yılında kurulan Graniser, Manisa Akhisar'daki 275 dönüm üzerine kurulu üstün teknoloji ile düzenlenmiş tesislerinde yılda 23 milyon m2 üretim kapasitesine sahip olup duvar ve yer karosu, sırlı granit, seramik ve bordür üretmektedir. Graniser yaklaşık 900 çalışanı ile yurtiçindeki önemli pazar payının yanısıra, İsrail, A.B.D, Yunanistan ve birçok Avrupa Birliği üyesi ülke dahil olmak üzere 30'un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmekte ve satışlarının %40'ını ihracattan elde etmektedir. Oldukça genç bir firma olmasına rağmen Graniser; sektörde uzun yıllar tecrübeye sahip yönetim kademesi, dinamik kadrosu, dünya standartlarındaki üretim tesisleri, kurumsal yönetim anlayışı ve yenilikçi pazarlama stratejileri ile kısa sürede sektörün önde gelen firmaları arasına girmeyi başarmıştır.

Bancroft Private Equity L.L.P. Hakkında: Bancoft, Orta ve Doğu Avrupa’ya odaklanmış ve orta ölçekteki firmalara yatırım yapan bölgenin önde gelen özel sermaye fon yönetim şirketlerinden biridir. 1996 yılında kurduğu ilk yatırım fonundan itibaren toplam 18 farklı şirkete yatırım yapmış ve bu şirketlerin 11 tanesinden başarıyla çıkmıştır. Aralarında Graniser’in de yer aldığı Standard Profil, Kayalar Kimya ve Eko Finans Faktoring olmak üzere Bancroft’un Türkiye’de 4 yatırımı bulunmaktadır. Kuruluşundan itibaren 250 milyon Avro büyüklüğündeki fonları yöneten Bancroft hali hazırda yatırımlarına Bancroft 3 LP fonu ile devam etmektedir.
,
Daruma Kurumsal Finansman Hakkında: 1998 yılında kurulan Daruma Kurumsal Finansman, Şirket Birleşme ve Devralma Danışmanlığı ile Borç Finansmanı konularnda uzmanlaşmış 25 kişilik takımıyla Türkiye’nin lider konumdaki bağımsız "Kurumsal Finansman" şirketlerindendir. Türkiye’nin en büyük 1000 şirketine ve orta/büyük ölçekteki şirketlere sermaye ve borç finansmanı konularında hizmet verdiği gibi, Orta Asya ve Balkanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör şirketlerine de benzer hizmetler sağlamaktadır. Daruma son dönemde Universal Hastaneler Grubu ile ADM Capital, PGGM ve IFC, Intersport ile Fourlis Grubu, Arkaz Grubu ile Turkven, An-Deva Grubu ile Memorial Sağlık Grubu gibi ortaklıklara imza atmıştır.