Yetkili Kişi: Bahçeşehir Koleji

Web: www.bahcesehir.k12.tr/

eklenilen başka bülteni yok.

First Lego Ligi’ nde Bahçeşehir Koleji Lisesi ile Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’ne iki ayrı ödül

Tarih: 22.02.2012
First Vakfı ve Lego firmasının işbirliği ile düzenlenen FIRST® LEGO® Ligi (FLL) Türkiye Turnuvası tamamlandı. Turnuvada Bahçeşehir Koleji Lisesi, Pis 7’li adlı takımıyla Avrupa Robotik Turnuvası’nda 2. seçilerek Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanırken, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi de Fusion adlı takımıyla yarışmada
‘En İlham Verici Takım’ kupasını aldı.

Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve yaratıcılıklarını geliştirmek için düzenlenen uluslararası First Lego Ligi’nin (FLL) “Bilim Kahramanları Buluşuyor 8. Türkiye Turnuvası” 17-19 Şubat 2012 tarihlerinde Ankara ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Turnuvada 9-16 yaş arası çocuklardan oluşan 22 ilden 80 takım, gıda güvenliği ile ilgili projelerini sundu. Yarışmaya katılan İstanbul’dan katılan Bahçeşehir Koleji Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri titiz çalışmaları sonucunu iki ödülün sahibi oldu.

Yarışmada, İstanbul Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Pis 7’li adlı takımla Türkiye Robotik Şampiyonası 2.’si oldu ve Büyük Kupa’yı kazandı. ChickyBond 007 adlı projelerinde öğrenciler tavuk etlerinin son kullanma tarihini sıcaklık değişimine göre hesaplayan akıllı bir sayaç tasarladı. 9. sınıf öğrencilerinden oluşan Pis 7’li Takımı, Almanya’daki FLL Avrupa Açık Yarışmaları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Turnuva da Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’ni temsil eden Fusion takımı da UV Box projesi ile ‘En İlham Verici Takım’ kupasına layık görüldü. Yatılı okuyan 5 öğrenciden olan Fusion takımı, annelerinin yolladığı yöresel lezzetlerin gönderim aşamasında bozulmasından ilham alarak, gıdaların bozulmadan taşınabilmesi için özel bir kutu geliştirdi. UV Box taşıma kutusu ile gönderilen yiyecekler her türlü fiziksel temastan korunuyor, kutunun kapağına yerleştirilen Ultraviyole (C) ışını da zararlı mikroorganizmaları yok ediyor.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri FFL’in üst basamağı FRC’de

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 2010 yılında FLLOEC Avrupa Açık Turnuvası’nda Dünya Robot Performans 1.’liği ve Dünya En İyi Takım Çalışması kazanan Integra takımı da, bu yıl Mart ayında ABD’de düzenlenecek FLL yarışmasının üst basamağı olan FRC Dünya Açık Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek.

Yarışma sonrasında açıklama yapan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız,“Öğrencilerimizle ülkemizi geniş katılımların olduğu platformlarda, Avrupa ve Dünya çapında her yıl temsil etmek bizim için kelimelerle tarifi imkânsız bir gurur kaynağı oluyor” diye konuşuyor.

1998’den bu yana FIRST® LEGO® Ligi ismiyle yapılan ve bu sezon dünya genelinde 60 ülkeden 200.000 çocuğun dahil olduğu etkinlik, Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında düzenleniyor. Yarışmaya katılan genç mucitler, her yıl belirlenen temalarda çözüm önerilerini hayata geçirerek yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergiliyor.

2006 yılından beri FLL’e katılan Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin Dünya Şampiyonluğu ve Dünya Robot Performans birinciliği başta olmak üzere En Yaratıcı Robot Tasarımı, En Özgün Robot Tasarımı gibi birçok derecesi bulunuyor.

Küresel Yenilik Ödülü

Gıda güvenliği sorunlarına çözüm üreten dünyadaki 20.000 FLL ekibinden biri özgün fikirleri için 250.000 ABD doları değerinde FLL Kürsel Yenilik Ödülü’nü alacak ve bu ödülü fikirlerini ürün haline getirmek için kullanacak. Ülkemizde turnuvaya katılan 80 takımın her biri kendi fikrini bu ödüle aday gösterebilecek. İstanbul Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri de bu ödüle başvuran adaylar arasında bulunuyor.

Sektörler: